Waarom is hij de grootste sportmarketeer van Nederland…

Nieuws
dat zij

Bob van Oosterhout werd de grootste sportmarketeer van Nederland. Hij verkoopt nu alle Triple Double-aandelen van zijn bedrijf. “Ik vond het steeds moeilijker om altijd op de vlucht te zijn.”

Jorian Knowles

30 juli 2021

Bob van Oosterhout: De afgelopen jaren heb ik nee moeten zeggen tegen dingen waar ik zin in had.” Foto: Renee Manders / DCI Media

De dag voor het interview stuurde hij een audiobericht van vijftig seconden. Hallo, ik ben Bob Van Oosterhout. Hele goede morgen. Er gebeurt veel in het voetbal en daar ben ik commercieel bij betrokken. Dit alles duurt langer dan ik had verwacht. Kun je na een dag komen? “

Het is helemaal Bob van Oosterhout, aldus het Eindhovens Dagblad. Druk, altijd vol met afspraken. Ondertussen staat hij in het hart van de Nederlandse sportwereld.

Lees ook: Wat sportmarketeer Bob van Oosterhout leerde door voor zichzelf een basketbalteam te kopen

Ooit droomde hij ervan basketballer te worden in de NBA, maar toen dat niet lukte, werd hij de grootste sportmarketeer van Nederland. Bob Van Oosterhout richtte 24 jaar geleden Triple Double op op zijn aanrecht. Dit bijzondere bedrijf is de schakel tussen sport en bedrijfsleven. Triple Double maakt reclamecampagnes en marketingconcepten voor bedrijven die zich willen profileren op het gebied van sport. Tot zijn klanten behoren Albert Heijn, KLM, Campina en Philips.

Hij had een grote droom om NBA-basketballer te worden, maar toen dat niet lukte, werd hij de grootste sportmarketeer van Nederland.

Voor “enkele miljoenen” verkochten hij en zijn partners onlangs de tweede helft van hun aandelen aan het Belgische bedrijf Golazo, de organisator van verschillende grote sportevenementen, waaronder de Marathon van Eindhoven.

Gigantisch netwerk door overal te zijn

Van Oosterhout is de afgelopen kwart eeuw bij elk sportevenement aanwezig geweest en bij elke businessclub kennen ze hem. Als het om sport gaat, is hij er altijd. ,,Ik werkte overdag, waarna ik nog naar Philips, Ahoy of Thialf moest. Ik doe dit werk al 24 jaar, maar je kunt de uren gemakkelijk verdubbelen.”

Lees ook: Olympische experts, sponsors en publieke opinie (vandaar Toyota)

Zijn ex-vrouw grapte ooit over zijn verlangen om te werken: “Ik had het toen erg druk en had weinig tijd voor mijn dochter. Marjan zei: ik grom drie keer en twee keer op hun voorhoofd? Toen dacht ik: nu moet ik voorzichtig.”

De resultaten zijn hier. Triple Double verdiende erkenning voor de geweldige acties die werden gemaakt. Zo deed het bureau mee aan de Bavaria-jurk, hielp PSV bij het vinden van zijn huidige hoofdsponsor en haalde in 2019 de Braziliaanse ster Romario naar Eindhoven voor een grote reclamecampagne tijdens het carnaval.

Van Oosterhouts faam viel samen met het succes van zijn bedrijf. Hij werd een referentie op het gebied van sportmarketing, was een graag geziene gast bij alle grote sportbonden in Nederland en creëerde een enorm netwerk.

Als ik in een businessclub moest spreken, was dat heel gemakkelijk. Ik ging pas naar huis toen ik een visitekaartje kreeg van iedereen die ik interessant vond. Ze gingen er allemaal voor.”

READ  Nederland, Oostenrijk en Engeland beginnen met overwinningen op EK 2020

Maar ondanks al dit succes begon hij te knabbelen. Twee jaar geleden nam hij vrijaf om dingen te doen waar hij geen tijd voor had. Boeken lezen, een cursus volgen aan Harvard, sporten en naar de States gaan om vrienden te bezoeken. In feite kwam er niets van terecht. Hij zei tegen zichzelf dat hij het werk zo leuk vond dat hij het niet kon stoppen. En zo ging de drukte rond zijn persoon door. Terwijl hij rustig aan een sportevenement zat, werd hij opnieuw het podium opgetild om over marketing te praten.

“Mensen verwachten altijd een bepaalde energie van mij.”

Zelf maakt hij wel eens de vergelijking met voetbalanalist Rene van der Jeep, die al jaren rechtsback Stanislav Manulev bespot. Toen Van der Jeep bij de bakkerij aankwam, moest hij dezelfde grap nog een keer vertellen over Manulev die de bal van het veld af sloeg.

“Ik kwam pas thuis toen ik een visitekaartje kreeg van iedereen die ik interessant vond. Ze zijn allemaal vermoord.”

Bob van Oosterhout, sportmarketeer

Uiteindelijk viel Van der Geg. Van Oosterhout kan zich even in zijn schoenen schuiven. Nu zou het geen droevig verhaal moeten zijn of zo, want dat is het helemaal niet. Maar het punt is dat mensen altijd een bepaalde energie van mij hebben verwacht.”

Want in Triple Double waren de verhoudingen heel duidelijk. Michel van Grunsven was betrokken bij de zakelijke kant. Norbert Korsmidt was de creatieve ziel. Van Oosterhout was zelf het gezicht van het bedrijf. Dat betekende dat hij altijd grappige verhalen had, en hij zou de kamer op zijn kop zetten, het was grappig. Ik heb alles te danken aan Michelle en Norberth. We waren en zijn nog steeds complementair aan elkaar.”

De rol van het merk wordt moeilijker

De rol van het terrein past perfect bij het karakter van Van Oosterhout. Of het nu een fotograaf, verslaggever of manager van een voetbalclub is; Van Oosterhout is aardig, vriendelijk en relaxed. Hij weet zijn gasten op de eerste plaats te zetten.

, maar ik vond het moeilijk om altijd in de “aan” positie te staan. Daarom stapte ik, nadat ik met mijn grote vriend Humberto Tan op het podium had gestaan, direct daarna in de auto, net als hij. Maar dat wist ik niet van mezelf. Ik voelde me er slecht over. Het was alsof ik mijn bedrijf opgaf.”

Lees ook: Sportmarketeer verslaat schutters Den Bosch

Was de vakantie een voorbode van wat komen gaat? “Achteraf ligt dit gevoelig voor mij. Sterker nog, ik ben verslaafd aan sport en nieuws en mijn telefoon is Triple Double. Ik kan geen drie pagina’s van een boek lezen voordat ik naar mijn telefoon kijk. Sport is er altijd 24 uur per dag Zeker in het begin was Hij een klassieker in: Leef het leven in de snelle rij. “

READ  Waarom krimpt de Britse economie snel | Economisch beleid

Nieuwe jonge collega’s met nieuwe ideeën

Toen hij terugkwam van vakantie, veranderde er iets op kantoor. Nieuwe jongeren met nieuwe ideeën hopen hen meer ruimte te geven. Ik dacht dat ik ze niet te veel in de weg moest lopen. Triple Double is een groep hooggekwalificeerde mensen die alle ruimte verdienen. Moet ik Albert Heijn ook blijven adviseren op TikTok tot mijn 60e?

“Ik ben verslaafd aan sport, nieuws, mijn telefoon en Triple Double. Ik kan geen drie pagina’s van een boek lezen voordat ik naar mijn telefoon kijk”

Bob Van Oosterhout

Het was een vreemde gewaarwording dat zijn Triple Double niet meer paste in de jas die hij al 24 jaar droeg. “Ja, het was een hele strijd. Ik weet voor mezelf dat ik de afgelopen jaren niet de beste Bob van Oosterhout ben geweest. Ik was zeker nog goed en verdiende het om mijn eigen ding te doen. Maar ik had niet de absolute heilige Zoals ik Michelle en Norberth al aangaf, was het niet duidelijk We zullen de komende jaren in hetzelfde tempo doorgaan.

Uiteindelijk kwam Van Oosterhout tot de conclusie dat het tijd was om plaats te maken voor anderen. Het bedrijf zou er beter aan toe zijn als Golazzo krachtiger zou ingrijpen. Zeker als hij zich, na een gesprek op zijn vijftigste verjaardag met Toon Gerbrands en Louis van Gaal, realiseert dat ook hij niet het eeuwige leven heeft. “Misschien heb je maar 35 verjaardagen met je gezin, en dan moet je hopen op een goede gezondheid. Of 35 zomervakanties, dat is niet veel.”

Maradona is de oudste

In zijn werk schudde zakenman Gaimert de hand van grootheden als Usain Bolt, Peter van den Hoogenband, Romario, Johan Cruijff en Magic Johnson. Maar hij vindt Diego Maradona de beste van allemaal. Ik interviewde hem in Hotel de Brug in Mierlo. Hij was daar als coach met zijn team en wilde wat werk doen om een ​​aantal van zijn mensen een voorsprong te geven. Diego had die avond maar heel weinig wijnen. Hij legde zijn hand om me heen, werd sterker, maar tekende alle contracten met Bavaria, Energy Direct en Keukin Campion.

Bob van Oosterhout tekent een contract bij de uitstekende voetballer Maradona. Foto: driedubbele verdubbeling

Van Oosterhout zag in Mierlo opnieuw de kracht van sport. Mensen stonden te huilen in de rij om handtekeningen te krijgen, mensen reden uit Italië en hun ouders belden de broers Diego en Armando.

Sport is mooi omdat het bepaalde primitieve gevoelens aanspreekt. Concurreren, winnen, de beste zijn. Je team kan de vijand verslaan. Hij is erg atletisch, wat je vanaf de tribune ziet is belachelijk.”

Zelf raakte hij gefascineerd door de commerciële kant van de sport in de Verenigde Staten. Hij speelde basketbal bij de Deurne Pioniers, maar probeerde in de NBA de absolute top te bereiken. Hij was op reis naar Kansas City toen Michael Jordan net uitstapte met rood-witte voeten. Larry Bird en Magic Johnson waren de sterren van het moment. Je hebt gezien hoe bedrijven zich daarmee verhouden en hoe atleten het gebruiken in advertenties. De kracht van sport is enorm, zeker in Amerika.”

READ  Nederlands Fonds voor de Film benoemt nieuwe interim-CEO | Nieuws

“Ik weet voor mezelf dat ik de afgelopen twee jaar niet beter Bob Van Oosterhout ben geweest”

Bob Van Oosterhout

Hij beschouwt zichzelf als een bijzonder persoon: Triple Double heeft me overal gebracht. Geen enkel sportevenement is iets dat ik niet heb bijgewoond. Daarnaast heb ik mogen werken met geweldige mensen voor geweldige klanten. Zo ontstaan ​​vriendschappen die een leven lang meegaan. Met Michelle, Norberth, mijn persoonlijke assistent Merlin en vele andere medewerkers. We hebben een unieke band.”

opstand

En nu? Dit interview vindt plaats in de Maaspoort in Den Bosch, waar Heroes, zijn basketbalclub, speelt. Op de een of andere manier is het hier allemaal begonnen. Want als tienjarige jongen nam zijn vader Van Oosterhout mee naar het grote Den Bosch in Nashua, zoals de club heette. Deze jongens zijn groot met atletische lichamen. Ze kunnen alles met de bal. Ik heb uren achter ons huis gespeeld. De buren zijn letterlijk verhuisd vanwege het verzet. Mijn fanatisme voor de sport begon met Masport.”

Hij zou zijn handen niet helemaal van de Triple Double afgooien; Hij blijft adviseur en stelt zijn netwerk ter beschikking. Zijn collega’s Norbert Kurthsmidt en Michael van Grunsven zijn lid van de adviesraad. “We zullen de nieuwe eigenaar en het management blijven adviseren en bijstaan. We hebben alle vertrouwen in de toekomst van Triple Double.” Hij is nog steeds de eigenaar van de helden.

Als hij denkt aan wat het harde werk hem heeft gekost, denkt hij aan het trouwen met zijn jeugdliefde Morgan. De drie partners scheidden van zijn eerste vrouw

De afgelopen jaren heb ik ‘nee’ moeten zeggen tegen dingen waar ik echt zin in had. Bijvoorbeeld tegen een groot voetbalteam dat voet aan de grond wil krijgen in het Midden-Oosten of Azië. Ik heb daar geen tijd voor gehad, voor ’s werelds toonaangevende merken of misschien zaken doen in Amerika, maar ik denk dat het leuk zou zijn. Maar ook buiten de sport vind ik interessante dingen.”

Laat je drukke leven achter

Maar hij wil zijn drukke leven achter zich laten. Hij is nu op vakantie met zijn huidige vrouw, Han van Aart, burgemeester van Lone Ob Zand. Dit zal enige tijd duren.

Want als hij denkt aan de kosten van zijn harde werk, denkt hij aan trouwen met zijn jeugdliefde Morgan. De drie partners scheidden van zijn eerste vrouw. “Het was niet alleen ons werk. Marjan gaf me alle ruimte, maar we zijn uit elkaar gegaan. We hebben nu weer een geweldige band. Maar je kunt niet ontkennen dat het ging om de onvoorwaardelijke liefde die we allemaal voelden voor ons bedrijf.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *