Nr. 6 Penn State valt in overwerk op nr. 2 Northwestern bij B1G Field Hockey Clash

Penn State hockeyteam Nittany Lion (8-2, 3-1 B1G), geplaatst op nummer 6 bij de NFHCA Coaches Poll, liet een verpletterende wedstrijd 5-4 vallen op nummer 2 Northwestern (10-1, 1-1 B1G) in een wegwedstrijd Big Ten is van cruciaal belang. groot Mackenzie Alessi Hij scoorde drie keer, maar de Wildcats callden slechts een penalty: 07 in overwerk om de overwinning te stelen.

De eerste vijf minuten waren een gelijkmatige strijd waarbij elk team tijdens het stuk de cirkel van de tegenstander indrukte. Katie Jones van Northwestern krijgt een vroeg schot van de Lion keeper Berry Barako (Allentown, Pennsylvania) Opzij geslagen. Sophia Gladio (Boyertown, Pa.) Hij had een wijd vroeg zeil net onder 5:00 in de competitie. Vier minuten later wist Gladieux het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren, zonder hulp voor 06:58 uur. Barako redde een aantal late schoten van Penty Beckers en Lauren Waddas van de Northwestern University, die alleen al in de eerste helft vijf reddingen opleverde, en Penn State met een 1-0 voorsprong in de tweede helft.

Northwestern domineerde de actie om de tweede periode te beginnen en de Wildcat-aanval slaagde erin om door te breken met een doelpunt om 11:10, toen de Baekers een pass van Lane Herbert binnenhaalden om de wedstrijd op 1-1 te zetten. De teams wisselden eigendommen uit nadat NU zich had aangemeld. Penn State werkte de bal halverwege de tweede clip het NU-circuit in, terwijl Gladieux opnieuw een solide schot afvuurde dat net naast 6:30 in de helft kwam. Penn State hield NU onder druk en heroverde de leiding met 4:05 op de klok. Mackenzie Alessi (Mount Joy, PA) scoorde zonder hulp vanaf de rechterkant van de Wildcat-kooi om de Nittany Lions een 2-1 voorsprong te bezorgen. Northwestern was terug in de aanval, moest een penalty nemen met 2:35 op de linkerhelft en het schot van Maddie Zimmer zeilde weg van de set. Penn State droeg tot het einde van de eerste helft de voorsprong met één doelpunt.

READ  Vrouwenvoetbal hoopt naar Kalamazoo te vallen en het seizoen eindigt in de halve finales van het Mia Championship

De Wildcats versloegen Penn State met 6-2 en hadden een hoekvoordeel van 2-1. Barako had vijf saves voor Penn State, terwijl Annabelle Skopje geen saves had met Northwestern.

Penn State kwam uit met een vroeg aanvallend tempo in de derde inning. Allessie schoot net iets meer dan 2:00 in de rust die werd gered door Skubisz. Penn State behield de bal onder controle en dwong een strafschop af om 11.59 uur. Allessie nam de penalty en Nittany Lions nam een ​​3-1 voorsprong. Northwestern slaagde er laat in de derde helft in om het momentum en de controle terug te krijgen en legde in de periode een penalty op met 2:07 vanaf links. Shannon Dailey zette de aanval in en de Bakers scoorden uit een hoekschop 2:03 op de klok om de voorsprong van Nittany Leon af te snijden en Penn State schoof 3-2 op na drie perioden.

Nittany Lions reageerde snel en begon de vierde inning, maar een penalty minder dan 3:00 in de periode. Allessie viel aan en begon een hoek te maken, Anouk Knovers (‘s-Hertogenbosch, Nederland) raakte het en Allessie was er voor de rebound en scoorde zonder hulp om 12:05 om Penn State met 4-2 op te heffen. Northwestern antwoordde echter snel en scoorde daarna iets minder dan 2:00 toen Peyton Halsey zonder hulp scoorde voordat 10:29 in de wedstrijd was om de 4-3-voorsprong van Lyon te verkleinen. Penn State kreeg om 6.34 uur een gele kaart. Penn State slaagde erin het eerste beetje spelersvoordeel te doden en dwong een hoekschop van 5:00 in het spel te gaan. Gemma Bos (Queensland, Australië) Een schot in de set werd gered door Garcia en Penn State bleef aan de leiding. De Wildcats trokken hun keeper voor 2:00 van links, op zoek naar een spelersvoordeel om een ​​gelijkspel in de wedstrijd te proberen. Northwestern dwong een penalty af van 1:04 vanaf links en het schot van Bakers werd geblokt door de verdediging van de Lion. De Wildcats kregen een andere hoek van het blok. De verdediging van Lion blokkeerde een hoekschop, maar Halsey was op zijn plaats voor NU en schoot zonder hulp uit een rebound met nog maar 56 in de wedstrijd. Halsey’s late doelpunt zorgde ervoor dat de wedstrijd op 4-4 stand eindigde.

READ  Montreal tekent Bjorn Johnson en Joaquin Torres: Sportsnaut

Lauren Waddas van Northwestern schoot in de verlenging snel en Barako redde om de wedstrijd gaande te houden. De Wildcats namen een penalty uit het schot en Barraco redde nog een keer uit het schot van de Baekers. Nittany Lions dwong een hoekschop af en veegde een schot van Gladieux uit de groep. Barraco en de verdediging van de Lion hielden een paar NU-schoten tegen toen de eerste verlenging halverwege was. De aanval van Penn State onderbrak de Wildcat in de laatste drie minuten, maar schoten van Gladieux en Megan Race (Center Valley, PA) terwijl de klok onder de 01:00 kwam. Northwestern keerde de bal terug naar de Lion’s kant van het veld en verhuisde naar het Pennsylvania State Circuit met minder dan :30 te spelen. De Wildcats gingen de kooi in en namen eerder een penalty: 07 alleen van links. Halsey wist het vrije schot van NU te callen en de Wildcats ontsnapten met een 5-4 (ot) overwinning.

“Het was een geweldige hockeywedstrijd tussen twee geweldige teams”, zei coach Shar Moret Curtis. “Ik ben erg trots op de manier waarop onze spelers tijdens de wedstrijd hebben gevochten en tegenspoed hebben overwonnen. Dit is het soort spel dat je over jezelf leert en hoewel we de wedstrijd niet hebben gewonnen, denken we dat we veel over onszelf als team hebben geleerd Hoewel het moeilijk was om te verliezen, zullen we Focus opnieuw spelen en ons voorbereiden op een goed Indiana-team op zondag.”

Northwestern presteerde beter dan Penn State 25-17 en had een 9-4 voordeel in de hoeken. Barraco had 14 passes die werden gered door Nittany Lions, terwijl Skubisz en Wildcat Defense er zes verzamelden.

READ  Waarom is hij de grootste sportmarketeer van Nederland...

Penn State is nu 8-2 in het algemeen, 3-1 in de Big Ten, terwijl Northwestern is verbeterd tot 10-1, 1-1 B1G. Pennsylvania vervolgt zijn weekendroute in Indiana op zondag 2 oktober om 11.00 uur.

Fans worden aangemoedigd om het Nittany Lion hockeyteam online te volgen op www.GoPSUsports.com (klik op teams, klik op veldhockey), op twitter @pennstateFH en op facebook op www.facebook.com/pennstatefieldhockey.

2tweede afkorting: NU – Bente Baekers (Lynn Herbert); 11:10

2tweede afkorting: Prins sultan universiteit – Mackenzie Alessi (zonder hulp); 4:05

3onderzoek en ontwikkeling: Prins sultan universiteit – Mackenzie Alessi (Strafschop): 11:59

3onderzoek en ontwikkeling: NU – Bente Baekers (Ana Medina Garcia, Alia Marshall); 2:03

4De tiende: Prins sultan universiteit – Mackenzie Alessi (zonder hulp); 12:06

4De tiende: NU – Peyton Halsey (zonder hulp); 10:29

4De tiende: NU – Peyton Halsey (zonder hulp); 0:56

Overwerk: NU – Peyton Halsey (strafschop); 0:07

Doelmannen: MIN GA S

Prins sultan universiteit: Berry Barako 69:03 5 14

NU: Annabelle Skopje 67:03 4 4

Ploeg 2:00 0 2