Vrouwenvoetbal hoopt naar Kalamazoo te vallen en het seizoen eindigt in de halve finales van het Mia Championship

Het damesvoetbalteam van Hope College zag woensdagavond het einde van het seizoen toen het team viel tegen Kalamazoo met 2-0 in de halve finale van het MIAA-kampioenschap.

De vliegende Nederlanders stonden sinds de openingsschop achter de achtbal, want de Kalamazoo drukten het grootste deel van de eerste helft op hun verdediging. Hope was in staat om de overgrote meerderheid van de aanvallen van de Hornets in de eerste 45 minuten te onderdrukken, maar een van hen slaagde.

Met nog iets meer dan 17 minuten te gaan voor de eerste helft, passeerde Kai Kitola van Kalamazoo de bal langs Jordan Ellingbo om de leiding te nemen. Ook daarna haalden ze hun voet niet van het gas en hielden ze de bal een groot deel van de tijd in de verdedigingszone van Hope tot het fluitsignaal van de rust klonk. Bij rust had de Flying Dutchman, wiens schoten doorgaans gemiddeld bijna 17 schoten per wedstrijd zijn, slechts twee schoten en één schot op doel.

“Ze speelden echt een goede wedstrijd, alle eer”, zei coach Lee Sears. “Ze stapten hard en wonnen ballen en we brachten veel tijd in ons kielzog door.” “We kwamen eindelijk vooruit, maar we hebben onze kansen niet ten volle benut toen we dat deden. De Kalamazoo speelde heel goed.”

Dit onderwerp ging door in de tweede helft, omdat de Kalamazoo niet uit zijn aanvalsgroef kon worden verwijderd. De vliegende Nederlanders bleven de meeste van hun aanvallen blokkeren, maar in de 61e minuut schoven de Hornets onverslaanbaar op toen Destiny Garcia een langeafstandsschot afvuurde over Ellingbo’s uitgestrekte hand.

READ  Manchester United 'wacht tot het laatste moment om Anthony's aanbod te doen'

Hoewel ze weigerden te stoppen met roken. Na het tweede doelpunt kwam Hope’s aanval tot leven en sloot de nacht af met 10 schoten. Ze hadden een reeks schoten op doel en een die de bal op de paal stak, ook tijdens de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Maar de tijd was te kort voor de Nederlandse springer, omdat ze de bal niet langs Hornets ‘doelman Hannah Wolff konden passeren.

“De bank juichte tot het einde toe, en we bleven vechten tot het einde”, zei Sears. Als we ons registreren [there]2-1 en ze veranderen dingen, maar ze hebben tot het laatste moment gevochten. ”

Het verlies was het derde opeenvolgende seizoen waarin Hope er niet in slaagde de MIAA Championship-trofee in de wacht te slepen. De groep van zeven senioren die vanavond voor de laatste keer het veld op gingen in oranje en blauw, hebben nog steeds een opmerkelijke carrière. Ze wonnen een reguliere seizoensconferentietitel en nog een kampioenstitel. Ze hebben ook de halve finale bereikt van in ieder geval elk MIAA-toernooi waaraan ze hebben deelgenomen.

Sears zei dat de voorbereidingen van de groep om af te studeren de afgelopen vier seizoenen een belangrijke stempel hebben gedrukt op de Flying Dutch-show.

“Ze hebben in vier jaar tijd fantastisch werk geleverd en zijn uitgegroeid tot geweldige leiders”, zei Sears. “We hebben een zin die is om iets beters los te laten dan wat ik heb gevonden. Mijn coach en ik zeggen dat ze het beter hebben achtergelaten dan dat ze het hebben gevonden, en dat is het uiteindelijke doel.”

READ  TRANSFERNIEUWS VAN MANCHESTER UNITED: Club zoekt in januari aanvallers en rechtsbacks - maar geen kans | voetbal nieuws

Wat de rest van de lijst betreft, ze zullen volgend seizoen terugkeren met de MIAA-titel rechtstreeks in hun gedachten gedrukt. Ze zijn van plan dit verlies te gebruiken als een stimulans om het te gebruiken als brandstof voor wat ze hopen voor toekomstige seizoenen, waar ze hun trofeeënzak kunnen vullen.

“Ik ben opgewonden, we hebben echt goed talent, we hebben een geweldig nieuw seizoen en een aantal goede nieuwkomers”, zei Sears. “Maar Kalamazoo is ook erg jong, dus we moeten gewoon terugkomen, klaar voor de wedstrijd. Met onze volgende spelers en wat we hebben, hopen we volgend jaar terug te keren naar dezelfde positie.”

—- Neem contact op met sportredacteur Will Kennedy Assistant bij [email protected]. Volg hem op Twitter Sluit een tweet in En Facebook Holland keepersport.