Het meest memorabele moment van het WK is: De Matador redt Mexico

door Doug McIntyre
FOX Sports Voetbalschrijver

Opmerking van de uitgever: Vanaf nu elke dag tot de start van de eerste wedstrijd van WK 2022 Op 20 november onthullen we een andere herinnering uit de geschiedenis van het WK. Het aftellen vanaf 101 gaat verder met het schitterende doelpunt van Luis Hernandez in de blessuretijd.

door te slaan Zuid-Korea en verbind België In de eerste twee wedstrijden van de groepsfase in Frankrijk 98, Mexico Hij leek in een goede positie om door te gaan naar de play-offs.

Vooruitgang was echter niet gegarandeerd. Nu Nederland hun laatste wedstrijd van de eerste ronde naderde, waren de zenuwen van El Tree-fans begrijpelijkerwijs gerafeld.

Dat bleven ze bijna tot de laatste trap van de bal. Mexico verloor met 2-1 van Nederland toen het in blessuretijd de wedstrijd inging. In de andere slotwedstrijd van de vijfde poule die tegelijkertijd werd verreden, stonden de Koreanen en de Belgen gelijk. Als El Tri verliest en België weet een late winnaar te scoren, gaan ze voor ten koste van Mexico.

Luis Hernandez wilde niets aan het toeval overlaten. In plaats van te vertrouwen op een ander resultaat, maakte de spits die bekend staat als “The Matador” een mislukt schot in het strafschopgebied van de Nederlandse centrale verdediger Jaap Stam en stak de bal in het net. Mexico maakte in de 94e minuut de gelijkmaker en toen even later het laatste fluitsignaal klonk, was El Tri op weg naar de ronde van 16.

Doug McIntyre, een van Noord-Amerika’s meest prominente voetbaljournalisten, heeft verslag gedaan van de nationale teams van de Amerikaanse mannen en vrouwen op verschillende FIFA World Cups. Voordat hij in 2021 bij FOX Sports kwam, was hij schrijver voor ESPN en Yahoo Sports. Volg hem op Twitter @DoorDougMcIntyre.