Solanki scoorde en zette assists op, en Danjuma op doel om ervoor te zorgen dat Bournemouth Millwall versloeg

Anglo-Nigerianen hebben grote bijdragen geleverd om de mannen van Jonathan en Woodgate te helpen hun winning streak bij Dunn uit te breiden

Dominic Solanke scoorde en zorgde voor twee doelpunten, terwijl Arnaud Danjuma scoorde om Bournemouth een 4-1 overwinning op Millwall veilig te stellen in de kampioenswedstrijd op woensdag.

Danjuma onthulde onlangs dat hij overweegt om zijn trouw over te schakelen naar het Nigeriaanse nationale team nadat hij consequent door Nederland is afgewezen sinds slechts twee keer bij het team.

In een poging zijn kansen te vergroten bij zowel de Super Eagle als het Nederlands elftal, zette de buitenspeler een indrukwekkende prestatie neer bij Den.

Zijn landgenoot Solanki was ook in uitstekende vorm in de krachtmeting, wat bijdroeg aan zijn aantal om Cherry te helpen hun winning streak uit te breiden tot vijf wedstrijden.

Solanki zorgde in de 16e minuut van de wedstrijd voor de doelpuntenboom toen Philip Billing de openingsscore opzette.

Danjuma verdubbelde vervolgens de voorsprong van Bournemouth met een geweldige inspanning in de 27e minuut, nadat hij op tijd een beslissende pass kreeg van Asmir Bijovic.

Even voor rust vond Solanki David Brooks met een goede pass en daarna schoot de spits zijn poging in de achterkant van het net om Cherry te helpen hun voorsprong te vergroten.

Millwall deed verschillende pogingen om te reageren nadat de tweede helft was hervat en verkleinde de voorsprong in de 49e minuut door Jade Wallace.

Solanki scoorde vervolgens zijn doelpunt in de 67e minuut nadat hij een beslissende pass van Billing had gekregen, net op tijd om de overwinning van de mannen van Jonathan Woodgate te behalen.

READ  Ik zag vanmorgen een havik vliegen

Danjuma kwam 68 minuten opdagen voordat hij werd gewisseld voor Junior Stanislas, terwijl Solanke de weg vrijmaakte voor Sam Surridge.

De overwinning bracht Bournemouth naar de derde plaats op de toernooitafel, met 77 punten uit 43 wedstrijden.

Solanki heeft tot nu toe 14 doelpunten gescoord en negen assists gegeven in 38 competitieduels dit seizoen, terwijl Danjuma 15 doelpunten scoorde.

Anglo-Nigerianen hopen hun opvallende vertoningen voort te zetten wanneer Bournemouth de wedstrijd tegen Brentford op 24 april speelt.