Frankrijk vs Nederland – Verslag voetbalwedstrijd – 23 juli 2022

Verdediger Yves Perisset scoorde een extra tijdstraf en bezorgde Frankrijk zaterdag voor het eerst een 1-0 overwinning op titelverdediger Nederland en een plaats in de halve finales van het EK Dames.

Frankrijk, wiens laatste drie EK-wedstrijden eindigden in de kwartfinales, zocht wanhopig naar een kans om te scoren terwijl ze het Nederlandse doel bleven omringen, maar het kostte Perisé’s 102e minuut penalty om eindelijk de impasse te doorbreken.

Euro dames: Nieuws en functies | Wedstrijden en resultaten | tafels
Kijk Euro’s LIVE op ESPN: Blader door de tabel
– Heb je geen ESPN? Directe pas ontvangen

Het team van Corinne Diacre kreeg een penalty nadat Kadidiato Diani werd neergehaald door verdediger Dominic Janssen en Berissette een schot in de hoek van het net langs de zeshoekige Daphne van Domsellar, die super was, schoot.

“Alle spelers hebben hun rol gespeeld en we hebben gezien hoe dat werkte”, zei Diacre. “We zouden eerder willen scoren, maar we stonden tegenover een geweldige Nederlandse keeper.”

Frankrijk werd na Duitsland, Noorwegen en Zweden het vierde land dat de halve finales van het EK Dames, het WK en de Olympische Spelen bereikte.

Ze speelt woensdag achtvoudig Europees kampioen Duitsland, nadat gastland Engeland dinsdag in de eerste halve finale tegen Zweden speelt.

Frankrijk scoorde al hun acht goals in de groepsfase voor het einde van de eerste helft, maar ondanks dat Nederland onder grote druk stond, wisten ze niet binnen 90 minuten te scoren.

Oranje loste de hele wedstrijd één schot op doel, zelfs toen historisch doelpuntenmaker Vivien Miedema terugkeerde naar de ploeg nadat ze twee groepsfasewedstrijden had gemist vanwege COVID-19.

READ  Voormalig favoriet Newcastle ontslaat terwijl Sunderland woest Netflix graaft als reactie op het transferdoel van Arsenal

Het Nederlands elftal, onder leiding van Mark Parsons, had ook veel geluk met Van Domselaer, die een geweldige redding had in de extra tijd.

De 22-jarige speelde één keer internationaal voordat hij de leiding nam van de geblesseerde Sari van Veenendaal in hun eerste 1-1 gelijkspel tegen Zweden.

Van Domselaer redde een laag schot van Diani in de 15e minuut en sterke aanvallen van Charlotte Bilbult en Delphine Cascarino van buiten het strafschopgebied in de volgende vijf minuten.

“We hebben alles gegeven”, zei Parsons. “Geen enkele speler heeft nog een greintje energie over.”

“De eerste helft was erg moeilijk, wij waren het niet, maar we scoorden 0-0 dankzij Daphne [van Domselaar] en anderen. De tweede helft was veel beter, we geloofden echt in extra tijd, maar onze lichamen waren moe. Ik kan niet trotser zijn op deze inspanning.”

De Franse Cascarino zette in de 27e minuut haar jacht op het eerste doelpunt voort met een doelpunt, maar haar poging belandde op de paal.

Melvin Mallard dacht toen in de 37e minuut eindelijk de openingstreffer van Frankrijk te hebben gevonden, maar Stephanie van der Gragt loste haar schot op de lijn.

Goed gepositioneerde coach van der Gragt bleef een volgend schot van Grace Giroux blokkeren, die vier minuten later van dichtbij haar geluk beproefde.

Giroud, die in de openingswedstrijd van het Frans kampioenschap tegen Italië een hattrick scoorde, kon drie minuten voor tijd niet meer van dichtbij scoren.

Maar Frankrijk verdiende te winnen en hun laatste schot 33-9, met 11-1 op doel, toonde hun dominantie.

READ  Globalgate Entertainment, Morbido Group vormen nieuwe strategische alliantie - gediversifieerd