de Danas en de Nederlanders zegevierden in Londen, Los Leones en Hoqueiros domineerden Antwerpen

De Duitse vrouwen verzekerden zich met succes van hun terugkeer naar de FIH Hockey Pro League door Groot-Brittannië met 1-0 te verslaan in Londen. En terwijl de Spanjaarden aan het begin van de wedstrijd domineerden, was het uiteindelijk het Nederlands team dat met 3-2 zegevierde. In Antwerpen scoorde Thomas Domaine vier van de doelpunten van Argentinië in een dominante 6-1 overwinning op de Black Sticks. Australië ontkende vervolgens de gastheren door de Belgische vrouwen met 2-0 te verslaan.

(Vrouwen) Groot-Brittannië – Duitsland 0-2

Engeland genoot van de meeste kansen in het eerste kwart, maar ze konden de gecreëerde kansen niet verzilveren en de wedstrijd bleef aan het einde van de eerste helft puntloos.

De Duitsers dachten de doorbraak te hebben gemaakt toen Charlotte Stabenhorst met een verbluffend schot de bal in het doel zag vliegen. Maar uit een videoreview bleek dat ze op weg naar de stick haar neus had gestoten toen ze de bal ontving en dus werd het doelpunt afgekeurd.

De impasse werd uiteindelijk doorbroken toen Jet Fleischutz Ze liet de bal door het midden van het veld lopen en drukte Benedetta Wenzel vast om haar tweede internationale doelpunt te maken.

De Duitsers scoorden opnieuw met nog maar vier minuten te gaan in de wedstrijd. GB-doelman Amy Tennant redde een eerste schot in open spel, maar Pauline Haynes kaatste daarna terug in de rechterbovenhoek van het net. Duitsland raakte vervolgens in de laatste minuut vanaf de penaltystip de paal, maar de gemiste kans maakte weinig verschil voor de uitkomst, aangezien het net genoeg deed om een ​​2-0 overwinning veilig te stellen.

Celine Oroz werd uitgeroepen tot speler van de wedstrijd en zei: “We zijn erg blij dat we hebben gewonnen, want we wilden deze wedstrijd winnen. Het was een leuke sfeer om weer hockey te spelen, dus ik ben echt trots op de meisjes omdat ze het zo goed hebben gedaan.” Het was een zware wedstrijd, je hebt hard gewerkt en hard verdedigd, en uiteindelijk zijn we heel blij dat we nu de drie punten hebben.”

READ  Holmes is terug, maar zal hij de Vanna spelen? | Flinders Nieuws

(Heren) Nederland – Spanje 3-2

Spanje sloeg als eerste toe met een strafschop. Het eerste schot ging niet voorbij de eerste Nederlandse loper en de tweede poging raakte de paal. De doelman redde de derde, maar de bal werd uiteindelijk teruggespeeld naar Xavier Gisbert die de vierde poging in het net schoot.

Na een moeizame start brak Nederland eindelijk door met een strafschop in het derde kwart. Het eerste schot van Boris Burckhardt werd gered, maar Steijn van Heijningen stond perfect gepositioneerd om de gelijkmaker te scoren.

Met minder dan 10 seconden te gaan in het derde kwart, ontving Jasper Brinkman een volley in de cirkel, passte deze naar Quin Begin, die hem vervolgens naar het doel schopte, waarbij hij een flap van de Spaanse verdediger afleidde om zijn team op voorsprong te zetten. Begin scoorde het tweede doelpunt toen hij een krachtige pass van Brinkmann wegwerkte en zijn team op 3-1 zette.

Met nog maar 20 seconden te gaan, zorgde een hoekschop na een strafschop ervoor dat Alvaro Iglesias de bal binnentrapte voor het 200ste doelpunt.j Spaanse kleuren komen overeen. Maar die dag was uiteindelijk van Oranje, nadat ze met 3-2 hadden gewonnen.

Stegen van Heijingen werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Ik voel me geweldig na deze wedstrijd. Ik denk dat we wat problemen hadden aan het begin van de wedstrijd, 1-0. Dus ons doelpunt was erg belangrijk. Het was niet de meest mooi doelpunt, maar het bracht ons weer in het spel en daar ben ik heel blij mee.”

READ  Haast je niet om doelen te bereiken voor Nigeriaanse sterren in Europa

(Heren) Argentinië – Nieuw-Zeeland 6-1

Nieuw-Zeeland sloeg slechts een minuut later toe door een strafschop te trappen en Ken Russell vroeg op voorsprong te komen.

Los Lions reageerden minder dan vijf minuten later met een eigen penaltygoal – Thomas Domain schoot door de benen van Black Stakes-keeper Leon Hayward.

Domin sloeg aan het einde van het eerste kwart opnieuw een knappe afbuiging. De 25-jarige voltooide vervolgens zijn hattrick in het derde kwart met nog een perfect geschoten strafschop om zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Domaine is echter nog niet af. Hij voegde nog een strafschop toe in het laatste kwart, dit keer sleepte hij die naar de linkerbenedenhoek. De poorten werden geopend in de laatste tien minuten van de wedstrijd en Lucas Martinez voegde het vijfde doelpunt toe en Agustin Boogaloo het zesde, toen het Argentijnse nationale team een ​​indrukwekkende 6-1 overwinning behaalde.

Thomas Domaine werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Ik denk dat iedereen het heel goed heeft gedaan. Voor mij is scoren altijd leuk, maar het is teamwerk. We weten dat als we goed verdedigen, we wat aanvalskansen zullen hebben, dus we zijn blij om te winnen.” “.

(Vrouwen) België – Australië 0-2

Gesteund door hun verbluffende strafschoppenserie tegen Nederland slechts vijf dagen eerder, hadden de Australiërs een veer in hun pas toen ze het opnamen tegen België. Ze deden een vroege slag toen een perfect geplaatste bal van Jane Claxton Courtney Schonell ongemarkeerd in de cirkel vond die uitwijkde om de leiding te nemen.

België wist in het tweede kwart de druk op te voeren, maar slaagde er niet in dat in doelpunten om te zetten en ging met een 1-0 achterstand de eerste helft in.

De Hokeries verdubbelden vervolgens hun voorsprong vier minuten in de tweede helft, waarbij Rosie Malone de bal vanaf de penaltystip omdraaide. En terwijl de Belgen voor een doelpunt bleven gaan en veel kansen creëerden, leek het nooit goed te gaan, de Australische verdediging hield stand om een ​​2-0 overwinning veilig te stellen.

READ  French Open: Nadal bereikt ronde van 16 met overwinning op Sandshulb

Penny Squibb werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “We hadden een plan om aan deze wedstrijd te beginnen en dat hebben we goed uitgevoerd. Er zijn duidelijk nog dingen te leren en op voort te bouwen in onze volgende wedstrijd, dus we gaan naar huis, bespreken dat.” en dan doorgaan naar onze volgende wedstrijd. ” “Het is altijd goed om te winnen, het is altijd goed om onze vaardigheden te implementeren en goed te spelen als een team. We praten allemaal over de prestaties van het team en wie de bal ook in het net gooit, we zijn altijd blij, dus we gaan nu verder.”

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te zien, Klik hier.

FIH Pro League – 16 juni 2023

Lee Valley Tennis en Hockey Centre, Londen (GBR)

Resultaat: Dames 49 match

Groot-Brittannië 0-2 Duitsland

Spelspeler: Celine Oroz (Duitsland)

Scheidsrechters: Alison Keogh (IRL), Celine Martin Schmitz (België), Duitse Montes de Oca (ARG)

Resultaat: 49 herenwedstrijd

Nederland 3-2 Spanje

Spelspeler: Steijn van Heijningen (NED)

Scheidsrechters: Tyler Klenk (CAN), Duitse Montes de Oca (ARG), Céline Martin-Schmets (BEL-video),

Sportcentrum Wilrijkse Plein – Antwerpen (België)

Resultaat: 50 herenwedstrijd

Argentinië 6-1 Nieuw-Zeeland

Speler van het spel: Thomas Domin (Argentinië)

Scheidsrechters: Martin Madden (SCO), Koen Van Pong (NED), Michel Meister (Video-Gear)

Resultaat: Dames 50 wedstrijd

België 0-2 Australië

Spelspeler: Penny Squibb (Australië)

Scheidsrechters: Annelize Rostron (RSA), Xiaoying Liu (CHN), Michelle Meister (GER-video)