• Musa’s doel, Movi, Sadiq aanhoudende droogte

Hoewel sommige namen de krantenkoppen haalden in Schotland en Turkije, was het een zwaar weekend voor veel Nigerianen in Europa, waar de gebruikelijke streepjes in het doel ontbraken en Johnny Edward en Kelvin Eckert de procedure volgden.

Engeland

William Trost-Ekong en Emmanuel Dennis (Watford)

Het paar, Trost Ekong en Dennis, was getuige van 90 minuten opwinding over de 3-1 nederlaag van Watford tegen Manchester City op zaterdag. De Hornets zijn sinds 1989 zonder overwinning tegen City.

Titelverdediger Raheem Sterling kwam al na vier minuten op voorsprong voordat Bernardo Silva een brace scoorde.

Silva toonde uitstekende vaardigheid in het overwinnen van twee verdedigers en goed eindigen vanuit een krappe hoek om de voorsprong van City te verdubbelen

Daarna pakte hij zijn tweede en derde doelpunt voor City, toen hij vanaf de rechterkant van het strafschopgebied sneed en een prachtige bal in het doel van Bachmann schoot.

Cucho Hernandez sneed het verschil voor Watford en kaatste terug nadat zijn eerste schot de paal raakte.

Wilfried Ndidi, Ademola Lookman, Kelechi Iheanacho (Leicester City)

Wilfried Ndidi speelde fulltime toen Leicester City zondag hun zesde nederlaag van het seizoen leed in hun 2-1 overwinning op Aston Villa.

Landgenoot Ademola Lookman vertrok 65 minuten om Jamie Vardy te verlaten, terwijl Kelechi Iheanacho in de 86e minuut een optreden maakte tegen Kiernan Dewsbury-Hall.

The Foxes hebben slechts één overwinning behaald in hun laatste zes competitiewedstrijden en streden om de 11e plaats in de competitie.

Frank Onika (Brentford)

Frank Onika verscheen zondag 21 minuten in het 2-2 gelijkspel van Brentford tegen Leeds United. De Nigeriaanse international kwam in de 69e minuut van de wedstrijd in de plaats van Shandon Baptiste, maar ondanks zijn inspanningen kon hij niets doen aan de gelijkmaker van Patrick Bamford in de 95e minuut.

De wedstrijd was Unica’s dertiende van het seizoen sinds hij zich deze zomer bij de nieuwkomers van het Deense FC Midtjelland voegde.

READ  5 crimineel ondergewaardeerde Netflix-shows waar je nog nooit van hebt gehoord

Iberici Eze en Michael Ulis (Crystal Palace)

De doelpunten van Super Eagles, Iberichi Ise en Michael Ulis, maakten een schitterende verschijning in de 1-0-nederlaag van Crystal Palace tegen Manchester United op zondag, waarbij de twee spelers elk zes minuten speelden.

Eze verscheen voor de tweede keer sinds hij terugkeerde van een langdurige achillespeesblessure voor Cheihou Kouyate, terwijl Olise Jordan Ayew verving in de 84e minuut.

Simi Ajayi (West Bromwich Albion)

Ajayi verving Gardner-Hickman in de 86e minuut, want West Brom eindigde vier wedstrijden zonder een 2-1 overwinning op Coventry City. Het was Ajayi’s 15e wedstrijd in de competitie dit seizoen.

Dit was zijn eerste optreden sinds 3 november toen hij verscheen tegen Hull City.

Hij was een ongebruikte vervanger voor de Baggies in de laatste vijf wedstrijden.

Spanje

Samuel Chukwueze (Villarreal)

Chukwueze kwam in de 71e minuut als invaller invallen en slaagde er niet in Villarreal te inspireren toen de Yellow Submariners zaterdag een 1-0-nederlaag leden bij Sevilla.

En Awad Yeremi Pino in de nederlaag.

De nederlaag versterkte Villarreal’s uitrecord in La Liga dit seizoen.

Duitsland

Taiwo Owenyi (Unie Berlijn)

Aouni scoorde zijn negende doelpunt dit seizoen in de Bundesliga en hielp Union Berlin vrijdag in de openingsronde 14 met 2-1 te winnen van RB Leipzig.

De 24-jarige sloeg al na zes minuten toe. Timo Baumgartel kopte na een korte hoekschop een voorzet van Julian Ryerson binnen en de Nigeriaan reageerde sneller en ging in de tweede paal.

Al Ittihad had na de minuut met 2-0 voor moeten staan, maar Aouni miste zijn kans.

Italië

David O’Kerek en Tyrone Ebewe (Venetië)

David O’Kerek en Tyrone Eboue kregen een voorproefje van de Venetië-ervaring toen ze een voorsprong van drie doelpunten misten om met 4-3 te verliezen van Hellas Verona in de Serie A op zondag.

O’Kerek hield het slechts zeven minuten vol voordat een spierblessure zijn dag op een trieste manier afsloot, waarbij Dennis Johnson de Nigeriaanse spits verving.

READ  Veboli lanceert aanbevelingen voor persoonlijke streaming in Noord-Amerika

Okereke heeft vier doelpunten gescoord in 14 competitiewedstrijden voor de nieuwkomers sinds hij in de zomer in bruikleen werd gegeven van het Belgische Club Brugge.

Zijn landgenoot, Ebuehi, kwam in de 66e minuut in de plaats van Pasquale Mazzocchi, maar ondanks de defensieve versterking die hij bracht, waren ze niet in staat om Giovanni Simeonew te stoppen, die twee late doelpunten voor de bezoekers maakte en hen een onvergetelijke overwinning bezorgde.

Ebuehi speelde dit seizoen negen wedstrijden voor het team.

Frankrijk

Terim Movi (Lorient), Moussa Simon (Nantes)

Terim Mouffe scoorde zondag toen Lorient met 1-0 verloor van Nantes in de Ligue 1, hun achtste nederlaag van het seizoen.

Mouffe was 82 minuten in het spel, maar slaagde er niet in zijn scorende vonk opnieuw aan te wakkeren toen zijn doelpuntdroogte zijn derde maand bereikte.

De Nigeriaanse international wist slechts twee keer te scoren en gaf drie assists in 15 wedstrijden. Hij werd vervangen door Adrian Grbic.

Ook zijn landgenoot bij de tegenpartij, Moussa Simon, verzuimde in de 81e minuut op het veld te scoren of te assisteren.

Simon, die een doelpunt maakte en zes assists gaf op de Canarische Eilanden, kwam in de 81e minuut van de overwinning naar Ousmane Boukari.

Holland

Cyril Desires (Fyenoord)

Superster Cyril Desers speelde 23 minuten maar kon het net niet vinden toen Feyenoord zondag Fortuna Sittard met 5-0 verpletterde in de Eredivisie.

Spelers die in topvorm zijn geweest voor de club sinds ze in de zomer op huurbasis van Belgische kant Genk in dienst kwamen, kwamen in de 67e minuut in de plaats van Cyriel Dessers, maar konden zijn toch al indrukwekkende doelpunten voor de club niet vergroten.

De Nigeriaan maakte zeven doelpunten in 15 wedstrijden met de club in alle competities.

kalkoen

Anthony Nwakimy (Trabzonspor)

Nowakimi bracht zijn totaal op zes en assisteerde zaterdag bij de 2-0 thuisoverwinning van Trabzonspor op Demirspor in de Turkse Super League.

De Nigeriaan maakte de openingstreffer voor zijn ploeg in de 26e minuut voordat Marek Hamsik zes minuten voor het uur voor de overwinning zorgde.

READ  Tony Rice, bluegrass legend, is dead at the age of 69

Trabzonspor heeft nu overwinningen in de laatste acht wedstrijden.

Ahmed Musa (Fateh Karkomarc)

Aanvoerder van Super Eagles, Ahmed Musa, speelde zondag 19 minuten in de 3-1 nederlaag van Fatih Karagomruk tegen Gersonspor.

Musa, die meer dan drie maanden later zijn eerste doelpunt maakte in de Turkije Cup-zege op Sariyer, wacht na meer dan drie maanden nog steeds op zijn eerste competitietreffer.

De voormalige Leicester City-spits verving Jan Karamoh in de 71e minuut van de wedstrijd.

Amino Omar (Rizespor)

Aminu Omar speelde de hele wedstrijd mee, maar kon de wedstrijd van Fenerbahce alleen bijwonen toen Fenerbahce zondag in de Turkse Eerste Klasse Rizespor met 4-0 versloeg.

Omar heeft dit seizoen tot nu toe in 14 competitieduels met de Turkse ploeg niet kunnen scoren.

Schotland

Joe Aribo, Leon Balogun, Calvin Basie (Glasgow Rangers)

Aribo scoorde het eerste doelpunt in de eerste helft met een afbuiging in de 3-0 overwinning van Glasgow Rangers op Dundee United in een Schotse Premier League-wedstrijd op zaterdag. Het was zijn vijfde doelpunt dit seizoen in de Premier League.

Hij werd in de 83e minuut gewisseld voor Bakona.

Zijn landgenoot Calvin Passy stond 90 minuten in het centrum van de verdediging, terwijl de geblesseerde Leon Balogon niet in de wedstrijd werd opgenomen.

Door de overwinning staat Rangers met zeven punten voorsprong op de kop van de Schotse Premier League.

Rusland

Victor Moses (Spartak Moskou) Moses maakte zaterdag een einde aan de droogte van 13 wedstrijden in de competitie toen hij een doelpunt scoorde in de 2-1 overwinning van Spartak Moskou op Ahmed Ahmed.