WK Dames: VS speelt gelijk met Nederland na doelpunt van Horan in de tweede helft

Ze duwden en duwden. Ze gaven zoals ze ontvingen. Ze wisselden schoten en vervolgens doelpunten. Maar tijdens een zeer fysieke – en soms spannende – negentig minuten op donderdag konden de Verenigde Staten en Nederland zich niet scheiden in het WK vrouwenvoetbal.

En dus verlieten ze de meest verwachte wedstrijd van de groepsfase met een 1-1 gelijkspel, wat goed genoeg zou moeten zijn.

Nederland, dat het eerste doelpunt scoorde, heeft misschien spijt dat het de overwinning niet heeft behaald. Maar niet veel. “Ik denk dat we zeker niet ongelukkig zijn”, zei Jill Roord, die het doelpunt van haar team scoorde, over de stemming in de kleedkamer.

Misschien vinden de Verenigde Staten, die meer scoringskansen creëerden, dat zij deze kans verdienen. Haar doelpunt kwam van Lindsay Horan na een aantal goede kansen en werd gevolgd door nog eens zes doelpunten. “Op dat moment was het ons spel”, zei coach Vlatko Andonovski. “En ik ben teleurgesteld dat we niet meer dan één doelpunt hebben gescoord.”

Het lijdt geen twijfel dat de Verenigde Staten en Nederland elkaar goed kennen. Deze wedstrijd was een herhaling van de WK-finale van 2019, maar betekende ook een tweede ontmoeting, een jaar later, in Nederland, en een derde op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021. De Verenigde Staten wonnen al die wedstrijden. Maar zelfs spelmaker Rose Lavelle erkende dat dit verschillende teams zijn, met verschillende coaches en verschillende stijlen. Het was dus misschien niet verrassend dat het resultaat ook anders was.

De wedstrijd in Sky Stadium was zorgwekkend, een koude dag gekenmerkt door zware tackles en professionele fouten die soms het gevoel hadden dat ze nog maar een minuut of twee verwijderd waren van overkoken. Maar uiteindelijk werd de beslissing genomen door twee kleine momenten.

READ  Roma verslaat Feyenoord met 1-0 en wint Europa League - NBC 5 Dallas-Fort Worth

De eerste was een slip van de Amerikaanse verdediger Crystal Dunn in de 17e minuut, wat leidde tot een botsing die eindigde met een krachtig laag schot van Rohr dat langs de Amerikaanse doelman Alyssa Naeher sloop.

Het tweede moment, de reactie van de Verenigde Staten, kwam na een nieuwe blunder in de 62e minuut. Nadat Horan, de aanvoerder van het Amerikaanse nationale team, na een tackle voor de bank van haar team viel, stofte ze zichzelf af en liep rechtstreeks naar de bank. midden in het strafschopgebied om een ​​hoekschop van Lavelle te krijgen. Daarna wierp ze zich op haar om de bal over te koppen. De score was gelijk.

Nederland kreeg in de eerste helft een doelpunt van Jill Roord.credit…Amanda Berobelli – Reuters
Lindsay Horan antwoordde in de tweede helft voor de Verenigde Staten.credit…Buda Mendes/Getty Images

De Verenigde Staten drongen van daaruit meedogenloos aan op een winnaar, maar Nederland – doordrenkt met geschiedenis en verbeterd door eerdere ontmoetingen met de Amerikanen – hurkte neer en vocht tegen elk van hen.

Door het resultaat stonden de twee teams aan de top van Groep Vijf met 4 punten uit een overwinning en een gelijkspel, wat een uitdaging betekent voor de berekeningen die nodig zijn om de groep te winnen en de knock-outrondes te bereiken. Momenteel behoort dit voordeel toe aan de Amerikanen op doelsaldo, plus 3 tot plus 1, maar dit kan tijdens de laatste wedstrijden in de poule veranderen.

Dinsdag staan ​​de Verenigde Staten tegenover Portugal, een wedstrijd die gelijktijdig wordt gehouden met de wedstrijd van Nederland tegen Vietnam. De Amerikanen en Nederlanders zien elkaar niet meer tenzij ze de finale bereiken. Gedurfde prestaties zoals die van donderdag suggereren dat beide teams het nog een tijdje vol kunnen houden.

READ  Voetbal-Koeman verwacht dat de prestaties van Nederland zullen verbeteren tegen Duitsland