WK Dames 2023: wedstrijdoverzicht VS-Nederland

Dit was de wedstrijd die iedereen op zijn kalender had omcirkeld sinds de loting voor het WK vrouwenvoetbal 2023 in het najaar. Na maanden van hype over een herkansing van de WK-finale van 2019 stonden de Verenigde Staten en Nederland op een 1-1 gelijkspel.

Het was een verhaal van twee helften voor de Verenigde Staten, die moeite hadden om in welk ritme dan ook te komen om aan de slag te gaan. Nederland scoorde als eerste toen Jill Roord de bal in de benedenhoek van het doel schoot in de 17e minuut. Nederland bleef tot het einde van de eerste helft onder controle, omdat de Verenigde Staten het moeilijk hadden op het middenveld en geen druk konden uitoefenen op de Nederlanders. achterste lijn.