Sportbriefjes – Taipei Times

• Teamschrijver, met bureaus

Tennis

Chan zusjes bereiken de finale

De Taiwanese zussen Lateisha Chan en Chan Hao-ching zijn vrijdag doorgedrongen tot de finale van het damesdubbel op de Dubai Tennis Championships na het verslaan van het als derde geplaatste Nederlands-Amerikaanse duo Demi Schurz en Desira Krawzyk in drie sets. Het Taiwanese duo versloeg hun tegenstanders gemakkelijk met 6-1 in de eerste set, maar kreeg tegenslagen in de tweede toen Schurz en Krawczyk tot een rally kwamen om met 6-4 te winnen. Van daaruit profiteerden de Chan-zussen door vier van hun vijf eerste opslagpunten te winnen en de tiebreak met 10-4 te winnen om hun tickets voor de finale te verdienen, waar ze het opnemen tegen de Russen Veronika Kudermitova en Lyudmila Samsonova. De finale zou gisteravond om perstijd beginnen. In het damesenkelspel bleef Iga Swiatek ongeslagen tegen Koko Gauff en versloeg de Amerikaanse tiener met 6-4, 6-2 om de finale te bereiken, waar ze na perstijd tegen Barbora Krejkova zou spelen. Krejcikova versloeg de Amerikaanse 3e reekshoofd Jessica Pegula met 6-1 5-7 6-0 in de andere halve finale op vrijdag.

tafeltennis

Veteraan Taiwanees pak slaag

De ervaren Taiwanese roeier Huang Yihua eindigde vrijdag als tweede in de WTT Feeder Dusseldorf II in Duitsland, nadat hij verloor van de 16-jarige Chen Yuxuan uit China in twee wedstrijden in de finale van het damesenkelspel. Huang, nummer 151 op de wereldranglijst, die 22 jaar ouder is dan nummer 134 Chen, werd met 7-11, 5-11, 6-11 verslagen in de finale van 39 minuten en 25 seconden in het Deutsches Teichstein-Zentrum in Düsseldorf. . Ondanks het verlies van de finale, wiegde Huang het toernooi door verrassend de nummer 40 van de wereld en de beste reekshoofd Xiaona Shan uit Duitsland te verslaan in de halve finale. Chen’s imposante optreden in de finale zorgde er echter voor dat ze een vroege voorsprong nam en vervolgens elke wedstrijd buiten het bereik van Huang legde om haar eerste titel te behalen. Na de wedstrijd zei Chen dat ze zich goed had voorbereid, waardoor ze soepel speelde. “Alles was onder mijn controle en ik ben erg blij om de wedstrijd te winnen. Ik heb het gevoel dat ik veel wedstrijden heb gespeeld, dat ik volwassener en stabieler ben geworden in het omgaan met de bal dan voorheen.”

READ  Wekelijkse CAA Field Hockey Awards - 26 september

rugby Unie

Teken Rand Moana Pacifica

De Fijian Drois had gisteren het laatste woord in een 11-try game die Moana Pacifica versloeg met 36-34 tijdens het openingsweekend van het Pacific Super Rugby-seizoen. De Drois stonden tijdens de rust met 19-5 achter en kwamen pas in de 77e minuut op voorsprong toen invaller Taniela Rakoro de try scoorde die hen een zwaarbevochten overwinning opleverde. Moana Pacifica slaagde erin een kleine voorsprong te nemen in de aanvaller, maar de wedstrijd werd beslist door de buitenste vleugelverdedigers die in de tweede helft pogingen uitwisselden. In Dunedin leverden de Auckland Blues een uitstekende prestatie om hun campagne te beginnen met een recordzege van 60-20 bij de Otago Highlanders, waarbij vleugelspeler Mark Tilea sterk uit de hoek kwam. In een late wedstrijd gisteren versloeg Wellington Hurricanes Queensland Reds met 47-13 en Western Force versloeg Melbourne Rebels met 34-27. Op vrijdag, de openingsdag van de competitie, versloegen de ACT Brumbies de New South Wales Waratahs met 31-25 en de Waikato Chiefs speelden met 10-0 gelijk om de titelverdediger Canterbury Crusaders met 31-10 te verslaan.

Reacties worden gemodereerd. Houd opmerkingen relevant voor het artikel. Reacties met vulgaire of vulgaire taal, persoonlijke aanvallen van welke aard dan ook of promotie worden verwijderd en de gebruiker wordt verbannen. De uiteindelijke beslissing is ter beoordeling van de Taipei Times.