Simpson en Central Basketball hernieuwen vandaag hun rivaliteit met Simpson College | Radio KNIA KRLS

De basketbalteams van Central en Simpson College hernieuwden zaterdag hun langdurige rivaliteit om het reguliere seizoen af ​​te sluiten. Simpsons nr. 5 damesbasketbalteam versloeg Central 109-64, terwijl het heren Central Storm 89-73 versloeg, waarbij beide wedstrijden live te horen waren op 92,1 KRLS en 94,3 KNIA.

Het Simpson-damesbasketbalteam breidde hun winning streak op Central uit tot 41 wedstrijden die teruggingen tot 11 januari 2003. Storm rende naar de eerste helft met 64-37 en schoot 11 van 22 uit een driepuntsafstand terwijl de Nederlanders werden beperkt tot 12 – 25 schoten van het veld overall in een helft. Simpson versloeg Central met 43-36 in de wedstrijd en dwong 31 Nederlanders te ontsnappen met een overwinning van 45 punten. Gina Taylor leidde aanvallend de weg voor de Storm met 17 punten, terwijl Cassie Nash voor 15 punten, acht assists, zes rebounds en vijf bench steals zorgde. Annie Swaters was de enige Nederlandse die de dubbele cijfers bereikte met 10 punten, terwijl Alison van Gorop negen punten toevoegde en top 11 rebounds scoorde.

In de tweede game van de double header was het de centralist die vanaf de openingspartij de wedstrijd in handen nam. De Nederlander sprong in de eerste vijf minuten naar een voorsprong van 15-4, met als hoogtepunt de vijfdejaars senior Caden Mack om het 31e lid van de club te worden met 1.000 punten in zijn laatste carrière. De centrale lichten brandden in de eerste helft op 63,3% van hun schoten, terwijl Simpson slechts 33,3% van het veld beperkte en de eerste helft eindigde met een verdeling van 43-25. De Nederlanders vergrootten het verschil tot 24 punten in het begin van de tweede helft, voordat de storm het verschil terugbracht tot 12, maar Central zal de storm dichtbij houden om uit te komen met een overwinning van 16 punten in de finale van Craig Dumas. Als coach van het centrale basketbalteam voor heren. Mauk versnelde de aanval van Nederland en scoorde 16 punten, en Josh van Gorop voegde 14 punten en acht rebounds toe. Voor Simpson, mijn kroonRoss was de enige dubbelcijferige met 24 punten, waarbij Rhett Darland en Andrew Curran elk negen scoorden.

READ  voetbal | Europees Kampioenschap Dames | Groep B | Groep C | Spanje | Duitsland | Holland

Het damesteam van Simpson sloot het reguliere seizoen af ​​met een perfect 15-0-record in American Rivers Conference-actie en een totaalrecord van 23-1. De Stormmen sloten hun seizoen af ​​met 5-20 in het jaar en 2-14 in de conference met een verlies. Het damesteam van Simpson neemt het donderdag in de halve finales van de American Rivers Conference Championships op tegen de winnaar van Dubuque University en Luther College.

Het Nederlandse damesteam sloot het seizoen af ​​met een 6-15 overall score en een 4-11 record in de American Rivers Conference. Het Central-team voor heren sluit het reguliere seizoen af ​​met een totaalscore van 7-17 en een record van 4-12 in de conferences.

#23 Caden Mack na het scoren van 1000 punten in zijn carrière met coach Craig Dumas en voormalig teamgenoot Adam Flynn, het laatste lid van de 1000 punten club voor Mack.