voetbal | Europees Kampioenschap Dames | Groep B | Groep C | Spanje | Duitsland | Holland

Een spannende wedstrijd en een andere vol doelpunten in Groep B, aangezien Spanje het laatste team werd dat zich kwalificeerde voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap voor vrouwen, naast Duitsland, Engeland en Frankrijk in de volgende ronde.

Denemarken leed de laatste tijd het hartzeer van Spanje in het Brentford Community Stadium, dat een kwartfinalewedstrijd met Engeland speelde met een 1-0 overwinning. Het was niet gemakkelijk voor de Spaanse kant, wetende dat ze maar één punt van de wedstrijd van vanavond nodig hadden om vooruit te komen, aangezien de Denen aan de andere kant wisten dat ze een overwinning nodig hadden om hun ticket voor de kwartfinales te bemachtigen. De lage en flexibele schok maakte het de Spaanse zijde moeilijk om de Deense verdediging te verslaan, terwijl hun hoge verdedigingslinie kwetsbaar bleef voor tegenaanvallen.

Het was het gebrek aan kwaliteit in het laatste derde deel dat een probleem bleek te zijn voor Denemarken, dat, wanneer kansen zich voordeden, er niet in slaagden deze te verzilveren vanwege zware aanrakingen en een gebrek aan kalmte. Spanje deed waar ze om bekend staan ​​en hield de bal met gemak heen en weer, maar slaagde er niet in om duidelijke kansen te creëren.

De wedstrijd begon met het ingaan van de laatste 15 minuten met de stand 0-0 en beide partijen op hun hoede voor de gevolgen van het toegeven. Ondanks hun moed en onvermoeibare vastberadenheid brak de Deense verdediging uiteindelijk in de 90e minuut dankzij een kopbal van Marta Cardona om een ​​einde te maken aan de late hoop op een verrassing. Dit Spaanse optreden was niet zoals Sarina Wegman en haar leeuwinnen zich voelen.

READ  Marcel Hirscher komt met pensioen. Hij is van plan om te gaan skiën in Nederland, het land van zijn moeder Nieuws Agentschap

Duitsland wist met 0-3 te winnen van het Finse team dat al van het veld was gekomen in het MK Stadium. Het dominante Duitse team ging de wedstrijd in met een wisselende line-up die zich al verzekerd had van de volgende ronde en opende voor rust de score met een kopbal van dichtbij van Sofia Kleinhern. Alexandra Pope krulde een enkel doelpunt in het net in slechts drie minuten in de tweede helft, en Nicole Anomy zorgde voor een mooie taart voor Duitsland met een laag schot langs de Finse doelman Katerina Talaslahti.

Op een van de heetste dagen van het jaar tot nu toe genieten alle vier van Noord-Engeland, met Zwitserland tegen Nederland in Bramall Lane in Sheffield United en Zweden tegen Portugal op weg naar Lay Sports Village, de thuisbasis van Man United. Women’s Petfried Rugby League Championship Leigh Centurions.

Nederland heeft nog niet de titelverdediging gemaakt die ze wilden op Euro 2022. Een 3-2 overwinning op Portugal in Li Sports Village op woensdag werd voorafgegaan door een 1-1 gelijkspel met Zweden, en de twee teams staan ​​nu op gelijke hoogte met de Scandinaviërs die de derde en laatste wedstrijd van de groepsfase ingaan.

Zweden versloeg Zwitserland met 2-1 in hun andere groepswedstrijd dankzij doelpunten van Fridolina Rulfo van Barcelona en Hannah Benison van Everton. Elke andere uitkomst dan een nederlaag van een vastberaden Portugese kant tegen Nederland zou Zweden een kwartfinale opleveren tegen Frankrijk of het als tweede geplaatste team in Groep D.

Portugal schitterde voor de laatste keer, ondanks het verlies van Nederland afgelopen woensdag. De ploeg van Francisco Neto kreeg in het begin van de wedstrijd twee keer toe, maar vocht goed tegen het door blessures geteisterde Nederland voordat Daniel van de Donk een 25-yard raket afvuurde om een ​​einde te maken aan de hoop op een verrassing.

READ  AZ Alkmaar 'zeer teleurgesteld' door geen Nederlandse tv-verslaggeving van Celtic-wedstrijd

Wat Zwitserland betreft, wisten ze pas een punt te pakken uit hun eerste twee wedstrijden, na het 2-2 gelijkspel met Portugal en de eerder genoemde 2-1 nederlaag tegen Zweden.

Na 11 doelpunten te hebben gekregen in twee opwarmwedstrijden voor de competitie, zal het resultaat tegen Nederland tegen de stroom in zijn, maar niet uitgesloten, aangezien ze nog steeds zonder doelman Sari van Veenendaal zitten na een blessure die een einde maakte aan het EK. Al vroeg en topscorer aller tijden Vivian Medema, die na haar eerste wedstrijd positief testte op het Covid-virus.