Rohan Bopanna wint de Qatar Open 2023 tennistitel met Matthew Ebden

Indië Rohan Bhopana En zijn Australische partner Matthew Ebden won de titel in het herendubbel Qatar Open Tenniskampioenschap 2023 Het toernooi in Doha op vrijdag.

Het Indiaas-Australische duo versloeg Constant Lestien uit Frankrijk en Boutik van de Zandsholb uit Nederland met 6(5)-7(7), 6-4, 10-6 in de finale.

Dit was Rohan Bopanna’s tweede Qatar Open-titel. Hij had in 2020 de dubbeltitel gewonnen met zijn Nederlandse partner Wesley Kollhoff en werd vorig jaar tweede met de Canadees Denis Shapovalov.

Rohan Bopanna heeft in zijn carrière nu 23 dubbeltitels gewonnen. Dit was zijn eerste wedstrijd met Matthew Ebden, de dubbelkampioen van Wimbledon. de Indiase tennisser Ze won vorig jaar drie titels in Tel Aviv, Buna en Adelaide. De overwinning op de ATP 250-kampioenschappen in Qatar was Bubanna’s eerste titel van 2023.

Bopana en Ebden bereikten vorige week ook de finale van de Rotterdam Open 500, maar verloren in de play-offs om het kampioenschap van de Amerikaan Austin Krajesek en de Kroaat Ivan Dodig.

En in Doha op vrijdag ging het Indiaas-Australische duo, als derde geplaatst, uit elkaar met 6-5 in de eerste set, maar kwam gelijk in de twaalfde game en verloor de set in een tie-break.

De twee teams verbeterden hun verdediging in de tweede game en hielden hun opslag vast tot de negende inning. Echter, Bubanna en Ebden wonnen de tiende game en gingen de wedstrijd in na een tiebreak.

Bopanna, 17e in de ATP-dubbelranglijst, en wereldnummer 37 Ebden gebruikten hun ervaring om vier van hun zes tiebreakkansen om te zetten en de wedstrijd in 99 minuten uit te schakelen.