Junior Hockey World Cup: Nederland beëindigt reeks dromen van Indiase vrouwen | sport nieuws

Potchefstrom: De droom van het Indiase hockeyteam voor junioren kwam tot stilstand na een 0-3 nederlaag tegen drievoudig kampioen Nederland in de halve finale, hier op zondag.

India, wiens beste resultaat kwam in het toernooi tijdens de 2013-editie, waar ze eindigden met bronzen medailles, keek naar een eerste ligplaats aan de top van het evenement.

Maar dat was niet het geval, want Nederland scoorde drie doelpunten op het veld via Tessa Bitsma (12e minuut), Luna Focke (53) en Jeb Dick (54) om de winnaars uit te schakelen en door te gaan naar de vierde finale op rij.

In tegenstelling tot het resultaat, begonnen de Indianen rooskleurig en controleerden het eerste deel van de uitwisselingen.

Mumtaz Khan, India’s topscorer van het toernooi tot nu toe met zes doelpunten, kwam dicht bij een vroege voorsprong voor haar team, maar haar schot van aanvoerder Salima Titi’s pass raakte de paal.

De Indians drukten in het eerste kwart hard op het Nederlandse doel en stelden tot drie hoekschoppen veilig, maar faalden in de uiteindelijke uitvoering.

Nederland scoorde in de 12e minuut tegen Seer door een uitstekende veldinspanning van Pitzma, in wat werd aangekondigd als het beste doelpunt van het toernooi, met maar liefst 20 assists.

Het doelpunt veranderde de teint van de wedstrijd volledig toen de Nederlanders de wedstrijd domineerden en de Indiase verdediging onder druk zetten met meedogenloze invallen, waaronder drie mislukte strafschoppen.

Na het veranderen van de eindes beheersten de Nederlanders het verloop van de wedstrijd volledig en waren de Indianen tevreden met het spel van wachten, verdedigen met cijfers en wachten op de mogelijkheid om in de tegenaanval te gaan.

READ  Olympische Spelen: Maddy Hench is klaar om opnieuw de laatste verdedigingslinie van Groot-Brittannië te zijn, Sports News

Maar beide teams faalden in hun slag omdat het derde kwart geen doelpunten opleverde.

De Nederlanders versterkten hun voorsprong in de 53e minuut door Fock in het doel van India-doelman Bicho Devi Khribam te gooien na een prachtige voorzet van Nour El Amrani.

Een minuut later pakte Holland het duel letterlijk van de Indians af met nog een veldtrap via Dick, die met een backhand naar huis keerde voor Bitsma.

Vanaf daar was het bijna onmogelijk voor de Indians, aangezien de Nederlanders de wedstrijd bleven domineren en hun plaats in de finale veroverden.