In de Nederlandse Olympische schaatsproeven, legendes Erin Wustu En Sven Kramer Hij won nul evenementen, maar Wüst zal waarschijnlijk worden genoemd naar het team en Kramer nadat hij als tweede en derde is geëindigd.

Nederland heeft zeven van de tien individuele afstandsraces gewonnen op de Olympische Spelen van 2018. Slechts één van deze gouden medaillewinnaars heeft ooit een evenement in Olympische Trials gewonnen en het ziet ernaar uit dat ten minste twee van hen het Olympische team helemaal zullen missen.

Kjeld NoyceDe enige schaatser die twee individuele evenementen won op de Pyeongchang Games, kaatste woensdag terug van de vierde plaats in de 1.000m race om nog een gouden medaille te winnen, de 1.500m, op donderdag en boekte een plaats voor het team in de laatste race.

Kramer, de meest onderscheiden Olympische schaatser met negen medailles, moet wachten tot de selectiecommissie beslist of hij een plaats verdient na als derde te zijn geëindigd in zijn enige onderdeel, de 5.000 m. Kramer heeft het evenement gewonnen in de laatste drie Olympische Spelen, maar met een Olympische selectie die beperkt is tot negen totale schaatsers per geslacht, was de derde plaats geen garantie voor selectie.

Nederlandse Federatie Matrix gemaakt Voorafgaand aan de proeven rangschikken schaatsers volgens de kansen van het land op een medaille in elk evenement. Als de selectors het negenkoppige team rechtstreeks uit de matrix kiezen, zal Kramer het met één punt missen.

Dat mag echter niet gebeuren. Kramer kan op de teamschaats worden geplaatst op een ploegenachtervolging of groepsstart, evenals op de 5.000m. Kramer schaatste deze twee evenementen op de Olympische Spelen van 2018.

READ  Wie zijn tot nu toe de topscorers in elke wereldbeker hockey heren?

De huidige negende schaatser in de matrix, Sterven Die Natabe, eindigde als tweede op de 500 m in de proeven, maar is niet geschikt voor een teamzoektocht of een groepsstart, dit zijn afstandsevenementen. In Nederland zijn er echter andere hoger geklasseerde schaatsers die in de groepsachtervolging of de groepsstart kunnen rijden.

Zijn deze schaatsers genoeg voor de bond of waardeert Kramer de aanwezigheid van Kramer? De federatie maakt morgen, maandag, het team bekend. Volgens de Nederlandse radio NOS.

In de damescompetitie leek olympisch medailleleider in schaatsen West een vijfde Olympisch team te maken door woensdag tweede te worden op de 1500m, al is dat niet helemaal gegarandeerd. Wüst eindigde ook als derde op de 1000m en is ook in de schaatsreeks voor dit evenement in Peking.

De 35-jarige treft in een gelijkspel met de gepensioneerde Noorse atleet Ole Einar Bjørndalen voor de tweede plaats op de professionele Olympische Winterspelen-medaillelijst als ze twee medailles wint voor een totaal van 13. Als ze er drie wint (mogelijk als ze in de ploegenachtervolging zit), geeft ze het Olympische Winterrecord van de gepensioneerde Noorse cross op -country skater Marit Björgen.

Gurian ter mors, die de 1500 m won in 2014 en de 1000 m in 2018, eindigde als vijfde en dertiende in die evenementen en lijkt het team helemaal te missen.

Mijn naam is VisserWie in 2018 de Olympische 5000 meter race won, miste de ploeg in dat evenement met een negende plaats op donderdag.

Carlin Asterect, de Olympische kampioen van de 3.000 m van 2018, eindigde donderdag als derde en leek het team te maken dankzij andere schaatsers die zich kwalificeerden in meerdere evenementen.

READ  Barcelona-spits "in een zeer moeilijke situatie", gaf de coach toe

OlympicTalk gestart Apple nieuws. We hadden liever!

Meer: Olympische Spelen

2021-22 Alpineskiën Wereldbekerseizoen TV, schema voor livestreaming Lijst met spelers van Team USA voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking NHL-spelers uiten hun frustratie over Olympische beslissing

In de Nederlandse schaatsproeven verheugden sommige Olympische gouden medaillewinnaars zich, anderen pijn Oorspronkelijk verschenen NBCSports.com