FIH Pro League: Indiaas hockeyteam verliest van 2e Nederlands team in penalty’s: The Tribune India

PTI

Bhubaneswar, 9 april

Het Indiase dameshockeyteam presteerde ondermaats en verloor met 1-3 van de tweede Olympisch kampioen Nederland in een penalty shoot-out nadat ze in de tweede wedstrijd van FIH Pro met 1-1 gelijkspeelden in de reguliere speeltijd. Bind hier zaterdag.

Ragwinder Kaur scoorde in de eerste minuut van de wedstrijd en het Nederlands team, dat hier speelde zonder een speler die goud won tijdens de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio, bond in de 53e minuut gelijk door kapitein Jansen Yeppe om de wedstrijd naar een penalty shootout te leiden.

Jansen was de meest ervaren speler van het Nederlands Elftal, want hij speelde voor de wedstrijd van zaterdag 24 interlands. Slechts vier andere Nederlandse spelers hebben meer dan 10 interlands gespeeld.

De Indiase aanvoerder en doelman Savita was de meest ervaren met 223 interlands.

India, dat ook drie hoofdrolspelers mist in Laremisiyame, Salima Titi en Sharmila Devi van de historische vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokio, won vrijdag de heenwedstrijd met 2-1. Deze overwinning was de eerste tegen Nederland in meer dan tien jaar.

India verzamelde één matchpunt om op de tweede plaats in het klassement te blijven, terwijl Nederland ook zijn plaats in de numero uno behield.

Het Nederlands elftal heeft nu 19 punten uit acht wedstrijden, terwijl India 16 punten uit acht wedstrijden heeft.

Alleen Navneet Kaur scoorde voor India in de strafschoppenserie, terwijl Rajwinder, Neha en Jyoti misten.

Voor de Nederlandse kant verschenen Barentzen Marenti en Fortuen Kyra en Jansen op het bord, terwijl Morgenstern Fiona het doel miste in de penaltyreeks.

READ  Going Dutch: World reageert op de eerste F1-titeloverwinning van Max Verstappen

Na vrijdag met 2-1 van Nederland te hebben gewonnen in een veelgeprezen optreden, presteerden de Nederlandse spelers beter dan de Indians na een razendsnelle 34 seconden voorsprong over de klok.

India kreeg twee penalty’s zodra de wedstrijd begon en Rajwinder vond het doel met een afwijking van de tweede.

Maar toen was het Nederlands team de tweede die de voorwaarden stelde om meer balbezit te krijgen en de cirkel te doorbreken. Indianen misten richting en creativiteit en verloren vaak het bezit.

Net als in de eerste wedstrijd was de Indiase verdediging erg solide totdat het de gelijkmaker toestond in het vierde kwartaal, zeven minuten van de oorspronkelijke tijd na een continue aanval van de Nederlanders, die wanhopig op zoek waren naar een doelpunt.

Holland nam maar liefst zes hoekschoppen snel achter elkaar. Ze scoorden vanaf het zesde doelpunt toen Janssen een verheven schot langs Savita in het net stuurde.

Het Indiase nationale team reist op 11-12 juni af naar België voor de volgende wedstrijden.