De vrouwen van Argentinië verslaan China en de mannen van Nederland vinden heil tegen de Australiërs

De vrouwen van China hebben hun FIH Hockey Pro League-campagne op teleurstellende wijze afgesloten, waarbij ze het grootste deel van hun laatste wedstrijd tegen Argentinië in Eindhoven gelijkspeelden, maar nog steeds met 2-1 achter stonden tegen Los Leonas. Ondertussen waren de mannen van Nederland uit op verlossing toen ze opnieuw tegenover de Australische kant stonden die hen drie dagen eerder thuis hun ergste nederlaag ooit bezorgde. En dat is precies wat ze hebben bereikt, ze kwamen weg met een 5-2 score na een wedstrijd met een hoog octaangehalte.

(Vrouwen) China – Argentinië 1-2

De meeste vroege kansen waren in het voordeel van China, maar het was Argentinië dat als eerste toesloeg in het tweede kwart.

Een briljante run over de helft van het veld eindigde toen Agustina Albertario de cirkel in schoot. De bal raakte een Chinese verdediger richting het doel waar Alina Picardo hem met een stok kon raken voordat hij over de lijn ging.

Vijf minuten later vond China de verdiende gelijkmaker. Gu Bingfeng en Dan Wen werkten samen om de bal bij Zhong Jiaqi te krijgen, die hem naar Zhang Ying schoot om hem in het net te tillen.

In wat leek op een herhaling van de wedstrijd tussen dezelfde twee teams drie dagen eerder, kreeg Los Leonas in de laatste minuten van de wedstrijd de beslissende klap.

Met nog maar twee en een halve minuut te gaan in de wedstrijd kreeg Argentinië een strafschop toen de bal de arm van een Chinese verdediger voor het doel raakte. Valentina Costa maakte geen fout bij het scoren en verzekerde zich van een 2-1 overwinning voor haar ploeg.

READ  Comcast en ViacomCBS verenigen zich om Netflix op te nemen in Europese uitzendingen

Het resultaat betekende dat Argentinië het minitoernooi in Eindhoven als beste eindigde met 29 punten uit 14 wedstrijden tot nu toe. China heeft zijn FIH Hockey Pro League-campagne nu afgesloten met 10 punten. Daardoor blijven ze op de zevende plaats staan, maar dreigen ze te degraderen omdat de twee teams die ze achterop raken, de VS en Nieuw-Zeeland, elk nog acht wedstrijden te spelen hebben.

Agustina Albertario werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was een zware wedstrijd, heel fysiek, dus we zijn erg blij met het team en zeker met de overwinning. Nu moeten we rusten en kijken we uit naar de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Het is gaat heel zwaar worden.”

(Heren) Nederland – Australië 5-2

Timo Boers opende de score voor Oranje met zijn eerste internationale doelpunt – een medische trek van de eerste strafschop van zijn team van de wedstrijd.

De voorsprong duurde echter nog geen drie minuten en Nathan Ephraums ving de bal op de rand van de cirkel. Na waas aan beide kanten leek het weer voor Ephraums om het schot te nemen en de gelijkmaker veilig te stellen.

Kort daarna keerden de Nederlanders terug naar de aanval. De injectie van Joep de Mol in de D raakte de stok van verdediger Jeremy Hayward en die tikte die naar Tjep Hoedemakers om raak te schieten.

De gastheren sloegen opnieuw toe toen de fastball van Queen Begin werd gevoerd naar een ongemarkeerde Doku Telgenkamp die in de cirkel wachtte om hem in het doel te drijven om de stand op 3-1 te zetten.

READ  De pubs in Auckland zijn enthousiast over de bomvolle WK-wedstrijden

De Kookaburra’s kregen vijf minuten voor rust een penalty toegekend, en de kracht van Hayward deed de stick van de Nederlandse eerste loper ternauwernood van richting veranderen op weg naar het doel.

In het derde kwart stond Telgenkamp opnieuw centraal. Hij ving de pass in de bovenste D en boorde hem binnen voor zijn vijfde doelpunt in slechts zijn derde cap.

De Boers voltooiden vervolgens hun brace in het laatste kwart en haalden er nog een uit een goed gemaakte penalty. Hoewel ze kansen genoeg kregen, kwam de Australiër in de tweede helft niet tot scoren en gaf Oranje in eigen huis veel moed door een 5-2 overwinning binnen te halen.

Floris Middendorp werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het is een geweldig gevoel. Ik denk dat we revanche moesten nemen na 7-2, het is teveel, dus ik denk dat we een geweldige prestatie hebben geleverd vandaag… We spraken over dezelfde onderwerpen .” [as on Friday] Maar we moesten het beter doen en vandaag hebben we het gedaan en het is goed. Ik denk dat we hebben geleerd om in elke wedstrijd beter te worden. Dat hebben we ook bewezen door elke wedstrijd beter te worden en betere zetten te maken.”

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te zien, Klik hier.

FIH Pro League – 12 juni 2023

HC Oranje-Rood Stadion, Eindhoven (NED)

Resultaat: Dames 48 wedstrijd

China 1-2 Argentinië

Speler van het spel: Agustina Albertario (Argentinië)

Scheidsrechters: Hannah Harrison (Engeland), Sarah Wilson (SCO), Celine Martin Schmitz (Video Bell).

READ  Beste korte animatiefilm Oscar: geen Pixar, Disney en Netflix in 2023

Resultaat: 48 herenwedstrijd

Nederland 5-2 Australië

Spelspeler: Floris Middendorp (Ned)

Keurmeesters: Laurine Delforge (België), Ben Goentgen (GER), Sarah Wilson (SCO-video)