België behaalt spannende 3-2 overwinning op India

Alexander Hendrix scoorde een brace toen België India met 3-2 versloeg in de tweede wedstrijd van de FIH Pro Hockey League die zondag in Antwerpen werd gehouden. Met deze overwinning klommen de wereldkampioenen op naar de tweede plaats op de puntenlijst, terwijl India als derde eindigde.

Hendrix (49, 59) scoorde tweemaal in het vierde kwartaal en ging met een doelpunt van Nicolas de Kerbell in de 33e minuut toen de Olympische kampioenen van 0-1 streden, een dag nadat ze waren verrast door de 4-5 gasten in een. Strafschoppen. Voor India opende Abhishek (25e plaats) de rekening terwijl Mandeep Singh (60) vlak voor een schot nog een doelpunt scoorde.

België domineerde de wedstrijd al vroeg met beter balbezit en kreeg ook hun eerste strafschop toen PR Sreejesh er een met zijn voet redde, maar de bal uiteindelijk in een van de voeten van de Indiase verdediger schoof. België miste echter de kans.

India kreeg de kans in de vijfde minuut toen Yarmanpreet een voorzet vanaf rechts stuurde, maar Sukhit stuurde die over de lat. India had beter balbezit tijdens de laatste fasen van het eerste kwart en Gujraj creëerde een kans met een lange pass door het midden, maar de bezoekers haperden op het einde omdat de Belgische verdediging opgewassen was tegen de taak.

Garmanbriet kreeg vijf minuten in het tweede kwart een penalty, maar het schot van Harmanbriet werd op sublieme wijze gered door doelman Vanach. In de 25e minuut brak India door met een prachtig velddoelpunt toen Abhishek de bal in het net sloeg nadat deze was verzonden door Gurgant Singh, die uitstekend combineerde met Vivek Sagar Prasad in de cirkel.

READ  Durf te dromen...weekend

België kwam sterk terug op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging hield stand met Srejesh’s geweldige redding toen het tweede kwart eindigde met een 1-0 voorsprong voor India.

In de 33e minuut bracht Nicolas de Kerpel de gastheren terug in de wedstrijd met een moeizaam slot na gevoed te zijn door Arthur de Slover. Er volgde een strakke strijd om de suprematie, maar de verdediging van India bleef resoluut, vooral omdat Sreejesh een aantal geweldige ballen inzette om België te ontkennen. In het derde kwartaal werd India teruggebracht tot 10 man nadat Akashdeep de groene kaart kreeg.

Dingen veranderden in het vierde kwartaal toen Surender Kumar in de 48e minuut werd begroet door een pc en Alexandre Hendrix België snel op voorsprong zette met een snelle volley uit de benen van Srejesh.

Vier minuten voor het einde van het vierde kwart kreeg India een strafschop maar doelman Vanash Vincent zette zijn rechterhand in de weg om de bezoekende ploeg af te wijzen.

Een minuut voor het uur kreeg België opnieuw een strafschop, tot grote ergernis van het Indiase kamp, ​​en Hendrix zette die om, waardoor Sreejesh verheven in het net gleed en de 3-1 in hun voordeel maakte.

Het vechtende India kreeg echter bijna een koopje toen Mandeep Singh naast de Belgische doelman sliep om aan de zijlijn te bezuinigen. Met nog maar enkele seconden op de klok, leverde Vivek een prima trap in het net af, maar die ging naast toen er weer een spannende wedstrijd tot een einde kwam.

READ  De talentenjacht "The Voice of Holland" die werd blootgesteld aan het schandaal van #MeToo

India speelt nu volgende week tegen Nederland.