Voldoende goals, 70 in vijf wedstrijden, in de Junior Hockey World Cup

Vijf herenwedstrijden en 70 goals. Het was de tweede dag van het World Youth Hockey Championship, aangezien de kloof in de U-21-klasse heel duidelijk was in Bhubaneswar.

Spanje vestigde een record voor doelpunten in het evenement in één wedstrijd, aangezien het Europese team 17 doelpunten maakte tegen de Verenigde Staten. Het vorige record was de 13-0 overwinning van India op Singapore tijdens de FIFA U-20 World Cup 1982.

Overwinningen werden behaald door Argentinië, Nederland, Spanje, Frankrijk en India, en aanvallend hockeydisplay in alle vijf wedstrijden betekende dat er in geen enkele wedstrijd minder dan acht doelpunten werden gemaakt.

Argentinië kende een sterke start van het seizoen toen ze 14 doelpunten maakten tegen een vastberaden maar foutgevoelig Egypte.

Terwijl Nederland blij zal zijn als ze beginnen te winnen en een indrukwekkende 12 doelpunten hebben gescoord, zal coach Michael van der Storek op zijn hoede zijn voor defensieve fouten waardoor Korea als reactie vijf keer kon scoren.

Bij Miles Bukens vond Holland het scoren superieur. De spits toonde snelheid, flair en bewustzijn om er vijf te scoren.

Argentinië dacht misschien dat ze de hoogste score van de dag scoorden, maar Spanje heeft andere ideeën. De Verenigde Staten hielden de Europese zijde zeven minuten op afstand, maar toen ging de deur wagenwijd open. Manuel Rodriguez scoorde twee doelpunten in het eerste kwartaal, Guillermo Fortuno scoorde twee doelpunten in de laatste minuut van de wedstrijd en scoorde nog eens 13 doelpunten tussen hen in een bliksemwedstrijd 17 doelpunten.

Frankrijk zette hun briljante start van de competitie voort met opnieuw een levendige prestatie die hen stevig aan de top van Groep B plaatste met een 7-1 overwinning. Corentin Sellier scoorde drie doelpunten voor Frankrijk, naast het doelpunt dat hij de dag ervoor maakte tegen India.

READ  UBTECH Panda Robot trekt de aandacht in het Chinese paviljoen

Toen keerde India terug van zijn verlies door toedoen van Frankrijk en versloeg Canada met 13-1.

Sanjay en matchspeler Hundal Singh scoorden een hattrick.