T20 World Cup: “Spelen in India is een kans om indruk te maken” – David Wise uit Namibië | krekel

Er was veel Zuid-Afrikaanse invloed bij het vormgeven van de eerste T20 World Cup-campagne in Namibië tot een succesvolle campagne. Maar niemand is belangrijker dan de 36-jarige David Weiss, die hen hielp zich te kwalificeren voor de Super League 12 met een snel schot van 66 tegen Nederland en dit opvolgde met een allround optreden. Wiese is de enige cricketspeler in Namibië die eerder de T20 World Cup heeft gespeeld. In dit interview vertelt hij over zijn reis, de reis naar het WK in Namibië, en de confrontatie met India op maandag. Hier zijn fragmenten uit het interview:

Ik speelde 2016 T20 World Cup voor Zuid-Afrika. En hier ben je dan, op 36-jarige leeftijd, weer een WK aan het spelen voor een ander land.

Ja, 2016 lijkt nu al lang geleden. Het was geweldig om weer internationaal cricket te spelen. Zo op het podium spelen voor Namibië was tot nu toe een geweldige reis. Ik ben dankbaar dat ik hier ben en geniet van elk moment.

Hoe is deze kans ontstaan?

Tien jaar geleden speelde Namibië in de lokale structuur van Zuid-Afrika. Toen namen ze contact met me op toen ze erachter kwamen dat ik me kwalificeerde om met hen te spelen vanwege mijn roots. We hebben wat gepraat, maar ik koos er toen voor om voor Zuid-Afrika te spelen en de gesprekken liepen op een laag pitje. Toen ik in 2017 het contract van Kolpak tekende (waarbij Wiese niet als een buitenlandse speler zou worden beschouwd omdat hij uit een land kwam dat een deal had met de Europese Unie), wist ik dat mijn internationale carrière voorbij was. Toen belden Albie Morkel en de coaches hier me op en zeiden: “Laten we je internationale carrière weer op de rails krijgen.”

READ  Scenic voegt technische en rijervaringen toe aan riviercruises 2022

Kun je ons iets vertellen over het verschil in grootte tussen cricket in Namibië en wat we zien in de testlanden?

Er zijn slechts vijf clubs en 16 gecontracteerde spelers in Namibië. (De) De rest zijn semi-professionals. Dit WK geeft een podium aan de volgende generatie en hopelijk kunnen ze spelen als ze hard werken. Vroeger moest je, als je succes wilde behalen, lokaal cricket gaan spelen in Zuid-Afrika. We hebben nu te maken met de beste ter wereld en hopen de volgende generatie te inspireren.

Heeft Namibië zijn doel bereikt om zich te kwalificeren voor Super 12. Het was hard werken tegen de testaspecten …

We wisten dat we het onder ogen zouden zien. Maar het is ook spannend. Ons eerste resultaat in de eerste ronde zelf tegen Sri Lanka was een vuurdoop. Maar we hebben onszelf bewezen als het beste team dat betrokken is bij onze overwinning op Schotland, wat een geweldige prestatie is voor Namibisch cricket.

Je had altijd de all-out mogelijkheid op T20 cricket. Maar je moest worstelen om je plaats in Zuid-Afrika in te nemen. Hoe anders is het om hier de hoofdpersoon te zijn?

Ik zou niet zeggen dat ik de belangrijkste man van het team ben. Ik ben gewoon blij om jonge mensen te helpen. Ik had misschien een paar jaar binnen gezeten. Ik heb de meeste ervaring opgedaan en jongens stonden open voor advies. Het team heeft een aantal uitstekende spelers… JJ Smit is een geweldige balspits, Robin Trumpelmann, we weten hoe verwoestend hij is. Ik probeer ze alleen te helpen.

READ  Oude derby-voorspelling, aftraptijd, tv, livestream, teamnieuws, opstellingen, h2h-resultaten, kansen

Kijk je met plezier terug op je carrière in Zuid-Afrika, of heb je spijt?

Ik zal altijd met veel plezier terugkijken op mijn Zuid-Afrikaanse carrière. Toen ik opgroeide, wilde ik alleen maar voor Zuid-Afrika spelen. Ik moet ze vertegenwoordigen op de T20 World Cup. Zelfs toen ik het contract met Kolpak ondertekende, keek ik met veel plezier terug op die tijd als een van de beste tijden van mijn leven. Ik heb het geluk gehad om twee prachtige naties te vertegenwoordigen.

Die Champions League-wedstrijd (halve finale 2012, 28 bal 61, Titans vs Sydney Thunders) zette me op de radar en maakte mijn eerste wedstrijd voor Zuid-Afrika, evenals een vijf-tegen-één tegen West-Indië. 2015 was een geweldig jaar omdat ik voelde dat ik mijn plaats in het nationale team verstevigde. Ik ging IPL, CPL spelen. Ik had mijn momenten dat mensen konden beweren dat ik mijn potentieel niet waarmaakte. Maar zo gaat het soms.

Jouw mening over het spelen van India…

Spelen tegen India is altijd geweldig. De steun die ze hebben is geweldig. Hun spelers zijn de beste ter wereld. Dit zijn het soort spelers waar je tegen wilt spelen. Twee mensen kunnen naar voren komen en indruk maken op de juiste mensen en elders met hen samenwerken. Het leven draait om kansen. Wij zijn de underdogs, maar je weet maar nooit.

Ik heb ooit de snelste bal ooit gegooid. 173 km/u (het was te wijten aan een technische fout in de CSA T20-wedstrijd in 2016-17), toch?

173,6 km/u. Wat mij betreft is dit de snelste bal ooit gescoord. Ik zal het eisen. Ik weet niet hoeveel waarheid daarachter zit. Maar ik zal het eisen. Ja, ik ben nu een oudere staatsman. Ik realiseerde me dat als je niet het soort hoge tempo hebt dat sommige anderen hebben, je het door elkaar moet halen. Voor mij gaat het om het tempo veranderen. Denk na voordat de slagmensen. Bedenk wat ze gaan doen en probeer dat tegen te gaan. Wees gewoon moeilijker te voorspellen. Aan het eind van de dag, als je je vaardigheden onder de knie hebt, maakt het niet uit of je een yorker installeert met 150 of 120 km/u, het is nog steeds moeilijk voor je om weg te komen. Dat is waar ik me op focus, om consistentie met de bal te krijgen.

READ  "Ben Dad" John Roderick apologizes for a post on Twitter about his daughter's tweets that are racist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *