Sparta boekt overwinning op Emin met een knappe kop | AirDevice

Sparta wist vorige week goede jaarcijfers af te leveren. Rotterdam sloot het boekjaar 2019/2020 af met een positief resultaat van € 1,5 miljoen. Naast een kapitaal van meer dan drie miljoen euro kan met recht worden gezegd dat de toekomst van de traditionele club voorspoedig verloopt. Het team van Henk Fraser heeft vanavond goed werk geleverd op het veld.

De Rotterdamse club schoof op met 1-0 via Deroy Duarte. De aanvallende middenvelder scoorde na een lange trap van doelman Madoka Okoye van Lennart Thi. Michael De Liu tekende na zeven minuten in de eerste helft namens FC Emmen de gelijkmaker, ook al heette het doelpunt officieel Miguel Araujo. Hij gaf tenslotte het laatste zetje.

Het beste doelpunt van de avond kwam in de 58e minuut, zes minuten nadat Emman scoorde, maar Basem Abdou Haroui. Met een fraai rechtsschot in de linkerhoek zette hij Sparta weer op voorsprong en daarmee naar de drie belangrijke punten.

Door de triomf is Spangenaren redelijk stabiel in de middelste boog. Wat betreft FC Emmen zullen de zorgen na vanavond wat toenemen. Het team van Dick Luken had slechts drie punten na 11 wedstrijden, met drie gelijke spelen.