PSV behield de Nederlandse beker met een strafschoppenoverwinning op Ajax

30 april (Reuters) – Fabio Silva scoorde de winnende strafschop toen PSV de titel van de Nederlandse beker behield met een 3-2 penalty shootout-overwinning op Ajax Amsterdam nadat de twee partijen zondag met 1-1 gelijkspeelden in de finale in Feyenoord. .

De penalty shoot-out was van slechte kwaliteit, in lijn met de rest van de finale, aangezien Ajax drie van hun trappen miste en PSV back-to-back overwinningen in de competitie veiligstelde na het verslaan van de Amsterdamse kant in de beslissende wedstrijd ook vorig jaar .

Een eigen doelpunt van Jarrad Branthwaite bezorgde Ajax in de eerste helft de leiding, maar Thorgan Hazard maakte in de tweede helft de gelijkmaker voor PSV om de wedstrijd in verlenging en een strafschoppenserie te sturen.

Brian Bruby, Lloren Timber en Edson Alvarez misten allemaal strafschoppen in het voordeel van Ajax.

PSV claimde de 11e Nederlandse bekeroverwinning en komt nu negen tekort op het recordaantal van Ajax van 20 titels.

Ajax kwam op voorsprong toen een voorzet van oud-PSV-spits Steven Bergwijn in zijn eigen doel belandde door de onfortuinlijke Branthwaite, dit seizoen gehuurd van Everton voor PSV.

Maar halverwege de tweede helft kwam PSV op gelijke hoogte toen Xavi Simons het strafschopgebied binnenstormde en een lage voorzet Hazard bereikte en de Belg de bal in het net kon vangen.