Nederland U19 versloeg met gemak Litouwen

Het Nederlands U-19 team heeft in de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatiewedstrijden een gemakkelijke overwinning behaald op Litouwen met 4-0.

Met twee wedstrijden tegen Frankrijk en België in de poule was het voor Nederland belangrijk om goed van start te gaan.

Onder leiding van Julian Ryckhoff kwam Nederland al vroeg op voorsprong via Jason van Dueven, momenteel verhuurd aan Almere City van PSV Eindhoven. Feyenoord-middenvelder Mike Clyne scoorde vervolgens vóór de 23e minuut een snelle brace en teamgenoot Jaden Slorry voltooide een hattrick van assists.

Reichov voegde vervolgens voor rust een vierde toe toen Nederland dreigde in opstand te komen. In de tweede helft vielen er, ondanks de overvloed aan kansen, geen verdere doelpunten.

AZ Alkmaar-buitenspeler Jayden Addai kwam in de tweede helft in het veld en maakte zijn interlanddebuut voor Oranje.

Een goede start voor de U19's, maar op de 23e zullen er zwaardere tests volgen in Frankrijk. Alleen het beste team uit elke groep kwalificeert zich voor het toernooi.