Meisjesbasketbal: klasse 2A nr. 3 Centraal Lyon overwint koude schietnacht om Nederlands te verslaan | meisjes

ORANJE STAD, Iowa – Zelfs op een koude schietavond kon het basketbalteam van Central Lyon hier dinsdagavond zijn 16e opeenvolgende wedstrijd winnen.

Een groot derde kwartaal droeg de Lions, gerangschikt op nr. 3 in Iowa Class 2A, naar een 57-42 overwinning op MOC-Floyd Valley High School.

Central Lyon versloeg Nederland met 25-7 in dat kwart en brak open wat tot dan toe een spannende strijd was.

De Lions, 17-1 algemeen en 14-1 in de Siouxland Conference, hebben niet meer verloren sinds een tegenslag met 60-45 tegen West Lyon – nr. 2 in klasse 3A – op nov. 30.

Niet toevallig was het derde kwart ook de beste schietpartij voor de Lions. Ze maakten 11 van de 19 schoten om een ​​voorsprong van 55-30 te openen.

In de eerste helft schoot Central Lyon 11-uit-35 en klampte zich vast aan een 13-12 voorsprong na een kwart en 30-23 bij de rust. Door het grote derde kwart wisten de Lions te winnen, ondanks dat ze in de laatste acht minuten met 12-2 werden verslagen.

“Je zult nachten hebben dat je niet slaat, maar het was bemoedigend om onze verdediging te zien opkomen”, zei coach Heather Grafing van Central Lyon. “Dat is iets wat we vorig jaar niet zo goed deden.

Mensen lezen ook…

“Het was geen erg goede schietavond voor ons, maar je moet een heleboel andere dingen goed doen om een ​​’W’ te krijgen.”

Desta Hoogendoorn, een tweedejaarsstudent van 1,8 meter hoog, noteerde een double-double met 13 punten en 10 rebounds. Ze was een van de drie spelers van Central Lyon in dubbele cijfers.

READ  Euro 2022 Dames: recordaantal bezoekers, de genomineerden en welke spelers je moet bekijken

Regan Van Wyhe stapelde op 12 punten en Addison Klosterbuhr op 10 punten.

MOC-Floyd Valley, dat ondanks een record van 5-14 (5-11 in conference) hard speelde voor eerstejaarscoach Darbi Gustafson, vocht de hele eerste helft op gelijke voet met de Lions. De grootste voorsprong Central Lyon had een rustvoordeel van zeven punten.

Maar Klosterbuhr en Van Wyhe scoorden elk twee baskets in de eerste vier minuten van de tweede helft en de Lions sprongen voor 42-28. Central Lyon scoorde vervolgens de laatste 10 punten van het derde kwart.

Brooklyn Leusink was de enige speler in de dubbele cijfers voor MOC-Floyd Valley met 10 punten. Amanda Hulstein droeg zeven punten en 10 rebounds bij.

“MOC zette defensief veel druk op ons”, zei Grafing. “We hebben eerder dit soort schietavonden gehad, maar daar is onze verdediging zo belangrijk.”

West Lyon is met 15-0 ongeslagen in de Siouxland Conference, maar Central Lyon krijgt maandagavond een rematch op het thuisveld van de Lions.

“We spelen in een moeilijke conferentie, ik zou zeggen een van de zwaarste in de staat,” zei Grafing. “Records zeggen niets, we hebben teams in de conferentie met twee of drie overwinningen die echt goede balclubs zijn. De concurrentie in het Siouxland gaat ons helpen, maar nu is het maar een kwartje per keer.”