Mazyck totaal 4 landingen. CDF 6 Turns Defeat Road – Port Arthur News

Jacksonville – Briljante snelle prestaties en dominante verdediging tilden de Nederland Bulldogs naar een 42-20 overwinning op de Jacksonville Indians op Tomato Bowl zaterdag.

Dit was de laatste wedstrijd buiten het strafschopgebied op de Nederlandse tafel (1-1).

Josh Mazyck’s 174 yard, vier touchdown-prestaties worden versterkt door zes gedwongen verdedigingstransformaties (vijf onderscheppingen en één herstel).

De verdediging van de Bulldog begon niet goed. In het tweede spel van het spel vond de Indiase middenvelder Patrick Clatter Devin McQueen voor een schot van 74 meter om Jacksonville een 6-0 voorsprong te geven met een extra punt verspild.

Bij de start sloeg het noodlot toe toen de bal vreemd terugkaatste in het bezit van Jacksonville bij Holland 28. De verdediging van de Bulldogs hield hard stand en creëerde een spin.

Na vier spelen vond Mazyck een open kamer en rende weg van 35 meter.

De senior rijder voegde voor het einde van het eerste kwartaal opnieuw een TD toe van een buitenwerf om de Bulldogs een voorsprong van 14-6 te geven.

Iets meer dan 3 minuten voor rust pakte Kerrington Broussard Clater op Nederland 46, 54 meter van Mazyck verwijderd en de Bulldogs een voorsprong van 21-6 bezorgd.

Na een paar trappen greep de jonge Kyndon Fuselier Clater op Nederland 27. Twee games later werd quarterback Rene Cunningham Fuselier beloond met een touchdown vanaf 54 yards. Na het plukken van Lalo Flores gingen de Bulldogs de 28-6 helft in.

Voormalig linebacker Cady Scott raakte het bord, maar deze keer was het op een 21-yard pick-set om het 35-6 te maken met nog 30 seconden te gaan in het derde kwartaal.

READ  "Geen beslissing over toekomst IMSA"

“Cadi is een geweldige atleet”, zei Mazek over zijn voormalige teamgenoot. “Hij kan overal op het veld spelen. Ik vertelde hem eigenlijk voor de wedstrijd dat ik zes mensen wilde kiezen en hij bracht het naar mij.”

In het volgende spel van de melee kwam Evan Whitehead in actie met een bezwaar.

Mazyck eindigde Nederland met scoren op 34 yards met 10:05 te gaan in de wedstrijd voordat Jacksonville het gat dichtte met een paar touchdowns.

“We hebben een busrit van drie uur gemaakt”, zei coach Monte Barrow. “We moesten in onszelf begrijpen hoe we uit de bus moesten stappen en ons mentaal moesten voorbereiden op deze wedstrijden. We gaan op wegwedstrijden in onze buurt. Aan de andere kant hebben we een aantal geweldige prestaties neergezet. Josh deed het geweldig baan aanpassen aan wat ze aan het doen waren.”

Jacksonville viel 0-3 op het seizoen.

Het spel veranderde toen…

De Indianen waren in staat om twee graden vooruit te gaan. De verdediging van de Bulldog hield stand en keerde de bal terug naar de aanval, die onbeantwoord 35 punten scoorde.

De wedstrijdbal gaat naar…

De verdediging van Nederland, die zes omzetten had, en Mazyck, die in de eerste helft meer rushing yards had (135) dan de Indians hadden een algehele aanval (134).

“Ik zag vandaag een kans”, zei Mazek. “Ik wilde vorige week goedmaken. Ik had sommige dingen beter kunnen doen en dit was de eerste wedstrijd die terugkwam. Ik kwam hier en liet zien wat ik kan.”

Andere statistieken…

READ  sky may nerland - oorberg

De ontvangende McQueen Indians hadden een velddag met vier grijpers voor 169 yards en twee graden. Fuselier sloot de dag af met één onderschepping, enkele indrukwekkende returns, vier grepen voor 102 yards en een touchdown.

De volgende …

De Bulldogs hebben een afscheidsweek voordat ze het op 23 oktober opnemen tegen Port Neches Groves in Baum Phillips Bowl. De wedstrijd zal voor beide teams de eerste wedstrijd zijn in Divisie 2 van Zone 12-5A.