Luka Modric leidt Kroatië naar de Nations League-finale met een 4-2-zege op Nederland

De Nederlandse coach Ronald Koeman sloot de middenveldmaestro in het kamp van de oppositie, die Kroatië hielp aan een 4-2 exit en aan de finale van de UEFA Nations League op zondag.

Luka Modric

Uw browser ondersteunt geen HTML5-audio

Middenvelder Luka Modric Hij scoorde een strafschop in de verlenging om een ​​spannende 4-2 overwinning voor Kroatië op Nederland en een plaats in de finale van de Nations League te bezegelen.

Gekleed in rood en wit scandeerden duizenden Kroatische fans “Luka! Luca! Luca!” Nadat de 37-jarige woensdag in de 116e minuut vanaf elf meter scoorde. “We konden niet geloven hoeveel Kroatische fans er in het stadion waren. Het was echt geweldig. Ze geven ons geweldige steun en dat is iets dat ons duwt en vooruit duwt”, zei Modrić, zijn 165e optreden voor het nationale team. . na kapitein Kroatië Om Marokko te verslaan in de WK-wedstrijd om de derde plaats in Qatar, zei hij dat hij “in ieder geval tot de Nations League wilde doorgaan en dan zullen we zien.”

READ  Marcel Hirscher is van plan om met Nederland terug te keren naar het alpineskiën

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman zei dat Modric “in één woord: fantastisch” was.

Kroatië-aanvoerder Luka Modric neemt in Rotterdam een ​​strafschop tegen Nederland. Foto’s/AFP

“Soms is er een speler die zo besluitvaardig en goed is voor de tegenstander dat ik – het is moeilijk te zeggen – kan genieten van het kijken”, zei Koeman. Kroatië eindigde als tweede in het toernooi van 2018 wereldbeker in Rusland en de derde vorig jaar in Qatar.

Invaller Bruno Petkovic scoorde ook in de verlenging met een schot van net buiten het strafschopgebied in de hoek, net buiten bereik van Justin Bellew toen het onwankelbare Nederlandse verzet uiteindelijk instortte. Een andere invaller, de Nederlandse spits Noah Lange, duwde de wedstrijd in de verlenging met een gelijkmaker zes minuten na blessuretijd.

Eerder in de levendige wedstrijd kreeg Andrej Kramaric in de 55e minuut een strafschop voor een overtreding op Modric – en een schot van Mario Pasalic (73e minuut) maakte Donijel Malin (34e minuut) teniet om Kroatië en Modric in de achtervolging te houden. Hun eerste grote internationale titel. Modric schoot in de 24e minuut raak, maar scheidsrechter István Kovuc blies een overtreding van Pasalic.

Dit verhaal is verkregen van externe voederbureaus. Midday aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de betrouwbaarheid, betrouwbaarheid en gegevens van de tekst. Het management van Mid-day / mid-day.com behoudt zich het exclusieve recht voor om de inhoud om welke reden dan ook naar eigen goeddunken te wijzigen, verwijderen of verwijderen (zonder kennisgeving).