India versus Nederlandse Women's Hockey League, FIH Pro League 2023-24, wedstrijd 1 resultaten en score

de Indiase hockeyteam Ik leed mijn tweede nederlaag op rij FIH Pro League Dames 2023-2024Dit keer verloren ze zondag met 3-1 van Nederland in het Kalinga Stadion in Bhubaneswar.

De Nederlandse strafschopspecialist Jansen Jippe scoorde twee doelpunten (3' en 34'), terwijl Van der Elst Wey één doelpunt scoorde (20'). Navneet Kaur Hij scoorde het enige doelpunt voor Indiase dameshockeyteam In de negende minuut.

De twee teams ontmoetten elkaar voor het laatst in april 2022 en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Olympisch kampioen en wereldkampioen Nederland zagen er vanaf het begin meedogenloos uit en scoorden al in de derde minuut uit een hoekschop het eerste doelpunt. Janssen Yippe zette de bezoekers op voorsprong met een directe pass die de Indiase doelman en aanvoerder Savita Punia versloeg.

Maar het vroege doelpunt weerhield India er niet van om aan te dringen op een doelpunt. Het was deze onvermoeibare inspanning die in de negende minuut voor een tegenaanval zorgde. Sunelita Toppo gaf de bal door aan Navneet Kaur die omsingeld werd door de Nederlandse verdediging. De Indiase aanvaller maakte een geweldige run voordat hij de gelijkmaker scoorde.

In de laatste minuten van het eerste kwart probeerde Nederland druk uit te oefenen op de Indiase achterlijn, maar Salima Tite en zijn compagnie waren alert genoeg om het gevaar op afstand te houden.

Maar aanhoudende druk van de Nederlandse kant bracht hen uiteindelijk in de 20e minuut weer op voorsprong toen een voorzet van Nonink Lora door van der Elst Vae slim in het net werd gekopt.

READ  Robbie Williams dwingt hem het feest te stoppen, maar de show moet doorgaan

In de 25e minuut creëerde Navneet een kans op de gelijkmaker toen ze solo vanuit het midden van het veld de cirkel in rende. De Nederlandse aanvoerder Sanders blokkeerde een poging om India de gelijkmaker te ontzeggen.

De Olympische kampioenen vergrootten hun voorsprong in het derde kwart toen Jansen in de 34e minuut een hoekschop omzette.

In de 49e minuut kwam Gassin, die in haar carrière slechts twee velddoelpunten scoorde, met een omgekeerde trap dicht bij het derde doelpunt. De bal passeerde het doel van Savita, maar stuiterde terug nadat hij de linkerpaal raakte.

De wedstrijd eindigde in 3-1 in het voordeel van het Nederlandse team. Dit was de tweede opeenvolgende nederlaag voor het Indiase team in de FIH Pro League 2023/24, na een 2-1 nederlaag tegen de Volksrepubliek China in de openingswedstrijd.

Het Indiase dameshockeyteam speelt woensdag in hun volgende wedstrijd op dezelfde locatie tegen Australië.