Hoe ik gewicht verloor en het versnipperde op 43-jarige leeftijd

Douglas Driscoll, de 43-jarige CEO uit Sydney, Australië deelt zijn fysieke en mentale transformatie met hem de gezondheid van mannen.

Aangezien ik zeker weet dat dit bij de meeste mensen het geval is, vond mijn gewichtstoename geleidelijk plaats; Ik besefte het pas toen het te laat was. Ik zat vast met weinig tot geen routine, en de combinatie van een slecht dieet, de schadelijke effecten van alcohol en een steeds meer zittende levensstijl had een cumulatief effect. Ik ging eigenlijk nog steeds drie of vier keer per week naar de sportschool, maar ik volgde gewoon de bewegingen en deed niet genoeg moeite.

Ik ben iemand die mezelf altijd in vorm heeft gehouden en trots is op mijn uiterlijk, dus ik voelde zeker een gevoel van zelfverwijt. In plaats van erover na te denken en medelijden met mezelf te hebben, besloot ik positieve actie te ondernemen. Ik wist dat als er niets zou veranderen, er ook niets zou veranderen. Ik merkte dat ik veel tijd verspilde aan het kijken naar het leven van andere mensen op sociale media, in plaats van er zelf achteraan te gaan.

Ik creëerde wat ik mijn Minds & Gains-initiatief noem, waarbij ik minstens een uur per dag besteed aan academische ontwikkeling en een ander uur aan weerstandstraining. Of het nu persoonlijk of professioneel is, ik ben altijd doelgericht geweest, dus toen ik de bewuste beslissing nam om weer in vorm te komen, wist ik dat het tastbaar moest zijn, aangezien je niet kunt managen wat je niet kunt meten. In plaats van alleen een vaag fitnessdoel te hebben, heb ik mezelf een ambitieus doel gesteld om mijn lichaamsvetpercentage terug te brengen tot 8% en tegelijkertijd de spiermassa te vergroten.

Van oudsher heb ik altijd alleen gewerkt, maar ik realiseerde me dat als ik in de beste vorm van mijn leven wilde komen, ik hulp en ondersteuning moest krijgen van de besten in het vak. wendde zich tot Nick Elaway en het team van Absolute prestatie in Sydney. Hoewel ik altijd erg enthousiast ben geweest, gaven ze me die extra impuls en droegen ze een grote verantwoordelijkheid. Ik weet dat het een beetje cliché is, maar ik denk echt dat het de motivatie is die je op weg helpt, maar discipline die je op de been houdt.

READ  Hoor hoe een zwart gat eruit ziet - NASA's nieuwe zwarte gat-geluid met Remix

Afbeelding tegoed: de ultieme prestatie

Dit betekende dat ik serieuze offers moest brengen als het op mijn dieet aankwam, want wat ze zeggen is waar: sixpacks worden gemaakt in de keuken, niet in de sportschool. Hoe moeilijk het ook was, ik schrapte meteen alle bewerkte voedingsmiddelen en verminderde mijn alcoholgebruik bijna volledig. In overleg met de professionele voedingsdeskundigen en het team van Ultimate Performance Sydney hebben we een op maat gemaakt eiwitrijk voedingsplan ontwikkeld. Ik werd overgevoelig voor alles wat ik consumeerde en hield ijverig calorieën en voedingsstoffen bij met de My Fitness Pal-app.

Het beheersen van mijn eetlust was zeker een hele uitdaging, dus het was essentieel om verzadigend voedsel te vinden terwijl ik me aan een caloriearm dieet hield. Gelukkig blijkt eiwit de meest verzadigende macronutriënt te zijn en wordt aangenomen dat het het hoogste thermogene effect heeft. Ik deed mijn best om dingen door elkaar te halen, maar mijn hoofddieet werd kip. Ik begon veel kip te eten, ik was bang dat ik veren zou gaan laten ontkiemen! Ik zal altijd elke dag een flinke portie greens als bijgerecht hebben, omdat ze niet alleen een gezonde vorm van eetlustremmer zijn, maar ook de risico’s op hart- en vaatziekten en diabetes helpen verminderen. Als ik tussen de maaltijden door mopperde, snackte ik op bessen.

Voor mijn trainingen heb ik vijf tot zes keer per week weerstandstraining met hoge intensiteit gedaan, twee keer per week met mijn trainers getraind en de resterende sessies alleen gedaan. Als het regende of zonnig was, zou ik elke dag 12 km lopen of rennen.

READ  SpaceX heeft 23 Starlink-satellieten gelanceerd vanuit Florida
Afbeelding tegoed: de gezondheid van mannen

Afbeelding tegoed: de gezondheid van mannen

Laten we eerlijk zijn, iedereen beweert een gezondheids- en fitnessexpert te zijn en ik was niet anders, dus het was erg belangrijk om een ​​open geest te hebben en het proces te vertrouwen; Wat heeft het anders voor zin om de coach erbij te betrekken? Nick houdt zich aan de details, helpt slechte gewoonten te elimineren en zorgt ervoor dat ik elke rep perfect kan uitvoeren. Hij zou niet alleen de fysieke functie van elke oefening uitleggen, maar hij zou me ook de mechanica leren, wat echt voor mij was. Mechanismen lijken het meest over het hoofd gezien, verkeerd toegepaste en verkeerd begrepen aspect van het uitvoeren van een oefening, maar misschien wel het belangrijkste.

In de loop van 14 weken verloor ik ongeveer 9 kg (19,8 lbs) vetmassa en verminderde mijn lichaamsvet met 8%, terwijl ik ongeveer 1 kg (2.2 lbs) droge spiermassa toevoegde.

Afbeelding tegoed: de ultieme prestatie

Afbeelding tegoed: de ultieme prestatie

Voor mij was dit niet alleen een van die uitdagingen op het gebied van lichaamstransformatie, het ging over het maken van blijvende veranderingen in mijn levensstijl en manier van denken. Omdat ik mijn eigen baas ben, kan zelfmotivatie soms een uitdaging zijn, dus een welkom neveneffect is dat ik weer ongelooflijk georganiseerd en gedisciplineerd ben geworden, niet alleen in mijn opleiding, maar ook in mijn werk. Ik heb ook een verbetering gezien in de cognitieve functie – ik voel me gewoon intenser.

Ik zeg vaak dat ik een hekel heb aan het idee om naar de sportschool te gaan, maar ik heb absoluut een hekel aan het gevoel niet verder te gaan. Regelmatige lichaamsbeweging helpt zeker mijn humeur te verbeteren en gevoelens van angst of stress te verminderen. Terwijl ik voorheen worstelde met constante vermoeidheid, heb ik nu zeker meer energie en ben ik over het algemeen positiever.

READ  Curiosity-rover vindt gewiste stukken rotsblok en onthult aanwijzingen
Afbeelding tegoed: de ultieme prestatie

Afbeelding tegoed: de ultieme prestatie

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe moeilijk het was om mijn doel te bereiken, maar ik ben erg trots op mezelf dat ik het heb gedaan. Het is echter onrealistisch om het hele jaar door de lichaamssamenstelling te behouden, en dat zou ik ook niet per se willen. In de toekomst gaat het om het vinden van de belangrijke balans tussen levensstijl en fitness. Mijn omgekeerde dieet is precies zoals gepland verlopen en na vijf maanden kan ik met genoegen melden dat ik nog steeds resistent ben en ongeveer 10% lichaamsvet heb. Ik consumeer nu ongeveer 2.600 calorieën per dag. Ik sport nog steeds vier tot vijf keer per week en nu gemiddeld 10 kilometer per dag.

Ik zeg tegen iedereen aan het begin van zijn reis; Het moeilijkste aan beginnen is eigenlijk beginnen. Mijn advies is om vanaf het begin heel duidelijk te zijn over je doelen en vervolgens een reeks minidoelen te stellen. Deze moeten realistisch, meetbaar en haalbaar zijn. Ik raad ten zeerste aan om een ​​app te gebruiken die je dieet en lichaamsbeweging bijhoudt. Als je de financiële middelen hebt om dit te doen, huur dan een personal trainer in om je te helpen. Dit zorgt meteen voor enige verantwoordelijkheid. Als je een sessie met een personal trainer hebt geboekt en betaald, ga je waarschijnlijk naar de sportschool. Doe echter je onderzoek en vind er een met een bewezen staat van dienst. Onderschat tot slot het belang van uw dagelijkse stappen niet. Een van de gemakkelijkste manieren om uw conditie te verbeteren, is door elke dag lange wandelingen te maken. Het kost ook niets.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *