Paralympische Spelen 2021 LIVE: Resultaten en updates roeien, atletiek en rolstoeltennis

Ellie Symonds zegt dat de Spelen in Tokio haar laatste zullen zijn

Groot-Brittannië begon sterk aan dag 11 van de Paralympische Spelen in Tokio en won meer gouden medailles in roeien met Laura Sugar in het KL3-evenement en Charlotte Henshaw in de KL2, waarbij Emma Wiggs het zilver pakte na haar titel op dag 10. Bronzen medaille op de 200m VL3 roeiwedstrijd.

Ondertussen faalden Jordan Withy en Lucy Shuker in hun jacht op dubbel goud voor rolstoeltennis tegen Nederland, waarbij ze de finale verloren nadat Hannah Cockcroft in de T34 800m haar zevende Paralympische titel won. Kare Adenegan won het zilver achter Cockroft. Herendubbeldubbelpartners Gordon Reed en Alfie Hewitt stonden tegenover elkaar in een enkelspel om de bronzen medaille, waarin het voormalige team won en weigerde te vieren.

Elders verloor Dan Bethell de finale van het SL3-badminton, maar pakte het zilver voor Groot-Brittannië. Aled Sion Davies won zijn derde Paralympische goud in het F63-schot om zijn titel te behouden, en Kadeena Cox eindigde als vierde in de T38 400m-finale voor dames.

Op de 10e dag won GB 3 gouden medailles en passeerde ze de 100 medailles in Tokio. Reed en Hewitt kwamen pijnlijk dicht bij het winnen van hun eerste Paralympische gouden medaille in het dubbelrolstoeltennis, maar ze versloegen Frankrijk met 7-5, 0-6, 7-6 (7-3) in een spannende finale. Owen Miller won een verrassende gouden medaille op de 1500 m T20 voor heren tijdens zijn Paralympische debuut, waarna hij meer succes had in het Olympisch Stadion toen Jonathan Broome Edwards goud won in het hoogspringen van de T64 voor heren en Hannah Tonton brons pakte op de 1500 m T20. Voor vrouwen in nat omstandigheden in Tokio. Elders won Wiggs haar eerste gouden medaille op de Paralympische GP in de VL2 semi-kanorace, terwijl teamgenoot Janet Sheppington in hetzelfde evenement brons pakte.

READ  Japan en Nederland beginnen sterk aan WK Rolstoeltennis

Volg alle laatste updates uit Tokio:

1630770019

Charlotte Henshaw heeft eindelijk de top van het podium bereikt en haar gok met een halve kano loont.

Na 13 jaar, vier Paralympische Spelen en twee op het punt van mislukken, is Charlotte Henshaw eindelijk naar de top van het podium gestegen.

In wat de Battle of the Brits wordt genoemd, was de 34-jarige teamgenoot Emma Wiggs te slim af om de 200 meter lange kajakfinale van Kuala Lumpur te winnen en haar eerste goud op de Paralympics te claimen – en in haar tweede sport.

Henshaw won zilver in Londen en brons in Rio, zij het in het zwembad in plaats van op het water, schoolslag zwemmend in haar eerste drie wedstrijden.

Jack Rathburn4 september 2021 16:40

1630767638

Reed en Hoyt zetten zich schrap voor hachelijke toekomst na ‘vreselijke’ wedstrijd om bronzen medaille

De onmiddellijke toekomst van het Britse rolstoeltennis ziet er gevaarlijk uit, ondanks dat de Paralympische Spelen van Tokio eindigen met twee dubbele medailles.

Gordon Reed versloeg Alfie Hewitt in de wedstrijd om de bronzen medaille in het enkelspel, wat een beproeving was voor alle deelnemers, de duurste Paralympische overwinning.

Het paar bracht een collectieve schok op de tafel, verbrijzeld door opnieuw te falen in de epische dubbelspelfinale na het verliezen van de halve finales in het enkelspel.

Jack Rathburn4 september 2021 16:00

1630764859

Paralympische Spelen Tokyo: Henchoe bereikt eindelijk de top van het podium waar de roei-gok zijn vruchten afwerpt

1630759465

Paralympische Spelen Tokio: Davis behoudt GB .kogelstoten

Aled Sion Davies, die de Ronde van Rio 2016 won na goud te hebben gewonnen op het discuswerpen in Londen 2012, sloeg de triple door zijn F63 kogelstoten hier in Tokio te winnen!

De Britten gooiden 15,33 meter om de wedstrijd gemakkelijk af te maken, voor de Iraanse Sajjad Mohammadian, die 14,88 meter scoorde!

Alex Battle4 september 2021 13:44

1630757957

Paralympische Spelen Tokio: GB Cox mist medaille op 400 meter

De Britse Cadena Cox slaagde er niet in haar heldendaden uit Rio te repliceren toen haar zoektocht om opnieuw titels te winnen in twee sporten eindigde met een vierde plaats in de T38 400m-finale in Tokio.

En de gouden medaille ging naar Lindy Ave uit Duitsland in een wereldrecordtijd van één minuut, terwijl de Russische Margarita Goncharova tweede werd en de Colombiaanse Darian Vizori Jimenez Sanchez het brons pakte.

De in Leeds geboren Cox, die vorige week haar C4-5-testtitel verdedigde, was 1.16sec sneller en haalde de streak in een beste 1:01.16 van het seizoen.

1630754421

Paralympische Spelen Tokyo: Reed verslaat partner Hewitt in een bronzen play-off

Gordon Reed won met drie sets van dubbelpartner Alfie Hewitt in de rolstoeltenniswedstrijd voor heren en pakte daarbij het brons.

Reed versloeg zijn beste vriend met 6-4 3-6 7-5 om een ​​medaille toe te voegen aan de zilveren medaille van het paar in het rolstoeldubbelspel voor mannen in Tokio.

Gordon Reed (links) weigert feest te vieren na het verslaan van Alfie Hewitt

(Getty-afbeeldingen)

Alex Battle4 september 2021 12:20

1630752239

Olympische Spelen Tokio: GB Bethel verliest Badminton Gold Medal Match

Het is allemaal voorbij voor Dan Bethel!

Pramod Bhagat maakt een geweldige comeback om de tweede wedstrijd te winnen en de finale van het herenbadminton te winnen!

21-14 21-17 is het eindresultaat als de Indiaan de Britten versloeg.

Alex Battle4 september 2021 11:43

1630751221

Olympische Spelen in Tokio: GB’s Bethel in de Badminton Gold Medal Match

Een gezonde 11-4 voorsprong voor Dan Bethel terwijl hij en tegenstander Pramod Bhagat een tweede pauze in de wedstrijd nemen.

De Britten verloren de eerste wedstrijd met 21-14 van de Indiaan.

Alex Battle4 september 2021 11:27