Het Zwitserse trio kwam gelijk voor Arsenal in de eerste etappe van de play-off van Euro 2022

Arsenal’s trio, Lea Walti, Malin Gott en Noel Maritz, begonnen allemaal in de eerste etappe van de Euro 2022-kwalificatiewedstrijden in Zwitserland, weg van huis in Tsjechië.

Wat leidde het team speelde een volle 90 minuten, terwijl Maritz ook de volledige wedstrijd afsloot en de jonge middenvelder Gott 87 minuten speelde in een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd bestond uit twee strafschoppen toen West Ham-speler Kachina Svetkova Tsjechië op voorsprong zette na een overtreding van Julia Sterle voordat Anna Maria Kronogorjevic in de 90e minuut vanaf elf meter gelijk maakte.

Tsjechië begon de wedstrijd bovenaan en het was hun eerste openingswedstrijd met Svetkova die mislukte in een poging die goed werd geblokkeerd.

Jute kreeg de eerste kans van de Zwitser toen ze haar geluk beproefde, maar haar poging werd goed gered door Barbara Fotikova tegen Tsjechië.

Misschien vind je het ook leuk om te zien:

Dan wordt Gaëlle Thalmann in actie geroepen terwijl ze een goede redding doet om Andrea Stašková, die aan het voetballen is met haar Juventus-club, te verbannen.

De eerste helft was lastig met weinig spreekpunten, maar Tsjechië kwam prachtig naar de tweede helft en kreeg een strafschop in de 46e minuut toen Strelia Svetkova liet vallen die zelf was opgestapt om vanaf de penaltystip te scoren.

Zwitserland had gelijk moeten komen in de 60e minuut toen Ramona Bachmann speelde, maar niet scoorde.

Bachmann kreeg negen minuten later weer een goede opening toen ze een hoekschop van Maritz tegenkwam, maar werd geblokt door Jana Sedlashkova.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Gott zichzelf, maar werd opnieuw geblokt voordat de bal terugkaatste naar degene die zijn poging wegvuurde.

READ  Senegal versloeg Bolivia in vriendschappelijke wedstrijd

Zwitserland trok echter een gelijkmaker en uitdoelpunt toen Svetkova Irina Bando miste, waardoor Anna Maria Kronogorsevic kon scoren.

De terugwedstrijd vindt plaats op dinsdag om 19.00 uur Britse tijd.

Ondertussen begon het Nederlandse trio Daniel van de Donck, Jill Rourd en Vivienne Miedema bij Arsenal in de vriendschappelijke 1-0 van Nederland tegen Spanje.

Miedema en Van de Donck speelden de hele wedstrijd terwijl Rourd in de 66e minuut werd gewisseld.

Patricia Guijaro scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd toen ze na een korte hoekschop de achterpaal raakte na een voorzet van Andrea Pereira.

Het zou een nog overtuigender overwinning voor de Spanjaarden zijn geweest als voormalig Arsenal-doelman Sarri van Vienendal niet had gezorgd voor hoogwaardige spaarders en houtwerk.

Nederland sloot de wedstrijd af met slechts één schot in de hele wedstrijd, zodat deze buiten het doel lag.

Het team van Sarina Wegmann bereidt zich nu voor om het dinsdag in Nijmegen op te nemen tegen Australië.