Frankrijk 2-1 Nederland: Frankrijk won hun derde Europees Kampioenschap Onder-17 na de Kombidi dubbel

Frankrijk viert hun derde UEFA EK Onder-17 kampioenschapstitel na twee snelle doelpunten van Saël Kumbedi om een ​​overwinning op Nederland in Netanya te bezegelen, waarbij de gastheren een hattrick werden ontzegd.

Wedstrijd in het kort: Frankrijk, de strijd om van achteren terug te komen

Jaden Sluri opende de score voor Nederland

Frankrijk trok zich terug uit de blokken en Matisse Tal en Tom Seitel scoorden elk een doelpunt toen de kant van Jose Alcoser de gastheren dreigde te verslaan. Geen van de keepers werd echter serieus getest voor rust, maar het was een ander verhaal kort na het begin van de tweede helft toen Lisandro Olmita in actie werd geroepen – om de bal in zijn net af te wenden nadat Jaden Slory een schot voorlangs had gegooid Nederland vooruit.

De vertraging motiveerde de Franse spits alleen maar en nadat Tristan Koijsten de voorsprong vasthield met uitstekende reddingen van Tal en Desiree Doy, kon hij weinig doen om de gelijkmaker van Saël Kumbedi te verhinderen.

De Franse rechtsback hield amper op met het vieren van zijn eerste doelpunt onder 17 toen hij twee minuten later een tweede doelpunt toevoegde, toen hij terugkaatste nadat Koijsten het schot van Thiel op zijn weg pareerde. Het momentum van het spel is veranderd – en al snel is de trofee veranderd.

Frankrijk vs Nederland: de finale zoals het gebeurde