Euro 2022: Portugal vecht met twee doelpunten achterstand om Groep C gelijk te trekken met Zwitserland

Het doelpunt van Jessica Silva zorgde ervoor dat het gelijkspel tussen de twee underdogs in Groep C een einde maakte aan alle confrontaties toen Portugal van 2-0 streden tegen Zwitserland om een ​​punt te scoren.

Achtergebleven met doelpunten van Kumba Su en Rachel Kejic in de eerste vijf minuten bij Lee Sports Village, reageerde de kant van Francisco Neto, die in de finale alleen op achterstand was geraakt door de uitwijzing van Rusland, via Diana Gomez en Silva op een 2-2 gelijkspel.

Ze zouden alle drie de punten hebben verdiend als invaller Telma Encarnacao niet was gedwarsboomd door een post bij overlijden.

Met titelverdediger Nederland en Zweden op de loer, is het misschien niet genoeg om vooruit te komen, aangezien beide teams voor de wedstrijd wisten dat de wedstrijd in wezen een kwestie was om te winnen.

Zwitserland, gewonnen door kapitein Leah met zijn 100e hoed, maakte een droomstart, met nog ongeveer een minuut te gaan pakte Sue een losse bal van 25 yards en schoot een schot door verdedigende doelman Ines Pereira in de verte. Mail.

Pereira sloeg de bal voor de tweede keer uit haar net, minder dan vijf minuten voordat verdediger Kiewicz haar perfecte timing beëindigde om de vrije trap van Ramona Bachmann te ontmoeten en in het net te slaan.

De geschokte Portugees kwam geleidelijk in de wedstrijd met opvallende spits Silva, maar leek het verschil zelden te verkleinen omdat de Zwitserse verdediging – onder leiding van Bachmann en Viola Calligares – goed standhield met weinig echte moeite.

READ  Keuze uit tv- en breedbandaanbiedingen in Nederland

Zwitserland opende vroeg met 2-0 (Martin Rickett/Penn)

(PA-draad)

Silva vuurde meer dan zeven minuten na de herstart nadat ze slim had gedraaid op de rand van het strafschopgebied, maar de beproeving van haar team zou seconden later kunnen zijn verergerd toen Bachmann ruimte aan de linkerkant vond, maar over het doel schoot terwijl Anna Maria Kronogorsevich tevergeefs smeekte. opname.

Portugal keerde echter terug in de wedstrijd na 58 minuten toen de Zwitserse doelman Gael Tahlmann op briljante wijze de krachtige kopbal van Gomez uit een hoekschop van Ana Borges redde en de centrale verdediger de rebound over de lijn schoot.

Ze maakten binnen acht minuten gelijk toen Silva Calligaris versloeg en een prachtige voorzet van Tatiana Pinto afwerkte.

Dolores Silva werd in de 70e minuut verslagen door een vrije trap van Thalmann en Diana Silva miste twee goede kansen voordat ze de Zwitser Geraldine Ruteller en Sou de overwinning ontzegden door respectievelijk houtwerk en vleugelverdediger Catarina Amado.

Maar Encarnacao had even pech dat ze twee minuten voor het einde geen overwinning pakte toen haar schot van de paal terugkaatste.