Er is geen Messi, want Di Maria scoorde in de 4-2 overwinning van PSG op Brest

Brest, Frankrijk (AFP) – Paris Saint-Germain overleefde vrijdag een paniek zonder Neymar en Lionel Messi voordat hij Brest met 4-2 versloeg…

Brest, Frankrijk (AFP) – Paris Saint-Germain ontsnapte vrijdag aan paniek zonder Neymar en Lionel Messi voordat ze Brest met 4-2 versloeg en de start van hun Ligue 1-overwinningen verlengde tot drie wedstrijden.

Invaller Angel Di Maria won alleen op een tegenaanval in blessuretijd toen het erop leek dat Brest de gelijkmaker zou kunnen maken om een ​​punt te scoren tegen de met sterren bezaaide gasten.

Hoewel Neymar en Messi nog niet klaar waren voor de wedstrijd, had PSG spelers als Kylian Mbappe, Achraf Hakimi en de Nederlandse middenvelder Georginio Wijnaldum in de basis.

Messi heeft niet meer gespeeld sinds hij op 10 augustus overstapte van Barcelona. De 34-jarige voetbalster miste een maand training nadat hij Argentinië op 10 juli naar de Copa America-titel leidde, en PSG-coach Mauricio Pochettino heeft duidelijk het gevoel dat hij meer tijd nodig heeft. Klaar voor zijn Franse debuut. Messi trainde vorige week met het team mee, maar hij is nog niet fit.

Ander Herrera opende de score in de 23e minuut toen alleen de verdediging van Brest voorbij de helft van de voorzet van Mbappé kwam. Herrera keerde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied terug met een schot dat buiten de linkerpaal vloog.

Mbappé profiteerde van zijn zwakke verdediging om in de 36e minuut het tweede doelpunt voor de bezoekers te scoren.

Maar Frank Honorat gleed weg van Brest in de 42e minuut nadat Roman Vivre hem met zijn hak in de ruimte vond, en de thuisploeg drukte in de tweede helft op de gelijkmaker.

READ  Manchester City onderzoekt de mogelijkheid om de samenwerking met Europese giganten te verdiepen

Brest-spits, Irvin Cardona, had moeten scoren kort voordat Idrissa Gaye het derde doelpunt voor de bezoekers scoorde met een afstandsschot in de linkerpaal in de 72e minuut.

Steve Monet maakte een waanzinnige conclusie met het tweede doelpunt van Brest in de 85e minuut. Di Maria verpletterde de hoop van de thuisfans op een verrassend resultaat met zijn late doelpunt.

Pochettino zal zich echter zorgen maken over het incasseren van twee goals. PSG heeft nu voor het eerst sinds 2004 vijf wedstrijden in drie tegen gekregen. Zowel Marquinhos als nieuwe speler Sergio Ramos zijn nog op weg om weer fit te worden.