Engeland won met 6-0, maar Team GB zal de Olympische Spelen missen nu Nederland oprukt

GLASGOW, Schotland – Engeland versloeg Schotland dinsdagavond met 6-0 in Hampden Park, maar het was niet genoeg om Nederland voorbij te komen aan de top van hun Home Nations League-groep, wat betekent dat het team uit Groot-Brittannië niet zal spelen in het damesvoetbal competitie op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

De Leeuwinnen waren de favorieten om zich te kwalificeren voor Team GB voor de Olympische Spelen en moesten de finale van de Nations League bereiken om een ​​van de twee beschikbare plaatsen veilig te stellen.

Nederland ging dinsdagavond de laatste ronde van de groepsfasewedstrijden in, qua punten gelijk met Engeland, maar met een groter doelsaldo van drie doelpunten. Wil Engeland dus bovenaan de groep staan, dan hebben ze ofwel België nodig om punten te pakken van Nederland in de andere wedstrijd van vanavond, ofwel hun doelsaldo te verkleinen met een klinkende overwinning in Glasgow.

Engeland deed genoeg om de groep te leiden, want beide wedstrijden gingen naar verlenging totdat Damaris Igurrola in de 91e minuut scoorde voor Nederland, waardoor Nederland op doelsaldo terugkeerde naar de eerste plaats. Even later zorgde het doelpunt van Lucy Bronze voor een 6-0 voorsprong voor Engeland, en het was bijna zover, maar toen klonk het laatste fluitsignaal.

Terwijl de Engelse spelers wachtten tot de andere wedstrijd voorbij was, scoorde Igurrola opnieuw in de 95e minuut en bezegelde een 4-0 overwinning. Daarbij won Nederland de groep in de UEFA Nations League, waardoor Engeland op doelsaldo slechts één voorsprong had. doel.

READ  Volg het WK Hockey 2023

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

“Ik ben erg teleurgesteld”, zei de Engelse manager Sarina Wigman, die Team GB op de Olympische Spelen zou hebben gecoacht. “Ik had het gevoel dat we vanavond hadden afgeleverd.

“Het team toonde veel karakter, maar we begonnen heel goed. Ik dacht dat we het zouden krijgen toen Lucy scoorde. Toen scoorde Nederland en het was heel dichtbij. Ik was erg trots op de prestatie, maar we haalden de finish niet.” , wat zeer teleurstellend was.”

“Als je je niet kwalificeert op basis van doelsaldo, is dat niet genoeg. Ik denk nog steeds dat wat we deden, het EK, het bereiken van de WK-finale, niet genoeg was.” [any] “Rust uit, voor het eerste seizoen in de UEFA Nations League. Ja, we hadden momenten waarop we het moeilijk hadden, maar we hadden ook momenten waarop we heel goed presteerden, maar dat is voetbal.”

Engeland ging de wedstrijd in op zoek naar een grote overwinning en de stand was 4-0 aan het einde van de eerste helft dankzij een kopbal van Alex Greenwood, twee langeafstandsdoelpunten van Lauren James en een doelpunt aan het einde van de eerste helft van Beth Mead. Haar eerste deelname aan Engeland sinds september 2022.

Fran Kirby scoorde van dichtbij uit de voorzet van Georgia Stanway vroeg in de tweede helft en Bronze scoorde in blessuretijd om er zes van te maken.

Schotland kreeg slechts twee goede kansen, waarbij Mary Earps er goed aan deed om één-op-één te stoppen met Kirsty Hanson, maar ze konden er bijna één terugkrijgen in de laatste minuten van de wedstrijd toen Earps een kopbal van Martha Thomas op de paal duwde. .

READ  Voorbeschouwing wedstrijd: Inter Miami host Chicago Fire op woensdag

Uiteindelijk volbrachten de Nederlanders de taak, terwijl de verpletterende overwinning van Engeland niet genoeg was. Engeland had de wedstrijd volledig in handen, maar het zijn de Nederlanders die in februari een halve finale tegen Frankrijk, Duitsland of Spanje te wachten staan.

“We zaten te wachten, het waren lange minuten en we dachten dat het gelukt was”, voegde Wegman eraan toe. “En toen werd duidelijk dat we niet succesvol waren. Ik zei dat ik niet weet wat ik moet zeggen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik trots ben op de prestatie en op wat we de hele week hebben gedaan, maar dat was niet het geval.” Adequaat.”