En Virgil van Dijk vraagt ​​zich af wat de “slechtste interland” was nadat Nederland Frankrijk had vernederd

Virgil van Dijk maakte deel uit van een Nederlandse ploeg die in Parijs werd verslagen door Frankrijk toen de verdediger van Liverpool klaagde over zijn trage start en toegaf dat een nederlaag een enorme impact kan hebben.

Virgil van Dijk en Holland hadden vrijdagavond geen antwoorden

Virgil van Dijk geeft toe dat de klop uit Frankrijk een “grote klap” was, omdat de verdediger van Liverpool deel uitmaakte van een verdediging die vier doelpunten incasseerde in Parijs.

Nederland was verdeeld door zijn tegenstanders toen ze hun kwalificatiecampagne voor Euro 2024 op de slechtst mogelijke manier begonnen: een vernederende 4-0 nederlaag. De nummer twee van het WK liet de teleurstelling achter zich door tweemaal te scoren in de eerste zeven minuten, waarbij Van Dijk beweerde dat de wedstrijd op dat moment “al voorbij was”.

Hij speelde in een verdedigingslinie waarin ook Manchester City-speler Nathan Ake en voormalig Manchester United-doelpunt Urian Timber speelden, maar ze waren niet in staat Kylian Mbappé en zijn metgezellen tegen te houden. Van Dijk heeft dit jaar kritiek gekregen op een aantal van zijn prestaties en heeft een harde beoordeling gegeven van de inspanningen van zijn team.

Hij zei: “Als je na zeven minuten met 2-0 verliest, zou het hels werk zijn. Het is jammer hoe we hier beginnen. Dan blijven de feiten de hele avond achtervolgen. We zullen hier zeker naar moeten kijken. Het is moeilijk om dat zo kort na de wedstrijd te ontleden, maar na zeven minuten was het alweer voorbij.

“Ik weet niet of dit de slechtste interland was die ik heb gehad. Het is zeker een grote klap. We hebben geprobeerd te herstellen van die slechte start, maar dat is niet gelukt. We hadden te veel verliezen met de bal en het was zo zwak in duels. Frankrijk straft daar gelijk voor af.”

READ  sri lanka vs nederland heren t20 world cup live score

Ronald Koeman, die Louis van Gaal opvolgde na het WK, moet nu de gebroken stukken oppakken voor zijn botsing met het kleine Europese kant Gibraltar in een paar dagen tijd. De voormalige coach van Barcelona gaf toe dat een gebrek aan verdediging hen uiteindelijk het Stade de France kostte.

Nederland kreeg in de eerste zeven minuten twee keer tegen

Hij zei: “Wat pijn doet, is dat de eerste en vierde goals voortkwamen uit verdedigende fouten, en het komt natuurlijk ook neer op de kwaliteit van Mbappé. We hebben vastgesteld dat we heel voorzichtig moesten zijn met deze acties, en we betaalden niet.” aandacht genoeg. Frankrijk is een heel sterk team. Ze zijn compleet, heel fysiek, snel, vooral in de aanval, en hebben spelers van wereldklasse in alle sectoren. En we zijn er nog niet.”

Nederland werd op het WK uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Argentinië. Ze bereikten de laatste acht voordat ze achterop raakten in de penalty shootout, met Van Dijk onder degenen die misten vanaf 12 meter afstand, maar het lijkt erop dat ze sindsdien een stap terug hebben gedaan.