Mbappe scoorde twee doelpunten om Frankrijk naar Nederland te leiden

Kylian Mbappé scoorde zijn eerste doelpunten als aanvoerder van Frankrijk toen de WK-finalisten hun kwalificatiecampagne voor Euro 2024 begonnen met een comfortabele overwinning op Nederland.

De gastheren kwamen al na twee minuten op voorsprong toen Antoine Griezmann een pass van Mbappé krulde.

Verdediger Dayot Upamecano maakte er na zes minuten 2-0 van toen hij de wedstrijd bezegelde.

Mbappé scoorde toen zijn 37e doelpunt voor Frankrijk toen hij binnenreed, voordat hij laat zijn tweede doelpunt scoorde.

Griezmann Hij was naar verluidt ongelukkig In het licht van de over het hoofd geziene rol van aanvoerder die aan Mbappé werd gegeven, maar er waren geen tekenen van wrijving tussen het duo toen ze vanavond in de 21e minuut de eerste wedstrijd van Mbappé vierden.

De tweede van de PSG-spits met nog twee minuten te gaan was een verbluffende solo-inspanning toen hij de Nederlandse spelers liet vallen terwijl hij probeerde zijn schot te blokkeren voordat hij in de benedenhoek beukte.

Memphis Depay kreeg in blessuretijd nog een kans op troost voor de bezoekers, maar zijn strafschop werd gered.

Dat was de afsluiting van een frustrerende eerste wedstrijd voor Ronald Koeman in zijn tweede periode als coach van Holland, hoewel zijn zaak niet werd geholpen door een griepvirus dat vijf spelers ziek maakte. naar huis gestuurd

aan de vooravond van het spel.

Verdedigers Matthijs de Ligt en Sven Putmann, aanvaller Cody Gakbo, middenvelder Joey Firman en doelman Bart Verbruggen werden allemaal ziek.

Frankrijk werd echter uitgeschakeld aan de top van hun groep tegen Oostenrijk, waarbij Marcel Sabitzer van Manchester United tweemaal scoorde in een 4-1 overwinning op Azerbeidzjan.