Een laatste snikoverwinning voor de Argentijnse vrouwen tegen China, de Australische mannen verslaan Nederland

Ze lieten het tot de laatste minuut liggen, maar de Argentijnse vrouwen versloegen China met 2-1 in hun FIH Hockey Pro League-wedstrijd in Eindhoven. In een confrontatie tussen twee hockeyzwaargewichten leverden de Australische mannen een indrukwekkende prestatie om de gastheren te verbluffen met een score van 7-2.

(Vrouwen) Argentinië – China 2-1

China domineerde de eerste helft met meer balbezit en meer territorium dan hun rivalen, maar geen van beide doelmannen stond onder grote druk met slechts een handvol circuituitbraken aan beide kanten.

Argentinië vond vroeg in het derde kwartaal een ander hulpmiddel, dat er veel beter uitzag aan de bal en meer samenhang als team.

Hun inspanningen werden beloond toen Victoria Souz vanaf de 25e de bal volleyde en de zwakste aanraking van Delfina Tom de bal in het doel deed afketsen om een ​​1-0 voorsprong te nemen.

China kwam na een positieve laatste paar minuten van het derde kwartaal weer in de wedstrijd, maar werd puntloos gehouden bij het ingaan van de tweede helft.

Ze vonden uiteindelijk de achterkant van het net in de vierde inning toen Zhang Xiaoxue de cirkel binnenging en een schot nam dat werd gered door de keeper, maar daarna terugkaatste naar haar om weer in te chippen. Dit keer kwam ze binnen voor een zuurverdiende gelijkmaker.

Maar met nog maar een minuut te spelen kreeg Argentinië een strafschop. Met de eerste loopster van China, Li Hong, van het veld met een gele kaart, sloeg Valentina Raposo de bal in de linkerbenedenhoek om de 2-1 overwinning te bezegelen.

READ  Bekijk Jackass Forever (2022) Gratis online streaming: Jackass 4 officiële versie Hier is hoe

Maria Granato werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Ik ben erg blij om vandaag te winnen. Ik denk dat China een heel moeilijke tegenstander is, maar we hebben hard gewerkt en de score uit de laatste bocht gehaald, wat erg belangrijk voor ons was.”

(Heren) Nederland – Australië 2-7

Australië sloeg als eerste toen Eddie Ockenden een uitstekende steekpass afleverde bij Tom Craig, die hem hard sloeg voor 38j internationaal doelwit.

Vervolgens zagen enkele geweldige interacties Daniel Bell de bal naar achteren schuiven voor Lachlan Sharp om te lanceren en de voorsprong van de Kookaburra’s te verdubbelen met slechts enkele seconden te gaan in het eerste kwart.

Een snelle vrije trap buiten de cirkel vroeg in de tweede helft leverde een derde doelpunt op. Dit keer was het Nathan Ephraums die de doelman afklopte.

Craig scoorde vervolgens zijn tweede van de avond minder dan een minuut later nadat de bal de cirkel in was geveegd en slim was ingetrapt door James Collins.

Het vijfde doelpunt van Australië was hun eerste doelpunt vanaf de penaltystip, en Jeremy Hayward maakte het binnen om het leed van de gastheren te verdiepen.

Oranje slaagde er eindelijk in om zichzelf in het net te scoren met nog maar een minuut te gaan in de rust. Nadat David Hussain de bal omdraaide, schoot Miles Bokens de bal richting het doel en passeerde op rechts Tipp Hodemakers die hem vervolgens naar binnen stuurde. Bokens schoot vervolgens door en bracht de Nederlandse voorsprong terug tot vier.

READ  Zelfs zonder fans mist de druk van een strafschop het beste | Sport

Het kostte de Australiërs minder dan vijf minuten om hun aanvallende aanval in het derde kwartaal te hervatten, Blake Gophers schoot de rebound binnen na een goede eerste redding van de Nederlandse doelman Beermin Black vanaf de penaltystip.

Ze scoorden hun zevende doelpunt in het vierde kwartaal toen Bale zich terugtrok van de basislijn zodat Evraum naar huis kon glijden en zijn brace kon voltooien.

Bokens haalde er vanaf de strafschopstip één terug voor de Nederlander om de schade te beperken, maar deed niets af aan een 7-2 overwinning voor de Australiërs.

Tom Craig werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Ik denk dat het belangrijkste is dat we echt effectief waren voor het doel en we waren efficiënt in het verdedigen van het doel, dus we zijn erg blij… Ik denk dat de energie echt goed is. Ik bedoel, het is moeilijk om geen goede energie te hebben.” – We zijn in de Europese zomer en het publiek is overal, juichend voor ons, juichend voor Nederland, juichend voor goed hockey, dus het was een goed gevoel daar en de dingen waren gaat goed.”

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te zien, Klik hier.

FIH Pro League – 9 juni 202

HC Oranje-Rood Stadion, Eindhoven (NED)

Resultaat: Dames 45 wedstrijd

Argentinië 2-1 China

Speler van het spel: Maria Granato (Argentinië)

Scheidsrechters: Hannah Harrison (Engeland), Celine Martin Schmitz (België), Ben Guentgen (Video Gear)

Resultaat: 45 mannenwedstrijd

Nederland 2-7 Australië

Speler van het spel: Tom Craig (Australië)

READ  Het pad naar 800 GbE is gedetecteerd

Rechters: Laurine Delforge (BEL), Sarah Wilson (SCO), Hannah Harrison (ENG-video)