Duitsers weigeren met Chinezen te spelen. Frankrijk zweept Nederland

De wedstrijd van donderdag tussen China en Duitsland in de Volleyball Nations League in het Araneta Coliseum werd geannuleerd nadat de Duitsers weigerden tegen de Chinezen te spelen, die al waren goedgekeurd door de lokale autoriteiten nadat ze een week geleden positief waren getest op COVID-19.

Duitse teamleden vieren een voormalige VNL-overwinning.

In een verklaring laat de Filippijnse Nationale Volleybalfederatie weten dat Duitsland volgens de reglementen van de VNL-competitie van 2022 automatisch de wedstrijd verliest, waardoor China een 3-0 overwinning krijgt.

De meeste Chinese spelers zijn getest op COVID-19, maar zijn al in quarantaine geplaatst en mogen spelen.

Aan de andere kant boekte nummer 3 van de wereld Frankrijk donderdag een 25-14, 25-23, 25-13 overwinning op Nederland in de Volleyball Nations League in het Smart Araneta Coliseum.

Stephen Boyer leidde het Franse team met 15 punten, waaronder vier azen, terwijl Barthelemy Chinenese 12 punten toevoegde, inclusief de beslissende klap die de gouden medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Tokio een 2-0 voorsprong opleverde.

Trevor Clevenot sloeg tweemaal een aas om de wedstrijd af te sluiten met 11 punten, terwijl Nicolas Le Gave zijn wil in het midden oplegde met zes punten, tegenover 10 punten voor Frankrijk.

Oranje domineerde de tweede set voordat de Fransen zich herstelden en het setpoint bereikten op 24-21. Holland redde twee setpoints voordat Chinnese de play-off scoorde met een uithaal.

“In de tweede set hebben we een manier gevonden om terug te komen en de set te winnen”, zei Boyer.

Na de overwinning van afgelopen dinsdag op China verbeterde Frankrijk zich naar 5-1 in het klassement.

READ  Nederlands wielergenot met onthulling La Vuelta . 2022

“Het is altijd goed om te winnen”, zei Boyer.

De beste speler op de Tokyo Games, Ngapeth boordevol vaardigheden die hij had – zelfs het organiseren van toneelstukken – was op de been in de eerste game in het land.

“Ik krijg veel berichten van Filippino’s. Het is geweldig om hier te volleyballen”, zegt Ngabeth, die acht punten, vijf recepties en vier holes heeft. “Ik hoop dat we twee goede wedstrijden voor de fans spelen. Dit is voor de fans hier op de Filippijnen.”

Frankrijk speelt zaterdag tegen Japan en zondag op de laatste speeldag.

Het Nederlands Elftal leed zijn derde nederlaag in zes wedstrijden.

Benny Twynstra en aanvoerder Nimr Abdelaziz scoorden 11 punten voor Nederland. Twinstra scoorde drie aces.

Mikasa, Ganten, Gerflor en Senoh als wereldwijde sponsors en leveranciers, PLDT Home als presentatiepartner, Rebisco, MG Philippines, TOP Speed ​​Insurance, Asics en Maynilad als officiële sponsors, Havas Ortega, The Look Company, Summit Outdoor Media, The Philippine Star, The Philippines Daily Enquirer, Marketing Media Ventures, Strong Media Advertising Solutions. 91.5 Win Radio, Philippine Olympic Committee, Philippine Sports Commission, Taguig City, Quezon City en F2 Logistics als officiële leveranciers.