België versloeg Portugal en plaatste zich voor de kwartfinales

België versloeg Cristiano Ronaldo zonder doelpunten en versloeg titelverdediger Portugal zondag met 1-0 om door te gaan naar de kwartfinales van het EK.

Thorgan Hazard scoorde het winnende doelpunt in de 42e minuut met een scheef schot van buiten het gebied dat de Portugese doelman Rui Patricio op het verkeerde been zette en de bal laat binnenkwam.

België neemt het volgende week vrijdag in München in de kwartfinales op tegen Italië.

Ronaldo bleef één doelpunt verwijderd van de topscorer aller tijden in het internationale voetbal. Hij bond met de voormalige Iran-spits Ali Daei met 109 goals.

België speelde het grootste deel van de tweede helft zonder Kevin De Bruyne, die na een ingreep van achteren werd gewisseld.

Portugal kreeg laat in de wedstrijd verschillende goede kansen op de gelijkmaker, waaronder een kopbal van Robin Dias die werd geblokt door de Belgische doelman Thibaut Courtois en het schot van Raphael Guerrero raakte de paal.

Terwijl Portugal’s aanloop naar een tweede opeenvolgende Europese titel eindigde, bleef België op schema om eindelijk voor het eerst een grote trofee te winnen. De Belgen verloren in 1980 in de EK-finale en eindigden drie jaar geleden als derde op het WK om hun beste resultaat in dat toernooi te behalen.

De geplaatste Rode Duivels hebben tot nu toe alle vier de wedstrijden gewonnen op Euro 2020 en hebben alle tien kwalificatiewedstrijden voor het toernooi gewonnen. De ploeg heeft niet verloren in 13 opeenvolgende wedstrijden in alle competities, sinds vorig jaar verloor van Engeland in de Nations League.

READ  Max Verstappen wint vijfde race op rij met eerste zege op Monza

Tsjechië versloeg Nederland

Thomas Holz en Patrik Schick maakten doelpunten in de tweede helft om Tsjechië naar de kwartfinales van Euro 2020 te leiden, terwijl ze gebruik maakten van de rode kaart van Nederland om hun beroemdste tegenstanders boos te maken met een 2-0 overwinning in Boedapest op zondag.

Holes trof zijn openingstreffer in de 68e minuut nadat hij werd ingestuurd door Thomas Kallas, terwijl de Nederlanders wanhopig op jacht waren in hun strafschopgebied.

Cech zorgde voor het verrassende succes van de Tsjech met een finish bijna 10 minuten voor het einde van de fulltime, voor een menigte van capaciteit die voor oorverdovende geluiden zorgde in de Puskas Arena voor het grootste deel van de vermakelijke Round of 16-competitie.

Het was een rampzalig resultaat voor de Nederlander, die explodeerde nadat Matthijs de Ligt 10 minuten in de tweede helft van het veld werd gestuurd voor een sarcastische handsbal, en nu een serieuze zoektocht naar zijn ziel zal ondergaan.

De Ligt werd na een VAR-review van de Russische scheidsrechter Sergei Karasev van het veld gestuurd nadat hij de bal wijd trapte toen deze in een gevecht met Schick op de grond viel.

Voorafgaand aan dat cruciale moment hadden de Nederlanders geprobeerd hun tegenstanders te slim af te zijn met hun overlappende pass- en passvaardigheden, maar een moment van razernij van hun 21-jarige centrale verdediger deed de balans van de wedstrijd doorslaan naar de Tsjechen, die geen tweede oproep om het initiatief te grijpen.

De Nederlandse Matthias de Ligt lijkt gefrustreerd na het ontvangen van een rode kaart voor het opzettelijk gebruiken van zijn hand om een ​​scoringskans te blokkeren. (Atila Kispendek/Reuters)

De Tsjechen staan ​​nu zaterdag voor hun kwartfinale met Denemarken in Bakoe en veranderen hun fortuin op Euro 2020 nadat ze pas de knock-outfase hadden gehaald nadat ze als derde in hun groep waren geëindigd.

READ  Grand Rapids High School basketbalscorebord op 20 december 2022

De Nederlanders hadden door kunnen gaan voordat hun aantal was teruggebracht tot 10, waarbij vleugelverdedigers Denzel Dumfries en Patrick van Anholt verschillende kansen creëerden met hun tackles.

Echter, spits Memphis Depay zag er onhandig uit en Doniel Mallin was terughoudend om veel kansen te krijgen – niet meer dan toen hij door de Tsjechische verdediging sneed om één-tegen-één te gaan met Tomas Vaclic, vlak na de pauze, voordat hij de bal weggriste van zijn voeten. Probeer om de bewaker heen te komen.

Er was een kans voor de Cech toen reserve-aanvoerder Tomas Socic in de 22e minuut naar een moeilijke kopbal keek en Antonin Barak in de 16e minuut vanuit een krappe hoek schoot.

Nadat De Ligt van het veld was gestuurd, namen de Tsjechen het over en het doelpunt kwam toen de Nederlandse verdediging werd gestopt door een vrije trap waarbij Kallas boven de verdediging uitstak om terug te keren naar Holz om te scoren, met de ervaren Nederlandse doelman Martin Stecklenburg. Aarde.

De Nederlanders probeerden vervolgens wat offensieve artillerie in te gooien, maar verdorden al snel in de zinderende hitte toen Schick de 2-0 maakte en Halls de bal naar de spits trok om zijn vierde doelpunt van het toernooi te scoren.

Spaanse coach zegt dat politie de bedreigingen van Morata moet onderzoeken

De Spaanse bondscoach Luis Enrique wil dat de politie de doodsbedreigingen tegen spits Alvaro Morata onderzoekt en een “krachtige reactie” geeft.

Morata zei dat hij bedreigingen ontving op sociale media nadat hij verschillende kansen had gemist tijdens de groepsfase, waaronder een penalty tegen Slowakije op woensdag. De spits, die tot nu toe één doelpunt heeft gemaakt op Euro 2020, zei dat sommige van de bedreigingen zelfs tegen zijn zonen waren gericht.

READ  Real Madrid wil Tottenham-speler Sergio Reguilon graag terug naar Spanje - papieren | Nieuws over het transportcentrum

“Ik denk dat het echt om de politie gaat”, zei Luis Enrique zondag voor de wedstrijd van Spanje tegen Kroatië in de ronde van 16. “Want als het gaat om doodsbedreigingen, vooral met betrekking tot familie en kinderen, is het een ernstige misdaad. Ik denk dat het is een zaak van de autoriteiten, die met een reactie kan worden beantwoord. sterk “.

De Zweedse spits Markus Berg kreeg ook te maken met schendingen op sociale media en bedreigingen tegen zichzelf en zijn kinderen, nadat hij de kans had gemist om tegen Spanje te scoren in een doelpuntloos gelijkspel tussen de twee teams. De Zweedse voetbalbond deed aangifte bij de politie.