Max Verstappen wint vijfde race op rij met eerste zege op Monza

Monza, Italië (AFP) Formule 1-kampioen Max Verstappen deed opnieuw een beetje werk toen hij zondag de Italiaanse Grand Prix won om hem binnen handbereik van zijn tweede titel op rij te brengen.

Verstappen heeft nu 116 punten voorsprong op Charles Leclerc, die als tweede eindigde na een andere twijfelachtige strategische beslissing van Ferrari op eigen bodem. Met nog maar zes races te gaan, zou de Nederlandse coureur volgende maand in Singapore de titel kunnen pakken.

Het was de eerste keer dat Verstappen op het beroemde Monza-podium stond, zijn hoogste finish was de vijfde in 2018.

Verstappen startte als zevende nadat hij een van de coureurs was die penalty’s nam op Monza, maar werkte zich op naar de derde plaats in de eerste bocht van de tweede ronde. Vervolgens pakte Red Bull-coureur George Russell aan het begin van ronde 5 in een Mercedes op om de zoektocht naar Polesiter Leclerc in zijn Ferrari te starten.