Ariane Hartono wint in ronde van 32 op Libima Open

Den Bosch, Nederland – All-Miss damestennis-alum Arian Hartono scoorde een overwinning in drie sets op Tyle Preston om door te gaan naar de laatste 16 van de Lipima Open op dinsdag.

De NCAA-kampioen in het enkelspel van 2018 versloeg de 16-jarige Australische tegenstander met 6-4, 3-6, 6-4 op Autotron Rosmalen om woensdag een afspraak te maken met toernooi nummer één en nummer zes van de wereld, Arina Sabalenka.

De in Nederland geboren Mipel stond in de eerste set met 0-2 achter, maar kwam sterk terug om de wedstrijd al vroeg in handen te nemen. Het script sloeg om in de tweede set, waarbij Hortono een vroege 2-1 voorsprong had, maar de rookie Australiër kwam tot aan de wedstrijd van een achterstand terug.

In de derde set nam Rebel Alum een ​​5-2 voorsprong, maar moest een late aanval van de Australiër afhouden, waardoor de wedstrijd uiteindelijk bezegeld werd met Preston die de service vasthield.

Met de thuiszege verbeterde Hartono naar de nummer 172 op de WTA-ranglijst.

Hortono neemt het nu op tegen een van de beste teams ter wereld op Sabalenka. De twee treffen elkaar in de Ronde van 16 wedstrijd op woensdag om 4 uur Cairo tijd op het grasveld bij Autotron Rosmalen.

Voor meer informatie over Ole Miss Women’s Tennis, volg The Rebels op Twitter Tweet insluitenop Facebook bij OleMiss W Tennessee En op Instagram op OleMiss W Tennessee. Volg Coach Beyers ook op Twitter, Tweet insluiten.