Ange Postecoglou prees de moed van Celtic op weg naar de groepsfase van de Europa League

Ange Postecoglou prees Celtic voor het vinden van de Nederlandse moed om zich een weg te banen naar de groepsfase van de Europa League.

Keigo Furuhashi’s zevende doelpunt in zeven wedstrijden bezorgde Parkhead na twee minuten en tien seconden een uitstekende start op een 3-0 voorsprong op AZ Alkmaar.

Geschokt door een catastrofale defensieve fout van nieuwe doelman Joe Hart en een eigen doelpunt van Karl Starvelt, maar voor en na het einde van de eerste helft sloeg de paniek toe.

Celtic-coach Anzhi Postecoglou prees zijn ploeg voor een zwaar duel met AZ Alkmaar.

Joe Hart (foto) redde, maar redde zijn team met een paar geweldige ballen

Postecoglou moest de angst die zijn team overspoelde aan het einde van de eerste helft onderdrukken, en gaf toe dat zijn overgangsteam nog ver verwijderd is van het definitieve artikel.

Opgelucht na het behalen van een zenuwtest, heeft de introductie van Odsonne Edouard in het afgelopen half uur een grote rol gespeeld bij het veiligstellen van een plaats in de groepsloting van de Europa League van vandaag. De keerzijde kwam toen de blessures van Talisman Furuhashi en linksback Greg Taylor twijfels deden rijzen over de Old Firm-wedstrijd van zondag op Ibrox.

“We hebben gewoon het vertrouwen verloren”, gaf de voormalige coach van Australië toe. Onze ontwikkeling als team zal afhangen van hoe we de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, overwinnen. De uitdaging vanavond was hoe we moesten reageren op de individuele fouten die we maakten.

Daar reageerden we in eerste instantie niet goed op. In de laatste 30 minuten van de eerste helft raadden we onszelf, bezorgd en bezorgd over het maken van een nieuwe fout. Die barrière moesten we doorbreken.

READ  Nederlandse legende waarschuwt Cody Gakbo tegen Liverpool 'Hij is er nog niet klaar voor'

“Ik heb de spelers verteld dat angst het grootste obstakel is voor vooruitgang en dat we dat uit ons spel moeten verwijderen. Er zullen fouten gemaakt worden: we moeten er gewoon beter op reageren en ons voetbal vertrouwen.”

Hij maakte de perfecte start met de ervaren Furuhashi-bewaker Hart die tijdens de verdedigende opruiming binnen schoot en Electric de gelijkmaker bezorgde. Toen een nieuwe verdediger van 4 miljoen pond de bal van AZ in zijn net verhongerde, dreigde hij te profiteren van de ineenstorting van Celtic.

“Het zijn mensen en ze zullen fouten maken.

Het belangrijkste voor mij was wat we daarna deden en hoe we reageerden.

En hij zei:

“Fouten zullen gebeuren: we moeten gewoon beter reageren en vertrouwen in ons voetbal”, zei hij.

We raakten een beetje verloren in de eerste helft en probeerden daar van te herstellen en ze kregen het momentum.

We begonnen goed aan de wedstrijd, scoorden het doelpunt en begonnen goed te spelen.

Maar de twee goals brachten ons terug.

‘De tweede helft hebben we gegraven als het moest.

Joe was duidelijk teleurgesteld door de fout in de eerste helft. Maar hij maakte een aantal geweldige reddingen.

Karl verdedigde hard in de tweede helft.

“Overtredingen horen bij het voetbal en het is belangrijk om ermee om te gaan.

Het was een ander soort optreden. In de tweede helft moesten we graven.

Als je twee goals laat vallen, weet je dat de tegenstander vertrouwen en momentum zal hebben.

“Maar het is geweldig dat we die flexibiliteit hebben laten zien en dat de spelers ervoor zijn beloond.”

Stephen Welch (links) en David Turnbull (rechts) vieren de kwalificatie van Celtic voor de groepsfase

Door linksback Taylor te verliezen aan een schouderblessure, zou de jonge Adam Montgomery tegen Rangers kunnen spelen. Ook de handtekening van superster Furuhashi is twijfelachtig nadat hij minuten na het einde vertrok.

READ  "We kijken uit naar de competitie", zei Windies-aanvoerder Nicholas Buran voorafgaand aan de eerste interland van dinsdag tegen Nederland

“We moeten Greg gewoon zien. Hij heeft een schouderprobleem, maar we weten nog niet hoe vaak het voorkomt.

We kregen natuurlijk vrij snel een ommekeer en we moeten alleen zien of hij op tijd herstelt.

“Ik vond Monty geweldig, hij is een jonge speler, wetende dat we een klein beetje van het spel zullen verdedigen.

‘Ik denk dat de rest van hen… Kyogo kreeg op de een of andere manier.

“We hebben een grote verschuiving geïntroduceerd, dus het gaat nu om herstel in de komende 24 of 48 uur.”

De Japanse vleugelaanvaller Kyogo Furuhashi heeft zeven doelpunten gemaakt in zijn laatste zeven wedstrijden voor Celtic

Odsonne Edouard is vanaf het begin het onderwerp geweest van intense speculatie tijdens de laatste dagen van Out the Window. Zijn belang werd onderstreept door een spelveranderende prestatie als wisselspeler in het laatste half uur, maar de Fransman kan nu starten bij Ibrox.

We zullen het evalueren. Odsonne kwam binnen en deed weer wat voor ons – hij droeg de bal zo goed dat hij zeker een optie kan zijn voor zondag.

Shamrock Rovers-verdediger Liam Skiles zal naar verwachting vóór de deadline toetreden. Ondanks de brutale blootstelling aan defensieve zwakte, houdt de Keltische chef vol dat er geen reden is voor paniek bij deals.

“Ik begrijp dat mensen de neiging hebben om dingen geïsoleerd te bekijken en dat spelers vanavond fouten hebben gemaakt, maar dat is niet wat ik zie. Ik keek naar het algemene beeld en dacht dat we voor het grootste deel goed verdedigden en dat het de individuele fouten waren dat kostte ons: hun doelpunten kwamen niet uit defensieve pannes. .

READ  Mitchell raadt het goed: Curve wint thuis | Nieuws, sport, banen

Deze twee spelers herstelden zich van die fouten en droegen bij aan onze overwinning.

We blijven aan dingen werken. Ik heb al gezegd dat we niet het eindproduct zijn – dat kunnen we op dit moment niet zijn. Je moet het record rechtzetten: het is een geweldige maand voor ons geweest en we hebben zondag weer een grote wedstrijd.

Aanvallend voetbal werd geprezen met 24 doelpunten in hun vorige zes wedstrijden, en Celtic moest een ander team laten zien door naar Test Night te kijken.

“Luister, het zal niet altijd gemakkelijk zijn om teams van het veld te passeren en vijf doelpunten te maken”, zei aanvoerder Callum McGregor.

“Het is belangrijk voor ons om te leren van de ervaring vanavond.

“Het is geweldig dat we het gehaald hebben, maar het betekent eigenlijk niets als je er niet van leert.

Als je tegenover tegenstanders staat die je onder druk willen zetten, moet je wat sneller bewegen, je moet jezelf vertrouwen, je moet je teamgenoot vertrouwen. In de tweede helft was er waarschijnlijk een periode van 20 minuten waarin we het schip een beetje stabiliseerden en we de wedstrijd passeerden.

Het is duidelijk dat we weten hoe belangrijk voetbal in de groepsfase is voor de club, wat het de club oplevert en hoe belangrijk het is voor de fans. De competitie heeft nu minder teams in zich waardoor de kwaliteit van de concurrent nu hoger is. Het is geweldig voor ons om in de ploeg te zitten en om in de groepsfase te zitten.