ACC maakt hockeyspelers voor deze week bekend

Greensboro, North Carolina (theACC.com) Vier studentatleten van het hoogste seizoen werden erkend als hockeyspelers op de Atlantic Coast Conference na een veelbewogen weekend van zowel conferenties als niet-leagues.

North Carolina senior aanvaller Erin Matson (mede-aanvaller van de week) en eerstejaars Virginia Jet Tremborn (mede-aanvaller van de week) keren beide terug van vorige week en worden vergezeld door Virginia-middenvelder Daniela Mendes-Trendler (mede-aanvaller) en Wake Forest-doelman De nieuwe Eli Todd (gezamenlijke verdediging).

De wedstrijdwinnaar van zondag, Matson, scoorde en vervolgde zijn carrière door de wedstrijd met vier af te sluiten in een door UNC geplaatste 6-3 overwinning voor 14e Liberty. Het eerste doelpunt van Matson, dat United voor altijd de leiding gaf, in hun eerste penaltypoging van het seizoen, kwam in de vijfde minuut van het spel. Nadat UNC nog een doelpunt scoorde en Liberty reageerde met één, scoorde ze 23 seconden voor rust opnieuw om de teerhielen met 3-1 op voorsprong te zetten in de eerste helft.

Nadat de eerste helft was geëindigd, maakte Matson een doelpunt van Payetten Wirth en scoorde vervolgens een back-to-back-doelpunt om Unc vroeg in het vierde kwart op een 6-1 voorsprong te zetten tegen Flames, dat slechts zeven doelpunten had toegestaan ​​in hun eerste 10 wedstrijden van het seizoen. Hij leidde de natie in het scoren.

Matson bracht die dag negen punten naar precies 300 punten in haar carrière, en zes keer een ACC-markering ooit. Chads Ford, Pennsylvania, scoorde vier doelpunten in één wedstrijd, de vierde keer tijdens haar UNC-carrière dat ze er zoveel scoorde in één wedstrijd.

READ  De Verenigde Staten verbinden zich met Nederland op het WK vrouwenvoetbal

Virginia’s Mendes-Trendler scoorde beide goals in de 2-0 overwinning van Cavaliers nr. 5 op Louisville afgelopen vrijdag, gevolgd door het eerste doelpunt in een late periode van het vierde kwartaal waarin de Cavaliers werden gedragen. Voor een 3-0 overwinning op nummer 19 William en Mary.

Mendez-Trendler UVA zette al vroeg de toon tegen Louisville en scoorde zijn eerste 2:26-doelpunt in de competitie. Senior Laura Jansen trapte een break-up af en stuurde een laserpass naar Mendes-Trendler voor het net. Mendes-Trendler stond één-op-één tegenover de doelman en won de krachtmeting om de Cavaliers op voorsprong te zetten. Met nog iets meer dan drie minuten te gaan in het eerste kwartier scoorde Mendes-Trendler opnieuw op een pass van Anillos Noll en bezorgde de Cavaliers een 2-0 voorsprong die hielp tot het einde van de wedstrijd.

Op zondag scoorde de eerstejaars uit Resterstown, Maryland, het eerste doelpunt van de wedstrijd ongeveer acht minuten in het vierde kwart om de deur wijd open te zetten voor de Cavaliers, die beter presteerde dan de Tribe met 24-0.

De winning streak was de tweede en derde clean sheet op rij van het seizoen voor Virginia Tremborne, die vier saves maakte in de overwinning op Louisville. De in Nederland geboren Nederlander Bossum speelde meer dan 204 minuten op rij zonder een doelpunt toe te staan.

Wake Forest-lid Todd speelde zondag haar derde wedstrijd van het seizoen in de thuiszege van Wake Forest met 3-0 tegen nummer 22 Duke. Naast het verpletteren van de Blue Devils behaalde Todd haar zevende overwinning en scoorde vijf reddingen in 60 minuten op het doel.

READ  Blijf de hele nacht op in Amsterdam en rook op het balkon - ex-Liverpool-ster Junjo Shelvey opent de wilde rit van Swansea voor het seizoen naar Nederland

Het was voor het eerst sinds 2018 dat Wake Forest zijn Big Four-competitie sloot. Todd Deacon, geboren in Boston, heeft de Duivels dit seizoen met twee goals of minder negen keer geholpen de tegenstander te vangen.