De klassementen heersen als mannen in India, Nederland en België met overtuigende overwinningen

POTKAARTSTROOM (ZA)De resultaten kwamen met een daling van de wereldranglijst in Potchestfstroom, Zuid-Afrika met overtuigende overwinningen voor Nederland en India. Harmanpreet Singh begroef vier doelpunten uit privéwedstrijden om India met 10-2 te winnen van de gastheren, ondanks een gedurfde openingshelft, aangezien Zuid-Afrika slechts met 3-1 achter stond.

De Nederlanders werden onlangs ook weggestuurd in hun wedstrijd tegen het geweldige Franse team en hun scorecilinders begonnen pas in het derde kwart. Kapitein Thierry Brinkmann scoorde tweemaal in het circuit om er twee te scoren in de 5-1 overwinning, terwijl teamgenoten Jorit Kron en Joip de Mol hun 100e kampioenschap vierden, aldus de FIH.

Terug in het Senard Stadium in Buenos Aires zag Leonas er vandaag nog sterker uit toen Agustina Gorzelani haar pas aan de top van de strafschoppenreeks vond met alle drie de goals van Argentinië om met 3-1 te winnen en België dit weekend te verslaan.

Wat de mannen betreft, viel het weekend uiteen toen België hun carrière echt liet zien met een 2-0 overwinning op Argentinië. Hoekschop van Alexander Hendrix en Luke Loebert vanaf de penaltystip.

Zuid-Afrika vs India (mannen) – Potchestfstroom, Northwest University (RSA)

Vier doelpunten in de tweede helft van Harmanpreet Singh hielpen India om Zuid-Afrika op 10-2 te houden, hetzelfde resultaat in hun wedstrijd op 9 februari. Daniel Bell en Conor Beauchamp maakten de twee doelpunten voor Zuid-Afrika.

Het was een wedstrijd van twee helften in Potchefstroom toen Zuid-Afrika voor de tweede keer tegen India speelde. In de eerste 30 minuten was Zuid-Afrika enorm competitief, en hun minder dan klinische prestaties voor het doel – inclusief een geredde penalty – verhinderden dat ze op gelijke voet stonden. Zuid-Afrika behaalde de gedeelde eerste plaats toen de broers Kasim Mustafa en Dayan een strafschop scoorden, die Bale doelman Bahadur binnenhaalde. Voor het einde van het kwart noteerde Surender Kumar het terwijl Matt d’Souza een pauze nam met een groene kaart.

Dankzij een uitstekende opbouw in het tweede kwart kon Manpreet Singh ruimte creëren voor Chelanand Lakra en scoorde hij zijn eerste doelpunt voor India, waardoor zijn ploeg een 2-1 voorsprong kreeg. India genoot van het derde doelpunt op de tegenaanval na een uitgestelde strafschop uit Zuid-Afrika. Fantastisch werk van Dilpreet Singh plaatst Mandeep Singh op de derde plaats in India. Zoals het was, in de eerste helft was het 3-1 en het had alle kanten op kunnen gaan.

Maar voor de wedstrijd vroeg coach Graham Reed zijn team om voor het doel te “executeren” en in de tweede helft reageerden zijn spelers ondubbelzinnig. De oogst was de vier-goal speler van de wedstrijd Harmanpreet Singh. Zijn schoten waren net voorbij Joan Jones in het Zuid-Afrikaanse doel – ze waren geweldig qua kracht en nauwkeurigheid.

Aan het begin van het derde kwart werd Zuid-Afrika veroordeeld tot een strafschop toen Diane Kasim op weg naar het doel werd geduwd door Jarmanpreet Singh. De slag van Jethro Eustis werd goed gered door Bahadur. Zuid-Afrika kreeg meer kansen toen ze in de 33e minuut de lat raakte en daarna begon India het roer om te draaien. Harmanpreet begroef een strafschop en Sumit scoorde voor het einde van de derde. Van daaruit ging India verder met late goals in zowel de derde als de vierde, waaronder nog drie voor Harmanpreet.

READ  China verslaat Japan voor de derde opeenvolgende overwinning in het damesvolleybalwerelden - Xinhua

Na de wedstrijd zei Harmannpreet: “We praten altijd over het team en het was een teamprestatie. We moesten terugkomen na de wedstrijd in Frankrijk.” [India lost 5-2] We denken na over wat we kunnen leren en verbeteren.

Frankrijk – Nederland (mannen) – Potchestfstroom, Northwest University (RSA)

Nederland vond in het derde kwart zijn weg naar scoren en won met 5-1 van Frankrijk. Bijzonder was de dag ook voor Jorrit Croon en Joep de Mol, die beiden hun 100ste interland vierden. Kers op de taart voor Crohn die in het vierde kwart ook een prima doelpunt maakte. Thierry Brinkman scoorde ook tweemaal, terwijl de jongere Brinkman, Jasper, de openingswedstrijd scoorde.

Terwijl de twee teams een paar dagen geleden met 2-2 gelijkspeelden, bestond er geen twijfel over wie vandaag de betere ploeg was.

Na de wedstrijd werd Captain Brinkman uitgeroepen tot Man of the Match en zei: “Het was echt een goede wedstrijd vandaag. We speelden goed, sterk en schoon hockey. We waren goed voorbereid op de dag tegen Frankrijk. Tijdens onze tijd in Zuid-Afrika hebben we hard getraind en geweldig gehockeyd Nu kijken we uit naar wat Pro League in Nederland.

Ze deden Nederland zoals ze altijd doen, geduldig opbouwend en in de laatste minuut van het eerste kwartier wisten de Nederlanders de Franse verdediging te doorbreken. De strafschop van Jasper Brinkmann ging in de benedenhoek van het Franse doel, met de duikstok van doelman Corentin Sauner aan.

Een slordige interventie van Timothy Clement in de 21e minuut zorgde ervoor dat Frankrijk op een kritiek moment werd afgebroken. Het wierp zijn vruchten af, want Thierry Brinkmann was in de buurt om te profiteren van de verre hoek om de voorsprong van Nederland te verdubbelen. De verkeerde strengheid van de Franse verdediging gaf Nederland een kans met een opeenvolgende strafschop, maar de linkerhandschoen van Saunier verhinderde beide pogingen.

Een slimme actie van Etienne Teneves in het Nederlandse circuit bezorgde de jonge Antonin Egau een sprongbal in het net, maar de bal ging in de 30e minuut naast het doel. Het Franse duo combineerde seconden later met een baseline die Egau een open blik op de doelpunt, maar hij kon de wedstrijd niet afmaken waardoor de Fransen nee. Ze staan ​​2-0 achter in de eerste helft.

Het derde kwart van de goals stapelden zich op, te beginnen bij de Nederlanders. Peters krulde en versloeg twee Franse verdedigers en vervolgens maakte Thierry Brinkmann koeltjes zijn tweede partij. Dezelfde Brinkmann redde dapper een raket die in de 33e minuut van de toverstok van Victor Charlet afsloeg.De rebound viel op Amaury Bellinger, die de bal hoog in het doel schoot om de Nederlander een close te ontzeggen.

READ  Een Nederlandse rechtbank is van plan het aantal vluchten op Schiphol te verminderen

Een ander moment van Nederlandse schittering kwam op zijn vierde verdediging toen Kron een luchtbal van Tjep Hoedemakers met slechts één hand liet vallen om vervolgens indruk te maken met een schot op zijn backhand om het uiteindelijke doelpunt voor Nederland met 4-1 te scoren. Opnieuw een gele kaart voor Frankrijk in de 40e minuut, dit keer voor Teneves, resulteerde in een vierde strafschop voor Oranje en het mes van Jeb Jansen als einddoelpunt.

Na de wedstrijd zei de Zuid-Afrikaanse aanvoerder Blaise Rojo: “We willen altijd elke wedstrijd winnen, maar het was fysiek zwaar gisteren (tegen India) en het was moeilijk om met dezelfde kracht en energie door te gaan.”

Argentinië – België (mannen en vrouwen) – Senard, Buenos Aires (Argentinië)

Bij Senard bezorgde de hattrick van Agustina Gorzelani Leonas een overtuigende 3-1 overwinning op België om een ​​sweep van twee wedstrijden te voltooien. Aan de kant van de mannen was het een tijkeer, want de Red Lions boden een middenveldvertoning om te eindigen met twee penalty’s en de wedstrijd met 2-0 voor te gaan.

De Argentijnse vrouwen zaten vandaag op de eerste rij. De snelheid, vaardigheid en totale onvoorspelbaarheid van Giulietta Yanconas, Maria José Granato en het trio van Agustina Albertario gaven de Belgische verdediging weinig tijd om op adem te komen. Ondanks de magie in het Belgische circuit, was het België dat het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Na lang wachten op een videoverwijzing kregen de Red Panthers een straf van 12 minuten en uitbetaald. Lucy Brin vuurt een lage, stevige raket langs de duikstok van de Argentijnse doelman Clara Barbieri. Een minuut later stond België weer bovenaan de cirkel, maar Brien kon de bal niet herhalen en de bal vloog van de linkerpaal.

Argentinië kaatste terug toen Eugenia Trincente van Rocio Sanchez afvuurde en een backhandschot een barrage van Isling Duhoge dwong. Lyonas wist een strafschop te scoren uit een tegentrap, maar de schot van Gorzelani schoot moedig door Michel Struic. Gorzelani deed voor het einde van de eerste helft nog drie pogingen vanaf de strafschopstip, maar ze konden de Belgische verdedigingslinie niet van de wijs brengen.

Gorzelani scoorde uiteindelijk een penalty, maar had een kleine afwijking van de Belgische Louise Versaville op de paal nodig om 1-1 te trekken. België was niet zonder kansen toen Brien laat in het derde kwart een schot van achteren over de lat schoot.

Gorzelani bezorgde Argentinië de leiding met een tweede penalty-header in de 43e minuut.Haar tik was laag en moeilijk, dit keer aan de zijde van het stokje, om Leonas te belonen voor hun aanvallende inspanningen.

Laat in het vierde kwart schreed Gorzelani naar voren met een nieuwe strafschop aan de andere kant en voltooide een call-up hattrick en schudde alle angsten die ze in de eerste helft had gehad, weg.

Na de wedstrijd zei matchspeler Maria José Granato: “Het was een heel moeilijke wedstrijd en we zijn eraan begonnen [down a goal] Maar we hebben de score veranderd, dus we zijn erg blij. We zullen deze wedstrijd bekijken en ons voorbereiden op de volgende wedstrijden tegen [England]. “

READ  John De Mol Quiz Show 'The Floor' Landt bij Fox

Na de tweede achtereenvolgende nederlaag tegen Argentinië merkte de Belg Michel Stroyk op: “Een verlies is altijd teleurstellend, maar ik ben trots op wat we dit weekend hebben gedaan. Ik denk dat we een aantal goede aanvallen hebben gezien en er een aantal hebben gewonnen.” [penalty corners]. Daar moeten we natuurlijk van scoren [penalty corners]. Het negatieve is dat we veel hebben [penalty corners] Tegen maar we hebben ze goed verdedigd.

Bij de mannen won België met 2-0 om de reeks van twee wedstrijden met Argentinië te splitsen. De Red Lions speelden een geweldige, vloeiende wedstrijd en wisten te profiteren van strafschoppen, één voor Alexander Hendrickx en Loïck Luypeart.

De teams wisselden kansen in de eerste twee kwartalen, maar geen van beiden slaagde erin om te converteren. Loic van Doren ontkende een schot van Nicholas Keenan in de openingsminuten, terwijl matchman Victor Wijnes aanwezig was om een ​​penalty voor Argentinië weg te draaien. Los Leon doorstond daarna een storm van vier Belgische penalty’s totdat Hendrix na een kwartier eindelijk op 1-0 wist te komen.

Arthur van Doren’s botsing schopte de bal van de achterlijn en ondanks de recensie gaf Argentinië laat in de wedstrijd een goed getimede hoekschop. De spuit was bedoeld voor Jose Tolini, maar de verkeerde val bovenaan door Agustin Bogalo wekte een zucht op over de rechtbank.

Met nog vijf minuten te gaan ontketende Loebert een lage trap vanaf de penaltystip om de Belgische voorsprong te verdubbelen. De bal ging recht tussen de benen van Thomas Santiago door. Argentinië kon geen enkele vorm van offensieve druk uitoefenen en moest zich tevreden stellen met het weekend.

“Ik denk dat we vandaag goed hebben gereageerd in vergelijking met de wedstrijd van gisteren”, zei speler van de wedstrijd Victor Wijnes na de wedstrijd. “We wisten dat het moeilijk zou worden in Argentinië. We controleerden de wedstrijd en ik denk dat ze niet veel kansen hebben gecreëerd We scoorden twee penalty’s en verdedigden er één goed. Echt, dat is goed.”

FIH Pro League – 13 februari 2021

Potchestfstroom, Northwest University (RSA)

Resultaat: wedstrijd heren 14

Zuid-Afrika 2, India 10

Speler van de wedstrijd: Harmanpreet Singh (India)

Scheidsrechters: Annelize Rostron (RSA), Ayden Shrives (RSA) en Wanri Venter (RSA-video)

Resultaat: wedstrijd heren 16

Frankrijk 1, Nederland 5

Speler van de wedstrijd: Thierry Brinkmann (Ned)

Scheidsrechters: Wanri Venter (RSA), Sean Rapaport (RSA), Aneelize Rostron (RSA Video)

Senard, Buenos Aires (Argentinië)

Resultaat: Dameswedstrijd 10

Argentinië 3, België 1

Speler van de wedstrijd: Maria Jose Granato (Argentinië)

Scheidsrechters: Irene Bresinki (Argentinië), Catalina Montesino (Che), Duitse Montes de Oca (ARG-Video)

Argentinië 0, België 2

Speler van de wedstrijd: Victor Wijnes (België)

Scheidsrechters: Diego Barbas (Argentinië), Duits Montes de Oca (Argentinië), Catalina Montesino (Che)