China verslaat Japan voor de derde opeenvolgende overwinning in het damesvolleybalwerelden – Xinhua

Chinese spelers poseren voor foto’s na het winnen van de wedstrijd in groep D fase 1 tussen China en Japan op de Wereldkampioenschappen volleybal voor dames 2022 in Arnhem, Nederland, 28 september 2022 (Xinhua/Meng Dingbo)

ARNEMEH, Nederland, 28 sept. (Xinhua) — China behaalde woensdag zijn derde opeenvolgende overwinning in de FIVB-wereldkampioenschappen volleybal voor dames en versloeg Japan 28-26, 25-17, 29-27 om op eigen kracht door te gaan naar de wereld kampioenschappen Damesvolleybal. Zwembad.

De Olympische kampioenen van Rio overwonnen de sterke weerstand van hun tegenstanders in de derde set, kwamen terug van een achterstand van 23-20 en zetten het tweede gamepunt om om hun zwaarbevochten overwinning af te ronden.

“We hebben ons goed voorbereid op deze wedstrijd”, zei de Chinese coach Cai Bin. “Onze spelers implementeerden de tactieken zoals gepland en toonden een sterk verlangen om te winnen op het veld.”

Japan won hun laatste ontmoeting met China in de Nations League in juni toen ze uit de ene groep kwamen om een ​​overwinning veilig te stellen met 19-25, 25-16, 25-23, 25-12.

Beide teams gingen naar de teen-tot-teen confrontatie met dit keer twee opeenvolgende overwinningen, want de eerste set bleek net zo spannend te zijn als verwacht. De twee partijen waren gelijk van 19-19 tot 26-26, waarbij China drie setpoints miste.

China’s outside hitter Wang Yunlu, een eerste keer wereldkampioen, zette een van haar beste prestaties neer in het nationale team door twee opeenvolgende punten toe te voegen, één voor de piek en één voor het blok, om de eerste setoverwinning van het team te bezegelen.

READ  Wanneer en waar je de La Liga-wedstrijd kunt bekijken

“We wisten dat ze een heel goed team waren met veel flexibiliteit. Wat betreft het punt in de eerste set, ik zei tegen mezelf dat ik als externe slagman moest durven aanvallen. Dat is wat ik deed, en zo voel ik me.” ” zei de 26-jarige, die 11 punten kreeg met 10 uit de eerste twee sets, “Ik raak steeds beter gewend aan het grote podium.”

“Wang Yunlu boekt grote vooruitgang, vooral na de Nations League”, aldus Cai.

Hitter Li Yingying scoorde met 19 punten het hoogste niveau van de ploeg, terwijl vier andere Chinese spelers dubbele cijfers behaalden. Centrumblokker Wang Yuanyuan speelde een grote rol in de verdediging en droeg vijf blokken bij aan haar 13 punten.

Zelfs niet in de buurt van de eerste en derde set, domineerde het Chinese team de tweede set en had slechts 20 minuten nodig om met 25-17 te winnen.

“De tweede set zat in ons ritme en we deden het heel goed in de blokken en wonnen een aantal belangrijke punten in de verdediging”, zei Kai.

Japan, zevende op de wereldranglijst, had in de vierde set een kans kunnen geven, maar verspeelde drie punten. Een andere klap voor hen was dat hun aanvoerder en outside hitter Sarina Koga van het veld vlogen, waarbij ze blijkbaar haar enkel blesseerde.

In een andere poulewedstrijd versloeg Brazilië landgenoot Zuid-Amerikaans Colombia met 25-14, 25-12, 25-20.

China, tweevoudig wereldkampioen, treft vrijdag Tsjechië, terwijl Japan tegen Brazilië speelt.

“Deze drie wedstrijden zijn nog maar het begin. Er komen nog moeilijkere gevechten aan. We moeten wedstrijd voor wedstrijd spelen, bepaald door de groep, punt voor punt, maar nu voel ik dat ons team steeds beter wordt”, zei Kai.

READ  Nederland wil uit protest nachtclubs openen

Chinese spelers vieren feest na het winnen van de eerste etappewedstrijd in groep D tussen China en Japan op de Wereldkampioenschappen Volleybal 2022 in Arnhem, Nederland, 28 september 2022.

Li Yingying (links) van China heft de bal op terwijl Ishikawa Mayu (midden) en Yokota Mami uit Japan proberen een blok te maken tijdens de eerste etappewedstrijd van groep D tussen China en Japan op de 2022 Women’s World Volleyball Championships in Arnhem, Nederland, september 28, 2022 (Xinhua/Meng Dingbo)

Gong Xiangyu (links) van China heft de bal op tijdens de wedstrijd in groep D fase 1 tussen China en Japan op de 2022 Wereldkampioenschappen volleybal vrouwen in Arnhem, Nederland, 28 september 2022.

Gong Xiangyu van China heft de bal op tijdens de wedstrijd van groep D fase 1 tussen China en Japan op de 2022 Wereldkampioenschappen volleybal vrouwen in Arnhem, Nederland, 28 september 2022.

Yuan Xinyu van China stijgt met de bal tijdens de wedstrijd in groep D fase 1 tussen China en Japan op de 2022 Wereldkampioenschappen Volleybal Dames in Arnhem, Nederland, 28 september 2022.

De Chinese Diao Linyue (tweede van links) reageert na het scoren in de eerste fase van de Groep D-wedstrijd tussen China en Japan op de 2022 Wereldkampioenschappen Volleybal Dames in Arnhem, Nederland, 28 september 2022.

Li Yingying (links) uit China heft de bal op tijdens de wedstrijd in groep D fase 1 tussen China en Japan op de 2022 Wereldkampioenschappen Volleybal Dames in Arnhem, Nederland, 28 september 2022. (Xinhua/Meng Dingbo)

Chinese spelers vieren het scoren tijdens de wedstrijd van groep D fase 1 tussen China en Japan op de Wereldkampioenschappen volleybal voor dames 2022 in Arnhem, Nederland, 28 september 2022 (Xinhua/Meng Dingbo)

READ  UEFA ontkende het verbieden van de regenboogvlag in Boedapest tussen Nederland en Tsjechië

Koga Sarina (onder) uit Japan valt tijdens de wedstrijd in groep D fase 1 tussen China en Japan op de 2022 Wereldkampioenschappen Volleybal Dames in Arnhem, Nederland, 28 september 2022.

Yuan Xinyu van China punten tijdens de Groep D fase 1 wedstrijd tussen China en Japan op de 2022 Women’s Volleyball World Championships in Arnhem, Nederland, 28 september 2022 (Xinhua/Meng Dingbo)

Wang Yuanyuan (links) uit China heft de bal op tijdens de wedstrijd in groep D fase 1 tussen China en Japan op de Wereldkampioenschappen volleybal voor dames 2022 in Arnhem, Nederland, 28 september 2022.

China’s Wang Yunlu trapt de bal tijdens de wedstrijd van groep D fase 1 tussen China en Japan op de 2022 Wereldkampioenschappen volleybal vrouwen in Arnhem, Nederland, 28 september 2022 (Xinhua/Meng Dingbo)