WK-kwalificatie: Grote overwinningen voor Nederland en België, terwijl Portugal ontsnapt aan de paniek van Luxemburg | voetbal nieuws

Het tweede nationale team van België profiteerde van een zeldzame start om coach Roberto Martinez te verblinden toen ze Wit-Rusland met 8-0 versloegen in de WK-kwalificatiewedstrijden van dinsdag.

Met de waarschuwing van Martinez werden de spelers onder de loep genomen voor plaatsen in de Euro 2020-selectie, met Michy Batshuayi, Hans Vanaken (2), Leandro Trussard (2), Jeremy Ducu, Dennis Bright en Christian Benteke die allemaal doelpunten maakten zoals Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Dries Mertens. Ik kreeg een vrije avond.

België pakte zeven punten uit hun eerste drie wedstrijden in Groep E, terwijl Wit-Rusland zijn eerste nederlaag leed na het begin van hun kwalificatiecampagne met een 4-2 overwinning op Estland in het weekend.

België, dat bovenaan de FIFA-ranglijst staat, stond in de eerste helft bij Den Drift met 4-0 voor de grootste nederlaag ooit voor Wit-Rusland.

Elders in de vijfde set gaf ze de late kopbal van Dan James Wells Vitale overwinning 1-0 tegen Tsjechië De twee teams sloten de wedstrijd met tien man af in Cardiff.

5:42

Samenvatting van de wedstrijd tussen Wales en Tsjechië in groep V van de Europese FIFA Wereldbeker-kwalificatiewedstrijden

Welles miste de beste kans in de eerste helft met een zeldzame aanval toen het schot van Gareth Bale van dichtbij werd overgeslagen door Thomas Vaclick, maar de huiseigenaren behaalden een numeriek voordeel na de pauze toen Patrick Schick werd ontslagen omdat hij zijn hand opstak naar Connor Roberts. Na een worsteling in de doos.

Roberts werd vervolgens weggestuurd voor een tweede reservering, nadat hij de eerste in de crash met Chic had veiliggesteld, maar Welles speelde daarna het beste voetbal en nam de winnaar als een prachtige sinistere crosspass naar Bill die briljant werd aangevoerd door James om zijn vierde doelpunt te scoren in Wales (81).

Ontkende dat Joe Rodon-Ondrej Celostka in blessuretijd gelijk maakte met een grote save in het strafschopgebied, behield Welles zijn eerste overwinning van het seizoen, waardoor hij op de derde plaats bleef, een punt achter de Tsjechen na een wedstrijd minder te hebben gespeeld.

Nederland kalmte in de tweede helft afscheid van Gibraltar

Gibraltar tegen Nederland

4:44

Hoogtepunten van de wedstrijd tussen Gibraltar en Nederland in Groep G van de Europese FIFA Wereldbeker kwalificatiewedstrijden

Holland’ Vleugelspeler Stephen Burgess scoorde één doelpunt en richtte een ander doelpunt op toen ze de verspilde eerste helft versloegen om Minos te verslaan. Tarek berg 7-0.

Luc de Jong, Memphis Depay, Jorgenio Winaldome en Danielle Malin scoorden elk toen de bezoekers in de tweede helft in negen minuten vier keer scoorden om het resultaat zeker te bekijken na een tumultueuze openingsperiode die coach Frank de Boer frustreerde.

Invaller Donnie Van de Beek voegde laat het zesde doelpunt toe en Depay eindigde als tweede om Nederland de grootste uitoverwinning te bezorgen sinds hun 7-0 overwinning op San Marino in 1993.

De Nederlandse en Ajax-verdediger Daly Blind werd in de 53e minuut van het veld gedwongen na onhandig uitglijden en hard uitglijden aan zijn enkel.

Getty - Dali Blind werd geholpen door de Nederlandse natuurkundige en doelman Tim Kroll na een ongemakkelijke landing op zijn enkel in de overwinning op Gibraltar
Dali Blind wordt geholpen door de Nederlandse natuurkundige en doelman Tim Kroll na een onhandige landing op zijn enkel in de overwinning op Gibraltar

De Boer zei na de wedstrijd: “We weten niet hoe gevaarlijk het is, maar als het een ernstige blessure is, is het een grote klap.”

Voor de wedstrijd droegen de Nederlandse spelers opnieuw shirts die waren ontworpen om de benarde situatie van arbeidsmigranten in Qatar, die gastheer zijn van het volgende WK, te benadrukken, en sloten zich aan bij soortgelijke protesten van spelers uit Noorwegen en Duitsland in eerdere wedstrijden.

Nederland heeft zich aangesloten bij Noorwegen en Duitsland bij het uiten van zorgen over de mensenrechten van arbeidsmigranten in Qatar

Oranje schoof op naar de tweede plaats in Groep G met zes punten uit drie duels, één punt achter op de koplopers kalkoen Die thuis verrassend 3-3 speelde Letland.

Turkije stond in iets meer dan een half uur met 2-0 voor dankzij doelpunten van Kenan Karaman en Hakan Kalhanoglu voordat Roberts Savalnix het doel doorhaalde. Burak Yilmaz herstelde de voorsprong van Turkije met twee doelpunten vanaf de penaltystip, voordat Roberts Oldrikis en Davis Mechanics een punt redden in Letland.

Noorwegen Ze wonnen ook met 1-0 van de zwarte berg​ Alexander Sorloth scoorde zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden om de overwinning veilig te stellen.

Portugal ontsnapt aan paniek tegen Luxemburg

Luxemburg versus Portugal

2:31

Hoogtepunten van de wedstrijd tussen Luxemburg en Portugal uit groep A in de Europese FIFA Wereldbeker kwalificatiewedstrijden

Cristiano Ronaldo scoorde zijn eerste doelpunt in deze WK-kwalificatiewedstrijden, maar miste toen op onverklaarbare wijze. Portugal Ze werden gedwongen van achteren te komen om geslagen te worden Luxemburg 3-1.

Luxemburg kwam vol vertrouwen aan de wedstrijd na hun 1-0 overwinning op de Republiek Ierland en schoof verrassend op tegen de Europese kampioen toen Gerson Rodriguez, de in Portugal geboren scorer die scoorde tegen Ierland, een half uur later in een kopbal opkeek. ​

Portugal kwam twee keer dicht bij de gelijkmaker voordat Diogo Jota in de tweede minuut van de extra tijd aan het einde van de eerste helft gelijk maakte.

Ronaldo, die zaterdag een doelpunt werd geweigerd in een 2-2 gelijkspel tegen Servië, ondanks dat de bal duidelijk over de doellijn ging, gaf Portugal vroeg in de tweede helft de leiding en schoot in de verre benedenhoek nadat hij zich bij Joao Cancelo had aangesloten.

Ronaldo slaat toe voor Portugal
Portugal viert feest na het doelpunt van Cristiano Ronaldo

Ronaldo zou later in de helft opnieuw scoren toen de bal voor zijn voeten viel na een vreselijke pass in Luxemburg, maar Portugal’s topscorer aller tijden schoot recht op Anthony Morris, die de tweede poging van de spits vlak langs zijn voeten redde.

Invaller Joao Palinha zette het team van Fernando Santos op voorsprong in de 80e minuut met een kopbal van Pedro Neto uit een hoekschop, en scoorde ook voor zijn eerste keer voor zijn land, terwijl de taak van de gasten gemakkelijker werd toen de Luxemburgse Maxime Chanute werd gestuurd om te boeken. een seconde in het net. 87.

De overwinning bracht Portugal naar de top van Groep A met zeven punten na drie gelijkgespeelde wedstrijden met Servië, terwijl Luxemburg derde werd met drie punten.

Eerder op de dag Servië De stand was 2-1 tegen Azerbeidzjan.

Kroatië maakt Malta wakker

Luka Modric voegde vanaf elf meter het tweede Kroatië toe

Kroatië beats Malta Met 3-0 thuis na de vervangingen van de tweede helft scoorden Ivan Perisic, Luka Modric en Josep Prikalo een doelpunt om de meedogenloze bezoekers tot overgave te dwingen.

Het resultaat van Groep H bracht Kroatië, de nummer twee van het WK 2018, naar de top van het klassement met zes punten uit drie wedstrijden, voor Rusland op doelsaldo, nadat de Russen met 2-1 verloren van Slowakije, dat op de derde plaats staat. vijf punten. punten.

Kroatië omsingelde Malta in de eerste helft en creëerde twee vroege kansen toen Nikola Vlasic een 10 meter lang schot sloeg terwijl Mario Pasalic in de 14e minuut de lat raakte.

Modric en Prisic, die op de bank begonnen te spelen na hun inspanningen in de eerste twee wedstrijden van Kroatië, hadden een doorslaggevend effect nadat coach Zlatko Dalic hen er kort na het einde van de eerste helft in gooide toen de gastheren worstelden om hun aanvoerroutes te bestormen.

Kroatië verliet het laat om Malta te verslaan

Perisic brak de score met een close-range finish in de 62e minuut toen hij een voorzet stuurde van invaller teamgenoot Borna Barisic en Modric maakte de score 2-0 met een strafschop in de 76e minuut nadat Kerian Nouko een hoekschop toverde voor Meslav. Ursic.

Bricalo voegde het derde doelpunt toe in de 90e minuut met een simpel schot, nadat Perisic een net onder de linkervleugel doorschoot en een perfecte pass naar de vleugelverdediger gaf.

Robert Mack scoorde een doelpunt en scoorde vervolgens de winnaar, Basem Slowakije Vector Rusland 2-1, en de overwinning van de Russen eindigde met de start van de WK-kwalificatiewedstrijden.

Slovenië De hoop om zich te kwalificeren was rooskleurig na het verslaan van Kroatië vorige week, maar vervaagt nu snel na een verrassend 1-0 verlies voor de club. Cyprus​ De thuisploeg scoorde tegen de wedstrijd in de 42e minuut toen Ioannis Petas de bal langs Jan Oblak sloeg. Cyprus verdedigde diepgaand en behield pas zijn tweede overwinning in 14 wedstrijden.

READ  De Hoge Raad zegt dat Rwandese genocideverdachte niet kan worden uitgeleverd