Wereldbeker hockey: België versloeg Nederland met 3-2 in strafschoppen, zorgde voor laatste confrontatie met Duitsland: The Tribune India

Ian

Bhubaneswar 27 jan

België, de titelverdediger, versloeg Nederland met 3-2 in een penalty shootout na een 2-2 gelijkspel in reguliere speeltijd voor hun tweede betwiste halve finale, om een ​​laatste confrontatie met Duitsland op te zetten tijdens de FIH Odisha Hockey World Cup, hier op vrijdag.

Nederland en Australië, die vrijdag de halve finales verloren, spelen om het brons, gevolgd door de finale tussen Duitsland en België op 29 januari in het Kalinga Stadium.

In de tweede wedstrijd van de dag stond België tegenover Nederland in een herkansing van het WK Heren 2018. Hoewel België veel van zijn inhoud van die campagne behield, maakten slechts vier Nederlandse spelers in de selectie om in de halve finales te spelen deel uit van het team dat de zilveren medaille won op het WK 2018.

België kreeg de eerste duidelijke kans van de wedstrijd toen een gemiste vangbal van Reyenga Tom Boon in staat stelde de cirkel binnen te gaan met een kans om te schieten, maar Lars Bulk tikte de bal van hem af voordat hij hem naast kon tikken.

Quen Begin, die voor Nederland in de kwartfinales speelde, won de eerste strafschop van de wedstrijd en scoorde bijna via een afbuiging, maar zijn schot ging naast toen België ontsnapte met hun eerste grote kans van de wedstrijd.

Nederland won ook hun tweede strafcorner van de wedstrijd en dit keer was het Jansen die het voor elkaar kreeg, zijn gegooide schot raakte Vanach’s recht van het bord en bezorgde Nederland een verdiende vroege voorsprong.

READ  Verstappen kijkt naar de geschiedenis in Nederland terwijl Ferrari-problemen aanhouden

Nederland bleef in de tweede helft op onderzoek uit, terwijl België op de tegenaanval kansen zocht.

Oranje kreeg een goede kans in het midden van het kwart, met Brinkmann die de bal net buiten de Belgische cirkel verzamelde, maar de Nederlandse aanvoerder kon de bal niet helemaal in zijn ban krijgen, en België vuurde een rebound af die aanvoerder Denayer zag schieten. de bal in het net. doel, maar de scheidsrechter explodeerde vlak voor zijn schot door een fout van Docker bij het bouwen van het doel.

België had 27 minuten nodig om hun eerste strafschop te winnen, en het was de nr. 27 van Tom Bonn die weer opstond in afwezigheid van Alex Hendricks en een lage bal tussen Black en de verdediger gooide om gelijk te maken voor België.

Koen Bijen kreeg in de eerste minuut van de tweede helft een grote kans toen hij vanaf rechts een zuiver schot op doel loste met alleen Vanasch als overwinnaar, maar zijn schot werd opgevangen door de ervaren Belgische doelman die de stand opnieuw op peil hield. titel houder.

Een minuut later won Nederland twee opeenvolgende strafschoppen en scoorde Jansen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, dit keer naar links van Vanach om de Nederlandse voorsprong te herstellen.

Vanash had het tot dan toe drukker onder de keepers, maar Black werd aan het einde van het derde kwart in actie geroepen toen Felix Denayer twee schoten van links kreeg en Tom Boone er een minuut later nog eens twee toevoegde uit een strafschop en een. Een snelle counter, maar Blaak houdt ze allemaal tegen.

READ  Overstappen naar het Nederlands: liefde voor cricket, gevoed door hockey | krekel

Met nog 30 seconden te gaan in het kwartier, stuurde een afbuiging van een Nederlandse stick in de cirkel de bal hoog en Blaak’s poging tot klaring viel op Nicolas de Kerpel, die zijn schot langs de Nederlandse doelman schoot om de Red Lions weer in het spel te brengen in de wedstrijd. minuut. cruciale tijd.

Nederland en België wonnen allebei vroeg in het laatste kwart penalty’s, maar elke keer werd de bal niet netjes gestopt en belandde op de voet van de stopper, waardoor het aanvallende team het balbezit overhandigde. België won een strafschop in de 50e minuut en Tom Boone nam het op en bezorgde België een late voorsprong, maar het was Beermin Black die het duel won, rechtsaf sloeg om de slag te redden en het Nederlandse niveau in de wedstrijd te houden.

Er waren geen betere kansen voor beide partijen, aangezien de competitie in een hectische aangelegenheid veranderde omdat geen van beide partijen te veel spelers in de aanval riskeerde, tegen de dreiging in dat hun tegenstander de counter zou afvuren en de wedstrijd eindigde in penalty’s, zoals zovelen. Het WK Heren 2018 is wanneer deze twee teams elkaar voor het laatst ontmoetten.

De Belgen speelden de hoofdrol in de strafschoppenserie en scoorden 3 van hun eerste 4 pogingen ondanks de inspanningen van de in vorm zijnde Nederlandse doelman Beermin Blaak, terwijl Vincent Vanach, die ook uitstekend was in de wedstrijd, de hoofdrol speelde in zijn schot. En hij zette Nederland onder druk in 3 nederlagen van de 5 wedstrijden, om een ​​3-2 overwinning voor zijn team te behalen in een penalty shootout, hetzelfde resultaat dat het behaalde in de finale van 2018, waar België de gouden medaille won op Nederland.

READ  Rafinha: Chelsea is dicht bij de spelersdeal van Leeds, Man United drukt op Malacia

“Het is altijd geweldig om tegen Nederland en in het Kalinga Stadium te spelen voor zo’n groot publiek. Het bereiken van een tweede finale op rij bewijst hoe geweldig we zijn, maar onze taak is nog niet af. We hebben nog één wedstrijd te gaan en we gaan het doen”, aldus Vincent Vanach, die werd uitgeroepen tot Man of the Match. “Morgen herstellen we en hopen we onze titel te verdedigen tegen Duitsland.”