Weaver’s doelpunt geeft de Nederlandse kant een voorsprong op de mannen van Mourinho

Feyenoord kreeg enige schijn van revanche op hem Rome In de Europa League-finale van vorig seizoen, waar ze het Serie A-team met 1-0 versloegen in de heenwedstrijd van de Europa League-kwartfinales.

Een grillig optreden van Jose Mourinho leidde tot het missen van een strafschop in de eerste helft, voordat Mats Weaver na rust het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Paulo Dybala Hij werd na 25 minuten gedwongen uitgeschakeld door wat leek op een dijbeenblessure toen Roma moeite had om iets te krijgen, terwijl Feyenoord dreigde met slechts halve kansen.

Roma kreeg vlak voor rust een strafschop nadat een verpletterende hoekschop door Mats Weaver in de hand werd afgebogen, maar de aanvoerder van Gialloresi Lorenzo Pellegrini Raak de linkerpaal met een strafschop.

De gastheren stonden slechts acht minuten in de tweede helft op voorsprong nadat Oussama Idrissi aan de linkerkant hem in staat stelde Weaver op de rand van het strafschopgebied te vinden, zijn schot in het strafschopgebied kaatste voorbij Rui Patricio en in de verre hoek van het net. .

Het ging van kwaad tot erger voor Mourinho en hij verloor ook Tammie Abraham aan een schouderblessure, terwijl Roger Ibanez Idrissi werd een gelijkmaker geweigerd nadat de mannen van Arne Slot volgende week vasthielden om te profiteren in Stadio Olimpico.