Vriendschappelijke wedstrijden: Nederland Blank Schotland 4-0, Spanje verliest met 0-1 van Colombia

Nederland herstelde zich van een wankele eerste helft en bezorgde Schotland een uitmuntende klinische voetbalprestatie en won de vriendschappelijke wedstrijd in Amsterdam met 4-0, zo meldde Associated Press. Oranje kwam na veertig minuten op voorsprong toen Tijani Reynders scoorde vanaf 25 meter. Georginio Wijnaldum verdubbelde in de 72e minuut de voorsprong met zijn kopbal na een voorzet van Cody Jacobo. Invaller Foote Weghorst zorgde in de 84e minuut voor de 3-0 met een kopbal, en Donnell Malen baande zich een weg door de verdediging en scoorde twee minuten later het vierde doelpunt. In een andere wedstrijd versloeg Colombia Spanje met 1-0, waarbij Daniel Munoz het enige doelpunt scoorde in de 61e minuut. Hongarije zette zijn ongeslagen reeks voort naar 13 wedstrijden met een 1-0 overwinning op zijn collega Turkije in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024. Tsjechië versloeg Noorwegen met 2-1 in Oslo. Roemenië, dat in Groep E tegen België, Slowakije, Oekraïne of IJsland speelt, kwam terug van een achterstand en speelde in Boekarest met 1-1 gelijk tegen Noord-Ierland.

| Foto: AP/Peter DeJong

Nederlandse spelers juichen fans toe aan het einde van een internationale vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Nederland en Schotland in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam, Nederland.

Nederland versus Schotland | Foto: AP/Peter DeJong

Nederland versus Schotland

Nederlands elftalspeler Wout Weghorst, rechts, viert feest met zijn teamgenoten nadat hij het derde doelpunt van zijn team heeft gescoord tijdens een internationale vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Nederland en Schotland in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam, Nederland.

Spanje versus Colombia

Spanje versus Colombia | Foto: AP/Dave Shopland

Colombia-speler Daniel Munoz, midden, viert feest na het scoren van een doelpunt tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Spanje en Colombia in het London Stadium in Londen.

De Colombiaanse speler Daniel Munoz, rechts, viert feest nadat hij een doelpunt heeft gescoord tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Spanje en Colombia in het London Stadium in Londen.

De Spanjaard Mikel Merino Zazon (links) en de Colombiaan Kevin Duvan Castano strijden om de bal tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Spanje en Colombia in het London Stadium in Londen.

Hongarije versus Turkiye

Hongarije versus Turkiye | Foto: AP/Denis Erdos

De Hongaarse Dominik Szoboszlai scoort vanaf de strafschopstip de openingstreffer van zijn team tijdens de vriendschappelijke internationale voetbalwedstrijd tussen Hongarije en Turkije in de Puskas Arena in Boedapest, Hongarije.

De Hongaarse nationale teamspeler Andras Säfer, midden, viert feest met zijn teamgenoten tijdens een vriendschappelijke internationale voetbalwedstrijd tussen Hongarije en Turkije in de Puskas Arena in Boedapest, Hongarije.

Noorwegen versus Tsjechië

Noorwegen versus Tsjechië | Foto: Annika Berdintep Scanpix via AP

Tsjechische nationale teamspeler David Zema, links, viert feest nadat hij een doelpunt heeft gescoord tijdens de vriendschappelijke internationale voetbalwedstrijd tussen Noorwegen en Tsjechië in het Ulleval Stadion in Oslo.

Noorwegen versus Tsjechië | Foto: Liz Aserud/NTB Scanpix via AP

Tsjechië viert zijn overwinning na de vriendschappelijke internationale voetbalwedstrijd tussen Noorwegen en Tsjechië in het Ulleval Stadion in Oslo.

Noorwegen versus Tsjechië | Foto: Annika Baird/NTB Scanpix via AP

De Tsjechische Patrik Schick, midden, wordt uitgedaagd door de Noor Fredrik Björkan, links, en Sander Berge tijdens de internationale vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Noorwegen en Tsjechië in het Ulleval Stadion in Oslo.